În 2018, a fost tăiată de pe lista de investiții. Demarează reconfigurarea pieței agroalimentare Griviței, din centrul Constanței

  • RAEDPP Constanța a scos la licitație serviciul de proiectare – elaborarea studiului de fezabilitate pentru reconfigurarea și modernizare a Pieței Agroalimentare Griviței
  • Regia a comandat pe bani grei un studiu de oportunitate care să le arate care este modalitatea optimă de management a pieţelor constănțene (Griviţa, Pescăruş, Tomis III, Tomis Nord, Unirii)
     
RAEDPP Constanța a scos la licitație serviciul de proiectare – elaborarea studiului de fezabilitate pentru reconfigurarea și modernizarea Pieței Agroalimentare Griviței aflată în domeniul privat al municipiului Constanța și în administrarea Regiei.

Oferta va fi depusa fizic la sediul RAEDPP Constanța, Bd. Tomis nr. 101 sau pe mail: achizitii@raedpp-constanta.ro sau edpp.ra@gmail.com.
Autoritatea contractantă va selecta oferta cu prețul cel mai scăzut.

Această piață din centrul municipiului Constanța trebuia modernizată încă din 2018. Pentru că deficitul municipiului se ridica în acel an la 300 de milioane de lei s-a renunțat la mai multe investiții, printre care și modernizarea Pieţei Griviţei.

Funcţiuni propuse în proiectul la care s-a renunțat era de piaţă agroalimentară, spaţii comerciale de mici dimensiuni, spaţii de relaxare, distracţie, petrecere timp liber, zone pietonale, centru comunitar local, parcare şi spatii verzi.

RAEDPP are de un an și jumătate o altă conducere.

Regia a comandat pe bani grei un studiu de oportunitate care să le arate care este modalitatea optimă de management a pieţelor constănțene (Griviţa, Pescăruş, Tomis III, Tomis Nord, Unirii).

Între timp, regia a solicitat de la Primări Constanța certificate de urbanism de demolare pentru toate pieţele, Hira spune că „asta nu înseamnă că le demolăm, înseamnă că pregătim documentaţia, că încercăm să ducem tot circuitul birocratic, care durează foarte mult, iar, în momentul în care suntem în pragul de a da ordinul de începere a lucrărilor, atunci vom anunţa populaţia, atunci vom reloca din comercianţi şi din producători”.

Cu toate că Stere Hira a declarat în mai multe rânduri că niciuna din pieţele constănţene aflate în administrarea RAEDPP-ului, nu îşi va schimba destinaţia, realitate din teren arată altfel.

Studiul de oportunitate a fost realizat de firma Atlas Research, care aparține lui Costel Stanca, fost director al Administrației Porturilor Maritime și membru PNL.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Piața Griviței din centrul Constanței, revine în atenția administrației publice locale. Se consultă piața în vederea realizării Planului Urbanistic Zonal

Consultare de piață pentru determinarea costurilor elaborării PUZ Piața Griviței din municipiul Constanța

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Programul Centrelor de evaluare din Constanța pentru pacienții confirmați cu Covid

07 Aug 2022 613

Europarlamentarele din 2009, primele alegeri pentru un mandat complet în Parlamentul European desfășurate în România

06 Aug 2022 530

O structură din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale își deschide birou la Constanța (DOCUMENTE)

05 Aug 2022 513

Primăria repară acoperișul fostei școli din Medeea. Întreaga clădire se află într-o stare deplorabilă

05 Aug 2022 597

Are o diplomă în jurnalism. Fostul parlamentar Marian Vasiliev și-a făcut o firmă de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune

05 Aug 2022 705

Urmașii a doi grei afaceriști ai Constanței, decedați în timpul pandemiei de Covid 19 au devenit parteneri de business

04 Aug 2022 2102

Piață volantă în Peninsulă. RAEDPP vrea să o amplaseze chiar lângă Edificul Roman cu Mozaic

04 Aug 2022 1067

Primăria vrea să cheltuiască peste 8 milioane de lei pentru întreținerea locurilor de joacă din Constanța

04 Aug 2022 384

Exclusiv. Primăria nu și-a exercitat dreptul de preempțiune. Hanul Balcan, clădire monument de referinţă a oraşului, are un nou proprietar!

03 Aug 2022 4850

„Nu voi permite sifonarea banului public la nivelul instituțiilor subordonate CJC“ LIVE. Președintele CJC, Mihai Lupu și vicepreședinții Stelian Gima și Petre Enciu prezintă situația județului, proiecte, invesții. (GALERIE FOTO)

03 Aug 2022 1271

Acționarii societății Bowel Processing SA, decizii importante în legătură cu un credit contractat de la Credit Agricole Bank România

03 Aug 2022 567

Acționarii Plasty Prod SA au desemnat comisia de cenzori ai societății

03 Aug 2022 693

Vechile conducte de transport energie termică din Constanța, vândute la fier vechi

02 Aug 2022 604

Transportul de agrement în stațiunile turistice din sudul litoralului, pe ruta Saturn-Olimp a fost contestat pentru a doua oară la CNSC

02 Aug 2022 554

Trei bărbați au găsit o metodă macabră de a face față căldurii. S-au scăldat într-un mormânt (VIDEO)

01 Aug 2022 743