IGSU. Vor fi suplimentate efectivele de pompieri de pe litoral

  • Peste 600 de pompieri din 26 de județe ale țării vor suplimenta efectivele de salvatori de pe litoralul românesc, pe întreaga perioadă a sezonului estival (6 serii a câte 108 salvatori, fiecare serie va fi detașată pe o perioadă de 2 săptămâni).
Măsurile dispuse la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt menite să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc și vizează acoperirea palierelor preventiv şi de intervenţie, prin suplimentarea personalului și tehnicii existente la nivelul județului Constanţa, cu efective și mijloace specifice (ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate, motociclete SMURD).

Proiectul, lansat în vara anului 2016, urmăreşte îmbunătăţirea modului în care este acordată asistenţa medicală de urgenţă şi creşterea gradului de securitate a cetăţenilor, prin mobilizarea forţelor şi mijloacelor tehnice specifice intervenţiei în cazul producerii diverselor situaţii de urgenţă.

În zonele unde au fost înregistrate în ultimii ani cele mai multe situații de urgență, au fost instalate corturi de prim-ajutor. Acestea se găsesc, pe întreaga durată a sezonului estival, pe plajele din Corbu, Mamaia Nord /Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirgiol, Costineşti, Saturn-Venus și Vama Veche.

Corturile sunt dotate cu toate echipamentele necesare acordării măsurilor de prim ajutor: defibrilatoare semi-automate, medicamente, materiale sanitare și tărgi. Programul de funcționare al acestora este cuprins în intervalul orar 08.00 - 20.00.

Lângă corturi staționează șenilatele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, capabile să asigure intervenția pe plajă, astfel încât paramedicii să poată transporta eventualele victime cât mai rapid la corturile de prim-ajutor;

Intervențiile la incendii și alte situații de urgență sunt asigurate de 31 de autospeciale de stingere, pregătite să intervină în orice punct din judeţ;
pe perioada sezonului estival, misiunile de salvare pe apă sunt asigurate de 6 ambarcațiuni deservite de scafandri de la inspectoratele pentru situații de urgență din țară;

Pentru asigurarea unui răspuns prompt și eficient, în fiecare sfârșit de săptămână din perioada sezonului estival, se asigură intervenția în situații de urgență pe autostrada A2 astfel:
  • ISU Bucureşti-Ilfov a operaţionalizat un punct de lucru la km 19, încadrat cu o ambulanţă SMURD şi o autospecială de stingere cu modul de descarcerare cu modul de descarcerare și prim-ajutor;
  • ISU Călăraşi a operaţionalizat două puncte de lucru: unul în localitatea Lehliu-Gară, la km 64, dotat cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și prim-ajutor și cel de-al doilea în localitatea Drajna, la km 105, dotat cu o ambulanţă SMURD şi o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și prim-ajutor;
  • ISU Ialomiţa a dislocat o ambulanță SMURD și o autospecială de descarcerare grea la Staţia de Pompieri Feteşti, lângă Autostrada A2 – Km 142.

Echipajele de intervenție din cadrul punctelor de lucru temporare vor fi încadrate cu elevi ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, care, în perioada stagiului de practică desfășurat în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Constanța, vor susține misiunile de răspuns.

În perioada sezonului estival 2020, pompierii ISU Constanţa şi cei detaşati pe litoral au participat la 3.879 intervenții dintre care 3.648 cazuri SMURD, 134 incendii și 97 misiuni pentru salvarea de la înec. Intervenţia operativă a personalului angrenat în gestionarea situațiilor de urgență a dus la salvarea a 74 de persoane de la înec.



Sursă foto: Facebook.com / IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

28 Mar 2024 214

IGSUBilanțul misiunilor

27 Mar 2024 232

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

26 Mar 2024 220

IGSU3 persoane aflate în situații critice au fost salvate

21 Mar 2024 264

O naștere ca-n filme! Trei pompieri au ajutat la venirea pe lume a unui micuț, în zona Munților Buzăului

19 Mar 2024 448

IGSUActivitatea pompierilor din ultimele 24 de ore

19 Mar 2024 293

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

18 Mar 2024 278

IGSU România sprijină spitalul de campanie iordanian din Fâșia Gaza (DOCUMENT)

14 Mar 2024 421

IGSUÎmpreună, cu sprijinul și implicarea cetățenilor, ne asigurăm că suntem pregătiți să facem față oricăror situații de urgență

13 Mar 2024 294

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

12 Mar 2024 286

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

08 Mar 2024 264

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

07 Mar 2024 246

IGSUBilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

06 Mar 2024 246

IGSURetrospectiva activităților derulate în Săptămâna Protecției Civile

05 Mar 2024 284

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

05 Mar 2024 224