IGSU Peste 1.300 de misiuni desfășurate de salvatori într- o singură zi. Unde au fost cele mai multe solicitări

Pompieri. Foto: facebook/IGSUZiua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii din întreaga țară! Cele mai numeroase misiuni au fost derulate în zona București-Ilfov și în județele Brașov, Cluj și Mureș.

Peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.109 cazuri din totalul de 1.357 de situații de urgență gestionate).

Potrivit IGSU, totodată, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 69 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 173 misiuni pentru protecția comunităților.

Din totalul celor 69 de incendii care au avut loc ieri, 35 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate peste 30 ha de teren.

Echipajele de descarcerare au intervenit în 6 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente 1 persoană și-a pierdut viața ( județul BV). 

De asemenea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 5 persoane aflate în dificultate.
În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost transmise 11 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județele: Argeș (1), Brașov (2), Harghita (6), Prahova (1) și Vâlcea (1).

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

❗ O intervenție care a necesitat atenție sporită din partea pompierilor mehedințeni a avut loc  în zona localității Orșova, unde echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. În momentul sosirii la locul evenimentului, arderea se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la întreaga construcție, cu posibilitatea de propagare la vecinătăți. Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, salvatorii au acordat măsuri de prim ajutor pentru o persoană care prezenta arsuri minore pe suprafața corpului, fără a fi necesar transportul la spital. Cu eforturi susținute, pompierii au limitat propagarea și au lichidat focul în limitele găsite, fără a fi înregistrate și alte victime.


❗O misiune soldată cu victime a avut loc ieri în județul Ialomița, între localitățile Ciocârlia și Căldărușanca, în urma producerii unui accident rutier în care un autoturism s-a răsturnat. Ajunse la fața locului, echipajele de intervenție au constatat că, în urma evenimentului rutier, au rezultat două victime. Salvatorii au asistat medical cele două persoane, ulterior au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

„Astfel, în data de 15.06.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 288 de pompieri și 180 mijloace tehnice.
Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.
Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au precizat reprezentanții IGSU


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU GiurgiuEXERCIȚIU

28 Mar 2024 182

Arde o locuință în municipiul Tulcea! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 405

ISU GiurgiuEXERCIȚIU

27 Mar 2024 340

ISU Iași2 misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale

27 Mar 2024 258

Atac armat urmat de un incendiu uriaş la o sală de concerte de la periferia Moscovei, revendicat de Statul Islamic

23 Mar 2024 535

ISU Constanța Reducerea riscului. Educație în situații de urgență pentru copii și elevi (FOTO)

22 Mar 2024 335

UPDATE Fum gros de la un incendiu izbucnit în Constanța! (VIDEO)

22 Mar 2024 2506

Incendiu la un apartament din Mamaia Nord, Constanța! Pompierii au intervenit

22 Mar 2024 968

Alertă pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, în zona Capelei Militare! Au intervenit pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 1177

Incendiu la o hală a aeroportului din Craiova!

18 Mar 2024 371

ISU BihorIncendiu în comuna Biharia-Atenție unde depozitați cenușa și jarul!

18 Mar 2024 337

Constanța Imagini din dronă cu apartamentul afectat de incendiul de pe Aleea Egretei! O femeie de 93 de ani, transportată la spital (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 1526

LIVE VIDEO. Constanța Incendiu la etajul al nouălea al unui bloc de locuințe de pe Aleea Egretei (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 4025

Incendiu în localitatea 23 August din județul Constanța

17 Mar 2024 693

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu la o casă din Aliman!

16 Mar 2024 691