Împreună pentru natură ARBDD. 100 de puieți forestieri din specia salcie vor fi plantați în zona polderului Zaghen

 
  • Evenimentul va marca atât „Luna Pădurii” (15 martie – 15 aprilie), celebrată în întreaga lume prin plantarea de arbori, cât și „Vinerea Verde”, o zi simbolică, instituită de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, ce îşi propune să impulsioneze mobilizarea pentru un mediu curat.
În data de 24 martie, s-a semnat un Protocol de Colaborare între Primăria Municipiului Tulcea, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), Direcția Silvică Tulcea și Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local Lotus.

Părțile semnatare au convenit să colaboreze în vederea desfășurării activităților de plantare a aproximativ 100 de puieți forestieri din specia salcie în zona polderului Zaghen. Activitatea va avea loc vineri, 26 martie, începând cu ora 9:30 și va fi susținută de echipe de voluntari ai Cercetașilor si ale celorlalte părți implicate, inclusiv din zona societății civile.

Plantarea puieților are ca  scop asigurarea protecției și conservarea ecosistemului din polderul Zaghen, prin realizarea unei perdele de vegetație între zona antropică și cea naturală. Totodată, prin caracterul voluntar al activităților, se urmărește sensibilizarea publicului privind importanța naturii și protejarea mediului înconjurător.

Evenimentul va marca atât „Luna Pădurii” (15 martie – 15 aprilie), celebrată în întreaga lume prin plantarea de arbori, cât și „Vinerea Verde”, o zi simbolică, instituită de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, ce îşi propune să impulsioneze mobilizarea pentru un mediu curat.

Această acțiune are la bază o inițiativă de voluntariat a Centrului Local Lotus Tulcea, membru al Organizației Naționale Cercetașii României, extinsă ulterior prin contribuția celorlalte părți semnatare ale protocolului. ARBDD asigură consultanță de specialitate și monitorizarea campaniei, Direcția Silvică Tulcea pune la dispoziție circa 100 puieți forestieri, utilaje specifice și asistență de specialitate, iar Primăria Municipiului Tulcea asigură uneltele pentru plantarea puieților, transportul voluntarilor și coordonarea acțiunii.

Ținând cont de restricțiile care se aplică pe durata pandemiei de COVID-19, numărul voluntarilor a fost limitat la 50 de persoane, deși cererea de participare a fost mult mai mare. Părțile semnatare au convenit continuarea acțiunilor în sezonul plantărilor de toamnă, cu speranța că situația va permite implicarea unui număr cât mai mare de voluntari.

Cu toții ne dorim acțiuni de plantare mai ample pentru ameliorarea calității aerului, a aspectului urban, reducerea prafului și a zgomotului, toate având ca scop îmbunătățirea mediului de viață al tulcenilor.

Sursa foto: Facebook/ ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT+VIDEO OMD Mamaia Constanța, Ministerul Economiei și Turismului și alte instituții din domeniu anunță debutul Sezonului Litoral - Delta Dunării 2024 (Galerie FOTO)

19 Apr 2024 465

Au început pregătirile pentru noul sezon turistic în Delta Dunării (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 327

La finalul unui proiect de dezvoltare de doi ani, Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea își deschide porțile (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 704

Prohibiţia pescuitului se extinde şi în apele de frontieră cu Ucraina şi Bulgaria

15 Apr 2024 584

Fotoreportaj Călătorie printre culorile naturii. Descoperă frumusețea Portului turistic Jurilovca în aprilie (FOTO+VIDEO)

13 Apr 2024 599

UPDATE. Tulcea Alertă pe brațul Chilia Veche în Delta Dunării! A fost observat un obiect ce ar semăna cu o mină marină (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Apr 2024 915

Amenzi de zeci de mii de lei aplicate de polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” în județul Tulcea

06 Apr 2024 445

Județul Tulcea Șase exemplare de sturion redate mediului natural, 110 kilograme de pește și 700 metri de plase descoperite de polițiștii de frontieră (VIDEO)

05 Apr 2024 494

ARBDD 1 aprilie - Ziua Internațională a Păsărilor (VIDEO)

01 Apr 2024 553

Județul Tulcea, sub cod galben de vânt. Ce localități sunt vizate

29 Mar 2024 606

Ziua Mondială a Apei, marcată la Tulcea (FOTO)

22 Mar 2024 667

ARBDD Întâlnire cu fermierii din zona brațului Chilia privind desfășurarea activităților agricole și creșterea animalelor în Delta Dunării

15 Mar 2024 457

Administratia Rezervației Biosferei Delta Dunării Pelicanii creți, deja la clocit pe Insula Ceaplace! (VIDEO)

12 Mar 2024 611

Județul Tulcea, sub cod galben de vânt puternic! Lista localităților vizate

12 Mar 2024 554

Operațiune de salvare în Delta Dunării Doi adulți și un copil, surprinși de un incendiu de vegetație uscată

10 Mar 2024 736