Impactul crizei din Ucraina asupra regiunii și a Europei, analizat la reuniunea organizată de Biroul Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European

Premierul României, Nicolae Ciucă. Foto: Facebook/Guvernul RomânieiPremierul României, Nicolae Ciucă a participat astăzi, printr-o intervenție video, la reuniunea organizată de Biroul Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, pe tema impactului crizei din Ucraina asupra regiunii și a Europei. 

Potrivit unui comunicat al premierului, a făcut o evaluare pragmatică asupra situației de securitate, cu accent pe importanța sprijinirii Ucrainei din punct de vedere politic, economic și militar. 

„Am subliniat, totodată, contribuția consistentă realizată de România în susținerea cetățenilor ucraineni, prin sprijinul acordat refugiaților care sosesc din zona de conflict, dar și prin asistența umanitară și de urgență oferită.

De asemenea, am evidențiat măsurile de sprijin acordate de Guvernul României privind liberalizarea temporară a transportului rutier de marfă efectuat de operatorii ucraineni și extinderea capacităților de preluare a mărfurilor din Ucraina prin portul Constanța.

Am pledat pentru acordarea de sprijin Republicii Moldova, care este profund afectată nu doar de criza energetică, ci și de criza refugiaților din Ucraina. Este necesar ca Republica Moldova să primească susținere fermă și un răspuns favorabil la aspirațiile sale europene.

Am pledat pentru necesitatea unui răspuns european robust în ceea ce privește controlul prețurilor la energie și am prezentat măsurile implementate de România pentru atenuarea efectelor prețurilor ridicate asupra consumatorilor vulnerabili. Este importanta să promovăm energia bazată pe gaz și nuclear ca energie de tranziție în procesul de decarbonizare progresivă a economiei europene“ - a mai precizat Nicolae Ciucă într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul energiei, Virgil Popescu „Finalizarea interconectorului Grecia-Bulgaria este un pas foarte important pentru designul pieței de energie din regiune“

01 Oct 2022 482

Premierul Nicolae Ciucă la lansarea Interconectorului Grecia-Bulgaria „Criza energetică resimţită de întreaga Europă ne-a unit şi mai mult în eforturile noastre de a găsi soluţii“

01 Oct 2022 485

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Internațională a Vârstnicilor. „Întreaga lume își sărbătorește astăzi seniorii“

01 Oct 2022 564

Premierul Ciucă a cerut sprijin Coreei de Sud pentru aderarea României la OCDE

28 Sep 2022 430

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, întrevedere cu președintele Parlamentului Regatului Danemarcei

27 Sep 2022 421

Premierul Nicolae Ciucă „Fondul Monetar Internațional a revizuit pozitiv prognoza de creștere economică pentru România din acest an“

27 Sep 2022 344

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă „Roș Hașana reprezintă o sărbătoare a bucuriei și a speranței“

25 Sep 2022 532

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă „Mă alătur astăzi tuturor celor care sărbătoresc Ziua Satului Românesc“

25 Sep 2022 463

Ciucă, anunț despre actul normativ pentru compensarea preţului la caburant (VIDEO)

21 Sep 2022 464

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României

20 Sep 2022 450

Președintele PNL, Nicolae Ciucă Programul voucherelor de 50 de euro la fiecare două luni ar putea continua și în 2023

19 Sep 2022 868

Nicolae Ciucă „În luna octombrie avem în vedere să înaintăm Comisiei Europene a doua cerere de plată din PNRR“

16 Sep 2022 462

Anunț de ultimă oră! Când se va lua o decizie privind prelungirea plafonării preţului carburanţilor (VIDEO)

16 Sep 2022 486

Ciucă, despre datoria publică a României „A scăzut faţă de anul trecut şi sperăm să o menţinem în această tendinţă“ (VIDEO)

16 Sep 2022 724

Premierul Nicolae Ciucă „Avem toate premisele să putem să închidem anul pe o creştere economică“ (VIDEO)

14 Sep 2022 917