IGSU Zi solicitantă pentru pompierii din toată țara. Peste 1.500 de misiuni desfășurate în 24 de ore

Pompieri în misiune. Foto cu rol ilustrativ: ISU GiurgiuZiua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Brașov, Prahova, Cluj și Mureș.

O pondere de aproape 85% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.305 de cazuri din totalul de 1.518 de situații de urgență gestionate).

Potrivit IGSU, totodată, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 67 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 146 misiuni pentru protecția comunităților.

Din totalul celor 67 de incendii care au avut loc ieri, 39 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate aproximativ 30 ha de teren.

Totodată, în ultimele 24 de ore au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județele: Brașov(1), Harghita (2) și Covasna (1).

O intervenție care a necesitat atenție sporită și efort susținut din partea pompierilor a avut loc ieri, în municipiul Bacău, unde salvatorii au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un apartament al unui bloc cu 10 etaje. Ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție au constatat că arderea se manifesta cu degajare mare de fum pe o suprafață de aproximativ 60mp, cu posibilitate de propagare. Concomitent cu operațiunea de stingere, pompierii au evacuat 65 de persoane care nu au necesitat îngrijiri medicale. Incendiul a fost stins cu promptitudine, fără a fi înregistrate victime.

O misiune de salvare a avut loc pe parcursul zilei de ieri, în județul Caraș-Severin, unde un echipaj de prim ajutor și un elicopter SMURD au acționat pentru evacuarea și acordarea asistenței medicale de urgență unui bărbat politraumatizat în urma căderii de la înălțime. Intervenția s-a desfășurat în Munții Almăjului, comuna Șopotu Nou. Pacientul, cu ajutorul elicopterului SMURD, a fost transportat la spital pentru investigații suplimentare.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

Astfel, în data de 16.05.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat un număr de 442 de pompieri și 184 mijloace tehnice.

„În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au precizat reprezentanții IGSU. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost activat Planul Roșu de Intervenție Un an de la explozia de la Rafinăria Petromidia! Cum a avut loc tragedia

02 Jul 2022 528

Incendiu în apropierea bisericii din localitatea Lespezi, județul Constanța. Intervin pompierii

01 Jul 2022 448

Bloc în construcție lovit de un trăsnet. Acoperișul a fost cuprins de flăcări (GALERIE FOTO)

30 Jun 2022 779

Misiunile pompierilor, la bilanț. Unde s-au înregistrat cele mai multe solicitări

30 Jun 2022 255

Autoturism în flăcări pe Autostrada A1. Pompierii, chemați în ajutor (GALERIE FOTO)

29 Jun 2022 436

Incendiu în zona Autostrăzii A2 București - Constanța (VIDEO)

29 Jun 2022 610

Zi plină pentru pompieri. Peste 1.500 de misiuni desfășurate de salvatori

29 Jun 2022 333

Două locuințe cuprinse de flăcări în județul Galați. Trei ore au luptat pompierii cu flăcările (GALERIE FOTO)

29 Jun 2022 314

ZIUA LIVE. După 9 luni de „moarte clinică”, Spitalul de Boli Infecțioase se pregătește timid să reintre în circuitul public (VIDEO+ GALERIE FOTO)

29 Jun 2022 1056

Județul Neamț Apartament cuprins de flăcări. De la ce a pornit focul

28 Jun 2022 391

Județul Tulcea Misiuni contratimp pentru pompierii din Babadag. Unde au fost solicitați și de ce (GALERIE FOTO)

28 Jun 2022 359

ZIUA LIVE. Managerul SCBI Constanța, despre starea spitalului la 9 luni de la incendiu (VIDEO)

28 Jun 2022 608

IGSU Zi plină pentru pompieri. Zeci de incendii și sute de misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență

28 Jun 2022 345

UPDATE Județul Constanța. Incendiu izbucnit la un apartament din Cernavodă

28 Jun 2022 445

Sibiu Incendiu violent la un atelier de reparații. Au intervenit mai multe echipaje de pompieri (GALERIE FOTO)

28 Jun 2022 466