IGSU Mii de intervenții gestionate de salvatorii din întreaga țară, în acest sfârșit de săptămână

Pompier. Foto cu rol ilustrativ: ISU Delta TulceaÎn ultimele trei zile (19-21.05.2023), la nivel național, pompierii salvatori au gestionat cu promptitudine 4.682 misiuni, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență (3.830 de solicitări).

Potrivit IGSU, echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 171 incendii, precum și în alte 657 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea de persoane sau animale, distrugerea muniției neexplodată etc.

De asemenea, în ultimele trei zile, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 31 de persoane aflate în dificultate.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 24 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor.

O astfel de misiune a avut loc pe parcursul zilei de vineri, unde salvatorii tulceni au intervenit în urma unui accident rutier produs pe raza localității Horia. Colegii noștri au acționat pentru extragerea unei victime din autoturismul implicat în evenimentul rutier, aceasta fiind predată echipajului medical. După acordarea măsurilor de prim ajutor la fața locului, două persoane au fost transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.

 Un alt eveniment rutier a avut loc sâmbătă, în județul Ialomița, unde echipajele operative au fost solicitate să intervină în urma coliziunii dintre două autoturisme, produsă pe raza localității Cosâmbești. În urma accidentului rutier au rezultat patru victime, dintre care doi minori. Salvatorii au evaluat și au acordat asistență medicală de urgență la fața locului celor patru persoane, ulterior acestea au fost transportate la o unitate spitalicească pentru îngrijiri suplimentare.


O altă intervenție, gestionată tot de către salvatorii ialomițeni, a avut loc duminică, în uma unui accident rutier produs în municipiul Fetești, în care au fost implicate două autoturisme. În urma impactului au rezultat două victime, una dintre acestea necesitând intervenția specializată a echipajului de descarcerare. Echipajele de prim ajutor au acordat măsurile specifice, iar ulterior, cele două persoane au fost transportate la o unitate spitalicească, pentru investigații suplimentare.

„De asemenea, în perioada de referință, la nivel național, au fost transmise 56 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 52 privind prezența animalelor periculoase (urși) în judelețele Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Cluj, Harghita, Neamț, Prahova, Sibiu și Vrancea și 4 mesaje privind fenomenele meteorologice periculoase ce se pot produce în contextul avertizării meteorologice emise în Arad, Buzău și Timiș.

Concomitent cu misiunile desfășurate pentru stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență, pompierii militari au acționat în sprijinul cetățenilor și al autorităților locale pentru înlăturarea efectelor produse de vremea rea, în ultimele 24 de ore. Astfel, salvatorii au acționat în 10 localități din 5 județe (Arad, Buzău, Caraș-Severin, Hunedoara și Prahova) și municipiul București pentru evacuarea apei din 16 case, 50 curți, 1 stradă și 4 subsoluri, precum și pentru degajarea a 6 copaci, fiind avariate 6 autoturisme“ - au mai precizta reprezentanții IGSU.


În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

23 Apr 2024 182

IGSUBilanțul misiunilor

18 Apr 2024 220

IGSUCele mai multe intervenții au fost desfășurate în zona București – Ilfov, urmată de județele Bacău, Mureș, Galați și Cluj.

10 Apr 2024 281

IGSUBilanțul misiunilor

09 Apr 2024 255

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

05 Apr 2024 277

IGSUPompierii au intervenit rapid pentru extragerea victimelor din autoturismele avariate în urma accidentelor rutiere

29 Mar 2024 305

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

18 Mar 2024 341

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

12 Mar 2024 351

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

01 Mar 2024 394

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

23 Feb 2024 378

IGSU16 persoane salvate și peste 1.500 de misiuni gestionate în ultimele 24 de ore

22 Feb 2024 357

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

21 Feb 2024 367

IPJ GiurgiuPrincipalele direcții de acțiune şi obiective pentru anul 2024

20 Feb 2024 380

IGSUBilanțul misiunilor

14 Feb 2024 377

IGSUMisiunile gestionate de pompieri în decursul zilei de ieri

06 Feb 2024 372