IGSU Peste 4.000 de intervenții ale pompierilor salvatori, în acest weekend

Pompieri. Foto: Facebook/IGSUSalvatorii militari au avut un sfârșit de săptămână solicitant la nivel național, perioadă în care au gestionat 4.107 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea a constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în 3.421 de situații de urgență.

Potroivit IGSU, echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 216 incendii, precum și în alte 456 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea de persoane sau animale, distrugerea muniției neexplodată etc.

„Din totalul celor 216 incendii, 124 intervenții au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri menajere și fond forestier), fiind afectate aproximativ 180 ha de teren.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 14 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. În urma acestor evenimente, 6 persoane și-au pierdut viața. 

De asemenea, în ultimele trei zile, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 25 persoane aflate în dificultate.

În perioada de referință, la nivel național au fost transmise 9 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 8 mesaje privind prezența animalelor sălbatice și 1 mesaj privind producerea unui incendiu“ - au precizta reprezentanții IGSU.


 ❗ O intervenție complexă a avut loc pe parcursul zilei de vineri, în județul Ilfov, unde echipajele de intervenție au fost solicitate să acționeze pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un centru de colectare a deșeurilor din localitatea Chitila. Primele echipaje operative ajunse la locul solicitării au constatat că flăcările se manifestau violent, cu degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 1000 mp. Pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de ardere, a fost transmis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert. După o luptă îndelungată cu focul, incendiul a fost lichidat fără a fi înregistrate victime.

 ❗Un incident rutier s-a produs sâmbătă, în județul Teleorman, pe raza municipiului Alexandria. În urma accidentului rutier produs între un microbuz și o autoutilitară au rezultat 16 victime. Salvatorii au evaluat și asistat medical toate persoanele implicate în incidentul rurier, ulterior 13 dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.

❗ O misiune solicitantă pentru pompierii militari ieșeni a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, când echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier petrecut pe raza localității Miroslava. În urma incidentului rutier, în care un autoturism a părăsit carosabilul și s-a răsturnat, au rezultat două victime încarcerate. Cele două victime au fost extrase dintre fiarele contorsionate și, datorită intervenției prompte a salvatorilor, acestea au fost asistate medical la fața locului, nefiind necesar transportul la spital. 

„Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

În continuare, pompierii salvatori rămân la datorie pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au mai precizat reprezentanții IGSU


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSU Peste 3.000 de pompieri au intervenit în timpul codurilor de vreme rea. Unde au fost cele mai multe solicitări

28 Jan 2023 207

IGSU Peste 5.000 de pompieri cu peste 3.600 mijloace tehnice, pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale vizate de vremea rea

27 Jan 2023 360

UPDATE Alertă în localitatea Piatra, județul Constanța! Două persoane, prinse sub un mal de pământ. Victimele, decedate

26 Jan 2023 2158

Incendiu violent în localitatea Stejaru, județul Tulcea. Au intervenit pompierii ISU Delta (GALERIE FOTO)

26 Jan 2023 596

Accident rutier soldat cu decesul unui tânăr şi rănirea a trei pompieri (FOTO)

25 Jan 2023 1471

Unde au intervenit pompierii constănțeni în minivacanţa de Ziua Unirii. 8 accidente rutiere pe raza județului Constanța

25 Jan 2023 545

Un pompier și iubita lui, voluntar SMURD, salvatori eroi. "Încearcă să te liniștești, va fi bine!"

25 Jan 2023 2152

Pompierii constănțeni au intervenit pentru a da jos din copac o pisică (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Jan 2023 1428

Incendiu la un adăpost improvizat al oamenilor străzii, la Tulcea! (GALERIE FOTO)

23 Jan 2023 575

Arde o casă la Dumbrăveni

22 Jan 2023 696

Incendiu într-o clădire din municipiul Tulcea. Pompierii, chemaţi în ajutor

22 Jan 2023 640

IGSU Peste 4.900 de pompieri sunt pregătiți să intervină, zilnic, la nivel național în timpul minivacanței prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române

20 Jan 2023 471

ISU HarghitaBuletin informativ - 19.01.2023

19 Jan 2023 451

Microbuz de călători avariat de un copac doborât de vântul puternic în pădurea Babadag (GALERIE FOTO)

18 Jan 2023 628

Avertizări meteo de vreme rea în toată țara! Unde au fost solicitați pompierii să intervină

18 Jan 2023 567