IGSU Peste 1.400 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Constanța, printre județele cu cele mai multe solicitări

Pompieri. Foto: Facebook/IGSUPeste 1.400 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore, mai exact în ziua de 09.05.2022. )

Potriuvit IGSU, ziua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii din întreaga țară! Cele mai numeroase misiuni au fost derulate în zona București-Ilfov și în județele Prahova, Constanța, Cluj și Mureș.

Peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.254 de cazuri din totalul de 1.494 de situații de urgență gestionate).

Totodată, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 69 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 166 misiuni pentru protecția comunităților.

Echipajele de descarcerare au intervenit în 5 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 2 persoane și-au pierdut viața (1 persoană  județul AR și 1 persoană  județul HR ). 

❗Un eveniment soldat cu victime a avut loc, ieri, în județul Suceava, unde echipajele de prim ajutor și descarcerare au intervenit la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme și o autoutilitară, pe raza localității Ilișești. În urma incidentului au rezultat trei victime. Salvatorii sosiți la fața locului au acordat măsurile specifice de prim ajutor persoanelor implicate, iar, ulterior, o singură persoană a necesitat transportul la o unitate spitalicească, pentru investigații suplimentare.

❗O altă intervenție care necesită atenție sporită și efort susținut din partea pompierilor se desfășoară încă de seara trecută în municipiul Buzău, unde salvatorii intervin pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală ( în care se aflau depozitate rumeguș și utilaje de prelucrare lemn). Ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție au constatat că arderea se manifesta violent, cu fum dens, pe o suprafață de aproximativ 1.500 mp. Incendiul a fost localizat, iar în acest moment echipajele de intervenție încă acționează pentru stingerea ultimelor focare. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore la nivel național au fost transmise 6 mesaje de avertizare a populației, prin intermediul sistemului RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele Brașov (2), Harghita (3) și Mureș (1). 

„Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.


Astfel, în data de 09.05.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 384 de pompieri și 205  mijloace tehnice.

Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.


Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au precizat reprezentanții IGSU.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Tulcea Intervenție de urgență - un apartament a explodat!

23 Apr 2024 456

ISU Harghita Incendiu violent, în această dimineață

23 Apr 2024 186

ISU BihorO pisică blocată între două clădiri din Oradea, salvată de pompieri

22 Apr 2024 262

ISU Bihor O octogenară rănită a fost salvată de pompieri, în Oradea

22 Apr 2024 219

ISU GiurgiuMai bine pregătiți, încă de la grădiniță

22 Apr 2024 222

IGSUBilanțul misiunilor

22 Apr 2024 190

Campania națională ”Detector pentru Viață” a ajuns în județul Tulcea! În ce localități au fost montate detectoare de fum și monoxid de carbon (GALERIE FOTO)

20 Apr 2024 345

ISU HarghitaBilanțul misiunilor zilnice

19 Apr 2024 238

ISU Delta Tulcea în doliu! Plutonierul major (r) Ștefan Cabaua s-a alăturat eroilor din ceruri

18 Apr 2024 606

Știri Constanța Un pompier aflat în timpul liber a sărit în ajutorul bărbatului rămas captiv în urma accidentului de la Castelu (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1000

ISU IalomițaDetașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Cotorca,

15 Apr 2024 425

Știri Constanța Weekend de foc pentru pompierii ISU Dobrogea

15 Apr 2024 463

Argeș Incendiul de la sediul DSVSA a pornit, cel mai probabil, de la un aparat de aer condiţionat

13 Apr 2024 466

Știri Constanța UPDATE. Un TIR s-a răsturnat în localitatea Poarta Albă. Intervin pompierii (FOTO)

12 Apr 2024 949

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 07

12 Apr 2024 236