IGSU face precizări despre intervenția pompierilor la incendiul de la Eforie

Misiunile pompierilor militari din ultimele 24 de ore, foto: Pexels
Echipajele operative au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.303 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (13.10.2022).

La nivel național, 1.088 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona București-Ilfov (233 cazuri), urmată de județele Mureș (59 cazuri), Timiș (58 cazuri) și Cluj(51 cazuri).

În ultimele 24 de ore, echipajele operative au acționat pentru stingerea celor 57 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 146 de misiuni pentru protecția comunităților.

Din totalul celor 57 de incendii care au avut loc ieri, 23 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri menajere), fiind afectate aproximativ 40 ha de teren.

De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, pompierii au salvat 20 persoane aflate în dificultate.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 12 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 6 persoane și-au pierdut viața în județele Bacău, Bihor și Neamț., informează IGSU. 


În perioada de referință, la nivel național au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care 2 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județul Harghita și 1 mesaj privind producerea unui incendiu, în județul Ilfov.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

-O intervenție complexă a avut loc ieri, în județul Ilfov, pe raza localității Voluntari, unde colegii noștri au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la două depozite în interiorul cărora se aflau materiale lemnoase, recipiente sub presiune și încălțăminte. La sosirea echipajelor de intervenție, arderea se manifesta violent, cu flacără deschisă și degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 7.000 mp. Pentru protecția populației din proximitate, din cauza degajărilor mari de fum, a fost emis un mesaj de avertizare RO-ALERT. După mai multe ore de luptă susținută cu flăcările, incendiul a fost lichidat fără a fi înregistrate victime.

-O altă misiune care a presupus atenție sporită din partea pompierilor militari constănțeni a avut loc ieri, în Eforie Nord, unde echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că arderea se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 90 mp. Pe timpul operațiunilor de stingere din interiorul locuinței au fost extrase o persoană decedată (bărbat, 53 ani) și trei victime conștiente. Colegii noștri au evaluat și asistat medical cele trei persoane, ulterior acestea au fost transportate la spital. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 226 pompieri salvatori și 163 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.


Potrivit sursei citate, Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Efectele codului Galben la Constanța Creangă căzută pe firele de electricitate de pe strada Mircea cel Bătrân și copac căzut pe strada Răsuri (FOTO+VIDEO)

12 Nov 2023 1411

Intervenția incredibilă a unui pompier român trimis în Grecia! Un șofer, salvat de la moarte dintr-un accident cu mașina

31 Jul 2023 931

Zi solicitantă pentru salvatorii din întreaga țară! Unde au intervenit și de ce

21 Sep 2022 855

UPDATE Constanța. Pieton lovit de mașină, pe bulevardul I. C. Brătianu

02 Jul 2022 1896

Constanța Pieton lovit de mașină în zona Secției 4 Poliție. Șoferul a fugit de la locul accidentului

25 Apr 2022 1465

Incendiu suspect O maşină a luat foc duminică noaptea, în comuna 23 August

16 Sep 2014 3367

În urma atenționărilor cod galben Află cum se prezintă situația în județ până la ora 21.57

11 Jul 2014 1877