IGSU, precizări importante despre evenimentele rutiere petrecute în acest weekend la Constanța

Imagine de la eveniment, foto: ISU DobrogeaÎn acest sfârșit de săptămână (02-04.09.2022), la nivel național, pompierii salvatori au gestionat 3.623 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în 2.966 solicitări. 

Echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 106 incendii, precum și în alte 544 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea de persoane sau animale, distrugerea muniției neexplodată etc.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 17 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. În urma acestor evenimente, 6 persoane și-au pierdut viața. 

De asemenea, în ultimele trei zile, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 40 de persoane aflate în dificultate., anunță IGSU. 


În perioada de referință, la nivel național, au fost transmise 51 de mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 34 de mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele AG, BC, BV, BN, BZ, CV, HR, HD, MS și PH, respectiv 17 mesaje privind avertizări de producere a fenomenelor hidrometeorologice periculoase, în județele AG, BR, BZ, CT, GR, GJ, IF, IL, PH, TL și VL.

Dintre cele mai importante misiuni, amintim:

- Evenimentul rutier produs vineri, în județul Constanța, unde echipajele de descarcerare și  prim-ajutor au intervenit pe raza localității Corbu, în urma coliziunii dintre două autoturisme. În urma impactului, au rezultat patru victime, dintre care trei încarcerate, două fiind în stop cardio-respirator. Echipajele de intervenție au aplicat manevrele de resuscitare, însă, din păcate, fără rezultat. Salvatorii au reușit extragerea persoanelor încarcerate și au acordat asistență medicală de urgență la fața locului celorlalte victime, ulterior acestea fiind transportate la spital.

- O altă intervenție a fost cea derulată de salvatorii *constănțeni la un grav accident rutier care a avut loc sâmbătă, pe raza localității Ostrov. În cele două autoturisme implicate în evenimentul rutier, echipajele de intervenție au identificat zece victime, dintre care nouă rănite, conștiente, cu multiple traumatisme, și o persoană decedată. După acordarea măsurilor de prim-ajutor la fața locului, persoanele au fost transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.

-Un alt eveniment care a necesitat atenție sporită din partea colegilor noștri a avut loc duminică în județul Argeș, unde s-a intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la anexa unei mănăstiri din localitatea Râncăciov, Călimănești. Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că focul se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 600 mp. După aproximativ șase ore de luptă cu flăcările, incediul a fost stins.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii salvatori acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.


În continuare, echipajele de intervenție rămân la datorie, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim-ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evenimentele înregistrate la nivel național sunt în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro., mai transmite IGSU. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victime pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1501

Accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din Constanța! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

27 Mar 2024 643

A fost activat Planul Roșu de intervenție la Techirghiol, în urma unui accident rutier. Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)

27 Mar 2024 748

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 5078

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 1877

A fost activat Planul Roșu de intervenție! UPDATE. Accident rutier între o mașină și un microbuz în Techirghiol. Mai mulți copii răniți (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 6115

Corpul de Control al Ministerului Justiției a finalizat verificările la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, în cazul Vlad Matei Pascu. Ce s-a stabilit

26 Mar 2024 641

Știri Constanța Accident rutier în apropierea canalului Dunăre-Marea Neagră! Șoferul a fugit de la fața locului

26 Mar 2024 535

IPJ Constanța Șofer vitezoman, depistat de polițiști fără permis, după ce a produs un accident și a fugit de la locul faptei (VIDEO)

26 Mar 2024 538

IGPR InfotraficTrafic ]ntrerupt pe DN 11

26 Mar 2024 240

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 07

26 Mar 2024 250

UPDATE Știri Constanța Accident rutier cu victime în zona Palas. O dubă a intrat în gardul Jandarmeriei!(FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 2899

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 11

25 Mar 2024 334

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu trei mașini pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 5229

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 28 A

25 Mar 2024 287