IGSU, precizări importante despre evenimentele rutiere petrecute în acest weekend la Constanța

Imagine de la eveniment, foto: ISU DobrogeaÎn acest sfârșit de săptămână (02-04.09.2022), la nivel național, pompierii salvatori au gestionat 3.623 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în 2.966 solicitări. 

Echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 106 incendii, precum și în alte 544 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea de persoane sau animale, distrugerea muniției neexplodată etc.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 17 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. În urma acestor evenimente, 6 persoane și-au pierdut viața. 

De asemenea, în ultimele trei zile, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 40 de persoane aflate în dificultate., anunță IGSU. 


În perioada de referință, la nivel național, au fost transmise 51 de mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 34 de mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele AG, BC, BV, BN, BZ, CV, HR, HD, MS și PH, respectiv 17 mesaje privind avertizări de producere a fenomenelor hidrometeorologice periculoase, în județele AG, BR, BZ, CT, GR, GJ, IF, IL, PH, TL și VL.

Dintre cele mai importante misiuni, amintim:

- Evenimentul rutier produs vineri, în județul Constanța, unde echipajele de descarcerare și  prim-ajutor au intervenit pe raza localității Corbu, în urma coliziunii dintre două autoturisme. În urma impactului, au rezultat patru victime, dintre care trei încarcerate, două fiind în stop cardio-respirator. Echipajele de intervenție au aplicat manevrele de resuscitare, însă, din păcate, fără rezultat. Salvatorii au reușit extragerea persoanelor încarcerate și au acordat asistență medicală de urgență la fața locului celorlalte victime, ulterior acestea fiind transportate la spital.

- O altă intervenție a fost cea derulată de salvatorii *constănțeni la un grav accident rutier care a avut loc sâmbătă, pe raza localității Ostrov. În cele două autoturisme implicate în evenimentul rutier, echipajele de intervenție au identificat zece victime, dintre care nouă rănite, conștiente, cu multiple traumatisme, și o persoană decedată. După acordarea măsurilor de prim-ajutor la fața locului, persoanele au fost transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.

-Un alt eveniment care a necesitat atenție sporită din partea colegilor noștri a avut loc duminică în județul Argeș, unde s-a intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la anexa unei mănăstiri din localitatea Râncăciov, Călimănești. Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că focul se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 600 mp. După aproximativ șase ore de luptă cu flăcările, incediul a fost stins.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii salvatori acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.


În continuare, echipajele de intervenție rămân la datorie, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim-ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evenimentele înregistrate la nivel național sunt în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro., mai transmite IGSU. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pieton rănit într-un accident rutier pe strada Eliberării din municipiul Constanța

26 Nov 2022 642

UPDATE. Prahova Accident rutier grav în zona unui sens giratoriu suspendat. Două victime decedate (GALERIE FOTO)

26 Nov 2022 854

IGPR InfotraficRestricții de circulație pe DN7

25 Nov 2022 310

Două autoturisme implicate într-un accident rutier în Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Nov 2022 1398

Accident la Mangalia Judecătorii au respins cererea Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției

25 Nov 2022 653

Atentie, imagini cu puternic impact emotional Autospeciala ISU Constanța, înfiptă întru-un stâlp în 2015, ar putea fi casată! Sentință definitivă (VIDEO)

25 Nov 2022 8229

VIDEO Accident mortal la Kogălniceanu! Un militar și un civil, trimiși în judecată! Începe procesul

24 Nov 2022 789

IGSU Pompierii militari au salvat 13 persoane aflate în dificultate. O tragedie s-a produs la Constanța

24 Nov 2022 1402

Carambol rutier în Constanța! Primele informații (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Nov 2022 1966

UPDATE Femeie decedată într-un grav accident rutier între localitățile Techirghiol și Movilița. Intervine elicopterul SMURD (GALERIE FOTO)

23 Nov 2022 14733

IGPR Infotrafic Trafic reluat pe A2 - 23.11.2022

23 Nov 2022 318

UPDATE Patru persoane implicate într-un accident rutier în zona Casa de Cultură din Constanța

23 Nov 2022 1089

UPDATE. Traficul a fost deviat! Accident grav pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers Constanța - București (VIDEO)

23 Nov 2022 3677

Accident rutier în Constanța. Un autocamion încărcat cu vată minerală a intrat într-un stâlp (GALERIE FOTO+VIDEO)

22 Nov 2022 5354

UPDATE Accident rutier în zona școlii din Tuzla. Un copil a fost rănit (VIDEO)

22 Nov 2022 3087