IGSU, despre evenimentul rutier mortal de la ieșire din Cobadin spre Negrești

Imagine de la eveniment Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.305 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.

La nivel național, 1.091 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (224 cazuri), urmată de județele Timiș (61 cazuri), Cluj (51 cazuri) și Mureș (48 cazuri).

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 46 de incendii, precum și în alte 160 de intervenții în sprijinul comunităților., transmite IGSU. 


Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 4 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore (mun. București, jud. CT, GL și MS).

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

Misiunea pompierilor mureșeni în urma producerii unui accident rutier, pe raza localității Luduș, în care au fost implicate două autoturisme, cu trei ocupanți. În ciuda intervenției prompte a salvatorilor, una dintre persoanele implicate și-a pierdut viața din cauza impactului puternic. Celelalte două victime au primit asistență medicală la fața locului, iar ulterior au fost transportate la spital pentru îngrijiri de specialitate.

Un alt eveniment soldat cu victimă a avut loc tot ieri, în județul Sibiu, în localitatea Boian, unde pompierii au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie. Flăcările au cuprins o anexă a locuinței, iar pe timpul misiunii, în interior a fost descoperită o persoană decedată.

O altă misiune care a presupus efort susținut din partea salvatorilor a avut loc în județul Constanța, pe raza localității Cobadin, unde echipajele de salvatori au intervenit în urma producerii unui accident rutier, în care au fost implicate două autoutilitare. În urma impactului, au rezultat trei victime, dintre care o persoană decedată. Ceilalți doi ocupanți au fost evaluați medical de către echipajele medicale, însă nu a fost necesar transportul la spital.

De asemenea, în ultimele 24 de ore la nivel național au fost transmise 7 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județele Argeș (1), Bacău (1), Harghita (2), Gorj (1), Mureș (1) și Suceava (1).


Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 253 de pompieri salvatori cu 150 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Unitățile operative ale IGSU rămân mobilizate pentru intervenția imediata în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.
 

Totodată, evoluția situației din teren este atent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor din teren.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro., mai transmite IGSU. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 308

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 331

Cutremurător Tatăl lui Sebi și-a făcut un tatuaj, în memoria fiului său (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 517

Imagini de la Judecătoria Mangalia. UPDATE. Astăzi, termen nou în dosarul lui Vlad Pascu (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 413

Accident rutier la prima pasarelă dinspre Constanța către Valu lui Traian. Un pieton a fost rănit (FOTO)

18 Apr 2024 858

Accident rutier în localitatea Izvoarele, județul Tulcea

17 Apr 2024 425

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 345

TULCEA Accident rutier în localitatea Izvoarele! O persoană a fost rănită

17 Apr 2024 344

IGPR InfotraficJudețul Prahova-Trafic blocat pe DN 1B

17 Apr 2024 219

IGPR InfotraficJudețul Cluj - Trafic oprit pe centura Vâlcele-Apahida

17 Apr 2024 214

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 12

17 Apr 2024 213

VIDEO „Cazul 2 Mai ar putea fi reluat de la 0“ Avocatul Adrian Cuculis, declarații după anunțul Inspecției Judiciare privind-o pe judecătoarea Popoviciu, de la Mangalia

16 Apr 2024 1099

IPJ Constanța În nici 24 de ore, accidente cu șoferi băuți sau drogați

16 Apr 2024 435

UPDATE Demonstrație în memoria victimelor accidentului de la 2 Mai, la Judecătoria Constanța (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 817

Județul Tulcea Accident între o autoutilitară și un autoturism. Duba de marfă s-a răsturnat (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 585