IGSU Pompierii au intervenit în ultimele 24 de ore la 1.676 situații de urgență. Județul Constanța, în topul județelor cu multe intervenții

Pompieri în misiune. Foto cu rol ilustrativ:facebook/IGSULa nivel național, în cursul zilei de ieri (21.06.2022), pompierii au gestionat 1.676 situații de urgență, 182 dintre acestea fiind pentru stingerea incendiilor. În afara acestor situații, salvatorii au intervenit și în alte 237 de intervenții în sprijinul comunităților.

Potrivit IGSU, peste 60% din totalul incendiilor înregistrate la nivel național au fost la arderi necontrolate, fiind afectate aproximativ 300 ha de teren (miriști și vegetație uscată).

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 5 cazuri pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 1 persoană și-a pierdut viața ( județul Timiș).

În perioada de referință, la nivel național au fost înregistrate 1.252 de solicitări pentru acordarea de prim ajutor, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (279 cazuri), urmată de județele Timiș (57 cazuri), Constanța (56 cazuri), Mureș (55 cazuri) și Cluj (52 cazuri).

De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, în timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 4 persoane aflate în dificultate.

Dintre cele mai importante misiuni, amintim:

 ❗ Pompierii clujeni au intervenit în urma producerii unui accident rutier pe raza localității Vlaha, în care au fost implicate trei autoturisme. În urma evenimentului rutier au rezultat șapte victime. Echipajele de prim ajutor au acordat asistență medicală de urgență la fața locului pentru cele șapte persoane, patru dintre acestea necesitând transportul la spital pentru investigații medicale suplimentare.

❗ O misiune dramatică a avut loc ieri în județul Vrancea, unde pompierii au fost solicitați să intervină pentru salvarea a trei persoane căzute într-o fântână, în localitatea Tănăsoaia. Ajunse la locul evenimentului forțele de intervenție au constatat că cele trei persoane intraseră să efectueze lucrări de igienizare într-o fântână și se aflau sub luciul apei, fiind inconștiente. Din nefericire, după extragerea acestora și acordarea asistenței medicale de urgență, acestea nu au răspuns manevrelor de resuscitare.

❗În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat efecte în 6 localități din 4 județe (CT, DB, GR, TR), unde s-a intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la 4 imobile, precum și pentru degajarea a 26 de copaci căzuți pe carosabil, fiind avariate 14 autoturisme. Din cauza copacilor rupți de vânt, circulația rutieră a fost temporar afectată pe un drum național (DN 72/ DB).

Important de menționat este că, în urma manifestării codurilor de vreme rea, nu au fost înregistrate victime sau pierderi de vieți omenești.


La această oră nu mai sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice, însă echipajele operative rămân mobilizate pentru furnizarea raspunsului prompt, în caz de nevoie. 

De asemenea, pompierii continuă misiunile în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

Totodată, în data de 21.06.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 399 de pompieri și 231 de mijloace tehnice.

„În ultimele 24 de ore au fost transmise 15 mesaje de avertizare a populației, la nivel național, prin sistemul RO-ALERT, astfel: 13 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele: Argeș (1), Bacău (2), Harghita (2), Hunedoara (1), Prahova (5) și Vrancea (2); 2 mesaje privind producerea fenomenelor meteorologice periculoase în județul Tulcea.

Unitățile operative rămân la datorie pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au precizat reprezentanții IGSU


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Argeș - Incendii

25 Apr 2024 187

ISU Bihor300 de locuri scoase la concurs la Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă

25 Apr 2024 231

ISU Constanța Iepurașul Pompier vine în Piața Ovidiu! Toți copiii sunt așteptați

25 Apr 2024 324

ISU IașiAdmiterea la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldești – anul 2024

24 Apr 2024 316

ISU Giurgiu Admitere la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă

24 Apr 2024 305

ISU Argeș - Pompierii au intervenit în comuna Valea Mare Pravăț în cazul unui eveniment rutier

24 Apr 2024 176

UPDATE Tulcea Intervenție de urgență - un apartament a explodat!

23 Apr 2024 585

ISU Harghita Incendiu violent, în această dimineață

23 Apr 2024 232

ISU BihorO pisică blocată între două clădiri din Oradea, salvată de pompieri

22 Apr 2024 282

ISU Bihor O octogenară rănită a fost salvată de pompieri, în Oradea

22 Apr 2024 229

ISU GiurgiuMai bine pregătiți, încă de la grădiniță

22 Apr 2024 232

IGSUBilanțul misiunilor

22 Apr 2024 199

Campania națională ”Detector pentru Viață” a ajuns în județul Tulcea! În ce localități au fost montate detectoare de fum și monoxid de carbon (GALERIE FOTO)

20 Apr 2024 362

ISU HarghitaBilanțul misiunilor zilnice

19 Apr 2024 260

ISU Delta Tulcea în doliu! Plutonierul major (r) Ștefan Cabaua s-a alăturat eroilor din ceruri

18 Apr 2024 622