Imagini de la punctele de lucru RAJA Constanța. Lucrare programată în Agigea, Lazu și Eforie Nord (FOTO)

În cursul nopții trecute, la toate punctele de lucru deschise în vederea executării lucrării programate pentru perioada 14 – 15 aprilie 2024, echipele constructorului împreună cu cele ale RAJA au depus eforturi susținute pentru realizarea obiectivelor, având în vedere complexitatea fiecărei intervenții în parte.

Lucrările executate pentru conectarea conductei de aducțiune, cu diametrul de 1.000 mm, sunt mult îngreunate deoarece golirea magistralei s-a realizat foarte greu, având în vedere diametrul, dar și lungimea acesteia. Și la ora actuală, echipele aflate pe teren intervin pe conducta pe care curge încă apă și montează o vană pentru sectorizarea rețelei, dar și pentru oprirea apei pentru a se putea realiza operațiunile de sudură.


Deși intervențiile sunt dificile din cauza cantității mari de apă, lucrările se află în grafic. La nivelul punctelor de lucru, deschise pentru conectarea noului tronson la rețeaua de distribuție, 6 echipe de intervenție și 7 utilaje lucrează de noaptea trecută, în regim continuu.

În prezent, o parte din echipe lucrează la blindarea vechii conducte, în timp ce, cu ajutorul utilajelor, se pune pe poziție noul tronson de legătură. Urmează să se realizeze sudura de cuplare a noii rețele la conducta existentă. Magistrala înlocuită are o vechime de zeci de ani și a înregistrat numeroase avarii ce au dus la sistarea furnizării de apă către abonații deserviți, informează RAJA SA. 


Mai mult, având în vederea degradarea tronsoanelor, dar și creșterea debitului de apă în timpul sezonului estival, exista riscul unei avarii majore, ce ar fi dus la oprirea furnizării de apă pe o perioadă extinsă de timp.

Imediat ce se vor finaliza conectările, se vor executa manevrele de vane necesare pentru umplerea instalației și intrarea în presiune.

Având în vedere lungimea instalației, a diametrului acesteia, dar și a debitului de apă, reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv în fiecare zonă afectată, pe măsură ce sistemul va intra în presiune și în funcție de topografia rețelei.

Investițiile fac parte din CL41 –“Surse de apă, rezervoare, stație de pompare, stație de clorare, reabilitare Gospodărie de Apă Eforie Nord, stație de clorare și instalare grup de pompare pentru localitatea Agigea.

Reabilitare conducte de aducțiune GA Constanța-Sud-Lazu-Agigea-GA Eforie Nord. Reabilitare conducte de aducțiune GA Eforie Nord-Agigea” în valoare de aproximativ 77 milioane lei, derulate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Având în vedere că au fost scoase din presiune sistemele de distribuție, echipele RAJA execută, în același timp, lucrări de reparații și
întreținere, inclusiv montează vane de legătură pentru sectorizarea sistemului și debitmetre pentru măsurarea și reglarea presiunii.Vă transmitem și câteva imagini de la punctele de lucru!

Vom reveni cu amănunte!- a mai punctat sursa citată. 


foto: RAJA SA Citește și:

RAJA SASe oprește apa în localitățile Agigea, Lazu și Eforie Nord, județul Constanța

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se oprește apa în două cartiere din Constanța! Afectat și Spitalul Clinic Județean de Urgență

18 Jun 2024 295

Avarie la conducta de apă de pe Calea Dobrogei din localitatea Valu lui Traian, județul Constanța

18 Jun 2024 300

RAJA Constanța Avarie la intersecția străzilor Zorelelor cu Unirii!

17 Jun 2024 480

RAJA Constanța Apa, oprită în Agigea, Eforie Nord și Lazu - Vezi pentru cât timp

17 Jun 2024 443

Eveniment în Constanța Fanfara “Muzica Apelor” vă invită la concerte de vară. Iată programul

15 Jun 2024 799

RAJA Constanța Fanfara “Muzica Apelor” reia seria concertelor estivale

13 Jun 2024 753

Știri Constanța CT BUS. Linile 51, 51B și 14, deviate joi, 13 iunie

12 Jun 2024 788

RAJA Constanța Constănțenii din cartierul Medeea, fără apă la robinete

11 Jun 2024 593

RAJA Constanța Avarie în cartierul CET!

11 Jun 2024 682

UPDATE. RAJA Constanța Lipsă apă în zona de Est a orașului Năvodari!

03 Jun 2024 880

Avarie RAJA la Năvodari! A fost întreruptă furnizarea apei

03 Jun 2024 962

O parte din consumatorii Constanței rămân fără apă astăzi. Ce anunță RAJA?

31 May 2024 4788

UPDATE. RAJA Constanța, anunț de ultim moment, despre consumatorii de pe bulevardul Mamaia și zona Faleză Nord, afectați de lipsa apei

29 May 2024 4735

RAJA Constanța Se oprește apa pe bulevardul Mamaia și în cartierul Faleză Nord. Iată cât va ține avaria

29 May 2024 1234

RAJA Constanța În satul Furnica din comuna Dumbrăveni se va furniza apă după un program prestabilit

28 May 2024 542