Imagini ce intră în istorie Spectaculoasă transformare a Cazinoului din Constanța! Migăloasa muncă a constructorilor, comprimată în cinci minute de vizionare (VIDEO+FOTO)

 
Trei ani s-au împlinit de curând de când a fost demarată oficial spectaculoasa lucrare de restaurare, consolidare și modernizare a Cazinoului din Constanța.
 
Trei ani în care, pentru trecătorul ce admiră Cazinoul mergând la pas pe lângă el, în ton cu valurile Mării Negre ce mângâie blând sau furios, în funcție de dispoziție, impunătorul monument, edificiul a fost învăluit în schele și mister și a lăsat doar puțin, poate, să se întrezărească munca migăloase din spatele vălului.Ruine readuse la viață și transformate în delicate bijuterii arhitecturale, bucăți de istorie reconstruite cu fidelitate, detalii de arhitectură ascunse sub valuri de praf și alte impurități redate acum iubitorilor de artă și de frumos, toate așezate pe o structură durabilă, menită să țină piept valurilor necruțătoare – acestea toate fac parte din spectaculoasa transformare de care are parte, acum iubit, înțeles și atent îngrijit, Cazinoul din Constanța.

 

Pentru că ochii din afară nu pot încă să pătrundă transformarea de care acum parte Cazinoul, migăloasa muncă a constructorilor, întocmită după un atent plan realizat de arhitecții care și-au legat numele de renașterea edificiului a fost comprimată în circa cinci minute de vizionare, într-un video realizat de compania bucureșteană Aedificia Carpați, antreprenorul general al lucrărilor de restaurare, consolidare și modernizare a monumentului istoric.Asocierea câștigătoare a licitației publice pentru Cazino este formată din companiile Aedificia Carpați SA (lider de asociere) & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & SC Tehnoinstal SRL.

 


Cu adevărat, Cazinoul încă mai are de așteptat puțin până la renașterea completă.


 
Cu toate acestea, lucrările realizate până în prezent, surpriza dezvăluirii fațadei de Nord a monumentului, în cursul verii 2022, dar și toate elementele prin care iubitul monument ne dă de înțeles că este pe drumul cel bun îi îndreptățesc pe toți cei ce îl iubesc să spere că, în curând, Cazinoul se va lăsa admirat în toată splendoarea sa renăscută.
 


Sursa foto & video: Aedificia Carpați
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 

 
Citește și
Trei ani de când Cazinoul din Constanța a reînceput să respire viață (FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vestea renașterii Cazinoului din Constanța a ajuns și peste hotare! „Dacă pereții aceia ar putea vorbi, aș sta treaz toată noaptea să-i ascult“

23 Mar 2023 2238

Editorial Cazinoul din Constanța trebuie restaurat! Vocile deținuților politici care i-au trecut pragul trebuie făcute auzite

13 Mar 2023 1032

Proiectul de realizare a branșamentului electric aferent Cazinoului a revenit unei companii din Brașov (DOCUMENT)

12 Mar 2023 999

Senat Modificări în legislația privind reclamele audio-video pentru cazinouri, jocuri de noroc sau pariuri sportive!

01 Mar 2023 863

Au fost ridicate băncile de odihnă de pe Faleza Cazino din Constanța! Mobilierul urban, în curs de recondiționare (FOTO)

28 Feb 2023 1673

Două hoteluri vor răsări în stațiunea Mamaia, zona Cazino! Au fost eliberate autorizațiile de construire

09 Feb 2023 2432

Partidul condus de Viorica Dăncilă a organizat un marș pentru pace la Constanța (VIDEO)

29 Jan 2023 1950

Trei certificate de urbanism pentru investiția realizată de omul de afaceri Ionuț Nacee, în Constanța

28 Jan 2023 978

Editorial Cazinoul din Constanța, cu toată viteza înainte spre renaștere!

21 Jan 2023 2126

Trei ani de când Cazinoul din Constanța a reînceput să respire viață (FOTO+VIDEO)

15 Jan 2023 1953

Judecătorii explică de ce a fost achitată societatea care a întocmit documentația pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța (MOTIVARE)

29 Dec 2022 1156

Cazinoul din Constanța, „dascălul“ blând și dedicat! (FOTO)

17 Dec 2022 3455

Strategii pentru păcănele

16 Dec 2022 1004

Bărbat găsit decedat în zona Cazino din Mamaia! (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Dec 2022 6049

Cazinoul și diferența dintre jocurile sale

28 Nov 2022 859