IGSU Zilnic, în România, echivalentul populației unei comune de dimensiuni medii primește ajutor din partea echipajelor SMURD

Pompieri în misiune. Facebook/IGSUÎn cursul zilei de ieri, pompierii paramedici acționând pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 1.537 de persoane.

Potrivit IGSU, în afara acestor situații, pompierii au intervenit și pentru stingerea a 51 incendii. În urma acestor evenimente, 2 persoane și-au pierdut viața, în județul Botoșani și municipiul București.

De asemenea, echipajele de descarcerare și prim ajutor au fost solicitate să intervină în 9 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 1 persoană și-a pierdut viața în județul Dâmbovița.

Totodată, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 14 persoane aflate în dificultate.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

„Intervenția complexă desfășurată ieri, în municipiul București, unde pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament situat la etajul 3 al unui bloc cu 10 etaje. Primele echipaje de stingere sosite la fața locului au constatat că arderea se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum pe o suprafață de aproximativ 70 mp. Pe timpul operațiunii de stingere au fost evacuate 3 persoane, 5 locatari s-au autoevacuat și, din păcate, 1 victimă a fost găsită decedată. Salvatorii au lichidat incendiul și au asistat medical 4 persoane.

O altă misiune solicitantă care a necesitat atenție sporită echipajelor de stingere a fost înregistrată ieri, în județul Vaslui. Echipajele specializate pentru limitarea și lichidarea incendiilor au fost soliciate să intervină în municipiul reședință pentru stingerea flăcărilor izbucnite la o locuință de tip duplex. Ajunse la locul solicitării, echipajele operative au constatat că arderea se manifesta violent, pe o suprafață de aproximativ 200 mp, la acoperișul, mansarda și planșeul casei construite din lemn. De asemenea, salvatorii au acordat asistență medicală persoanelor care se autoevacuaseră. Colegii noștri au lichidat prompt incendiul, evitând propagarea acestuia la întreg imobilul“ - au mai precizat reprezenatanții IGSU.


Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 227 pompieri salvatori cu 159 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.


Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSUBilanțul misiunilor

25 Apr 2024 174

ISU Argeș - Incendii

25 Apr 2024 178

Incendiu în Portul Constanța. Pompierii au intervenit

25 Apr 2024 510

ISU Argeș - Pompierii au intervenit în comuna Valea Mare Pravăț în cazul unui eveniment rutier

24 Apr 2024 176

UPDATE Accident rutier la Sibioara, județul Constanța. Una din victime a fost preluată de elicopterul SMURD (Galerie FOTO)

20 Apr 2024 2957

Județul Constanța Accident rutier în Medgidia!

18 Apr 2024 806

ISU HarghitaBilanțul misiunilor zilnice

17 Apr 2024 253

IGPR InfotraficJudețul Prahova-Trafic blocat pe DN 1B

17 Apr 2024 265

IGSUBilanțul misiunilor

17 Apr 2024 234

ISU BihorBilanț

16 Apr 2024 250

Județul Tulcea Accident între o autoutilitară și un autoturism. Duba de marfă s-a răsturnat (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 701

La un pas de tragedie din cauza unui zmeu de jucărie!

15 Apr 2024 655

IGSUSiguranța voastră este prioritatea noastră! Peste 4.800 de intervenții în acest weekend!

15 Apr 2024 259

Știri Constanța Weekend de foc pentru pompierii ISU Dobrogea

15 Apr 2024 471

Știri Constanța Bărbat de 44 ani, găsit spânzurat într-o anexă a unei case din Conacu!

15 Apr 2024 1067