În atenția părinților Înscrierile la creșele de stat încep pe 4 mai și se vor face online! (document)


Modificări importante la înscrierea copiilor la creșele de stat constănțene! Reprezentanții Serviciului Administrare Creșe din cadrul Primăriei Constanța a anunțat că, anul acesta, în contextul epidemiei de Coronavirus, înscrierile micuților la creșe se vor face online. Documentele vor fi transmise electronic pe adresa de e-mail inscriericrese@spas-ct.ro. Criteriile de departajare includ data depunerii cererilor, vârsta copilului, adeverințele de la locul de muncă și alte documente, după cum vom detalia următor.


În secțiunea Document puteți accesa și descărca cererea-tip de înscriere a copilului la creșă, în format oficial, pus la dispoziție de Serviciul Administrare Creșe, din cadrul Primăriei Constanța.


„Având în vedere Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență în contextul epidemiei de Coronavirus, înscrierile în creșe pentru anul școlar 2020-2021 încep cu data de 4 mai 2020 și se vor face online. Cererile însoțite de documentele necesare înscrierii vor fi transmise electronic pe adresa de email inscrierecrese@spas-ct.ro“. Acesta este anunțul oficial transmis de reprezentanții Serviciului Administrare Creșe din cadrul Primăriei Constanța.

Se arată în documentele oficiale că, în creșele de stat din Constanța, sunt în total 455 de locuri disponibile. Totuși, părinții ce doresc să înscrie anul acesta copilul la creșă trebuie să știe că numărul locurilor disponibile pentru micuții nou înscriși se va stabili după perioada de reînscriere a copiilor ce frecventează deja creșa.
Redăm în continuare toate informațiile oficiale puse la dispoziție de către Serviciul Administrare Creșe, din cadrul Primăriei Constanța:
 

Informațiile oficiale

„Înscrierile pentru anul școlar 2020-2021 încep cu data de 4 mai, intrarea în colectivitate putându-se face din luna septembrie 2020. Lista cu cererile aprobate se va afișa la sediul administrativ al Direcției administrare creșe, situat pe Aleea Mălinului nr.4 la 1 august 2020.

Dosarul de intrare în colectivitate va trebui completat după ce cererea de înscriere va fi aprobată și după ce se va stabili data de intrare în colectivitate, intrarea copiilor făcându-se în mod etapizat.

Cererile de înscriere se pot depune, conform legislației în vigoare, pe tot parcursul anului, în limita locurilor disponibile.


Dosarul de înscriere va conține următoarele documente, în baza cărora se va acorda punctajul aferent:

- cerere tip;
- copii ale actelor de identitate ale părinților, cu domiciliul sau reședinta în Municipiul Constanța;
- copii ale certificatului de naștere al copilului pentru care se face înscrierea și ale fraților minori, unde este cazul;
- adeverințe doveditoare privind locul de muncă (fie că există un contract de muncă în derulare sau un contract de muncă suspendat pentru concediul de creștere a copilului)/frecventarea cursurilor la zi a unei unități de învățământ/decizia anuală de impunere pentru PFA/adeverință de șomaj, pentru fiecare dintre părinți/reprezentanții legali;
- adeverință de la unitățile de învățământ pentru frații care frecventează deja creșa, sau frecventează grădinița ori școala situate în apropierea creșei;
- pentru familiile monoparentale se atașează sentința judecătorească pentru încredințarea minorului/certificat de deces, act notarial care să demonstreze că minorul se află întreținerea părintelui/reprezentantului legal al copilului;
- pentru cazurile sociale se atașează anchetă socială.
 

Criterii de departajare:

1.Ordinea depunerii cererii de înscriere:
- primele două zile lucrătoare din luna mai – 5 puncte;
- următoarele 5 zile lucrătoare din luna mai – 4 puncte;
- următoarele 5 zile lucrătoare din luna mai – 3 puncte;
- următoarele 5 zile lucrătoare din luna mai – 2 puncte;
- ultimele zile lucrătoare din luna mai – 1 punct.
2.Vârsta de 2 ani a copilului raportată la luna decembrie a anului în curs:
- septembrie- 10 puncte;
- octombrie- 8 puncte;
- noiembrie- 6 puncte;
- decembrie- 4 puncte.
3.Adeverință doveditoare privind locul de muncă/frecventarea cursurilor la zi a unei unități de învățământ/decizia anuala de impunere pentru PFA/adeverință de șomaj-5 puncte pentru una dintre situatii, pentru fiecare părinte.
4.Frați care frecventează deja creșa, sau frecventează grăđinița ori școala situate în apropierea creșei dovedit prin adeverință emisă de unitatea de învățământ- 1 punct.
5.Copii gemeni, tripleți- 1 puncte.
6.Familie monoparentală(se atasează sentința judecătorească pentru încredințarea minorului/certificat de deces, act notarial care sa demonstreze ca are în întreținere copilul-5 puncte.
7.Cazuri sociale-se atașează ancheta socială-5 puncte.

Criteriu eliminatoriu : Nu se vor lua în calcul cererile părinților/reprezentanților legali care nu au domiciliul/reședința în municipiul Constanța.

Dosarul de intrare în colectivitate va trebui să cuprindă următoarele documente:
- cerere de înscriere aprobată pentru intrarea în colectivitate;
- două copii ale actelor de identitate ale părinților, cu domiciliu în Municipiul Constanța;
- două copii ale certificatului de naștere al copilului înscris și două copii ale certificatelor de naștere ale fraților minori, unde este cazul;
- analize medicale pentru copil: examen exsudat faringian, examen coprocultură, examen coproparazitologic, ale căror rezultate se vor prezenta medicului de familie care va da aviz clinic sănătos, sau nu, în funcție de rezultatele analizelor. Analizele medicale au valabilitate 21 de zile de la data emiterii rezultatelor. În colectivitate se poate intra numai daca analizele copilului sunt în regulă și dacă medicul de familie a eliberat avizul clinic sănătos. Avizul de intrare în colectivitate se obține cu maxim 48 de ore înainte de intrarea în colectivitate (acesta se va solicita medicului de familie, după ce vă veți prezenta la sediul administrativ pentru verificarea celorlalte documente ce alcătuiesc dosarul de înscriere, acesta fiind valabil doar 48 de ore din momentul eliberării), fișa de imunizări (vaccinările efectuate), eliberată tot de medicul de familie;
- adeverință de la locul de muncă cu veniturile brute realizate în ultimele șase luni anterioare datei de intrare în colectivitate a copilului, pentru părinții care au realizat venituri în această perioadă;
- pentru părinții care au fost în concediu de creștere a copilului și care urmează sa revină în activitate, se va obține o adeverință de la Agenția Județeană de Plăti și Inspecție Socială, situată pe strada Decebal nr.13 C, et.4, în care se va specifica perioada în care părintele s-a aflat în concediu de creștere a copilului și cuantumul îndemnizației pe care a încasat-o;
-pentru părinții care au reluat activitatea cu mai puțin de șase luni în urma datei stabilite pentru intrarea copilului în colectivitate și care au fost în concediu de creștere a copilului este necesară atât adeverința cu veniturile brute de la locul de muncă, cât și adeverință de la Agenția Județeană de Plăti și Inspecție Socială;
Documentele solicitate vor fi depuse în două dosare la sediul administrativ al Direcției administrare creșe, astfel: 1 dosar va cuprinde: adeverințele de venituri, adeverință AJPIS, un rând de copii ale actelor de identitate ale părinților și ale copilului/copiilor, cerere înscriere aprobată, 1 dosar cu analizele medicale, un rând de copii ale actelor de identitate ale părinților și ale copilului/copiilor, adeverință clinic sănătos, fișa imunizări, aviz epidemiologic și copie cerere înscriere aprobată“.


Citește și:

Oficial:
Creșele din municipiul Constanța, închise de către autoritățile locale

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce proiecte derulează Primăria Constanța și câți bani au obținut autoritățile prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală?

17 Jul 2020 713

Se deschid șase grădinițe cu program prelungit. Patru în Constanța și câte una în Cumpăna și Valu lui Traian

06 Jul 2020 1283

Creșele constănțene de stat s-au redeschis de azi. Câți copii vor frecventa unitățile pe perioada verii

29 Jun 2020 1150

S-au redeschis creșele în Constanța. Ce reguli trebuie respectate la aceste unități (galerie foto)

29 Jun 2020 708

Din 15 iunie se vor putea deschide grădiniţele, creşele şi after-school-urile de stat. Ce spune ministrul Sănătății

10 Jun 2020 688

Sondaj de opinie Credeți că este oportun ca școlile, grădinițele și creșele să fie deschise începând cu data de 15 mai?

27 Apr 2020 4786

Creșă cu program prelungit în orașul Ovidiu. Societatea Conges Power SRL se va ocupa de execuția lucrărilor (document)

26 Mar 2020 2110

Oficial Creșele din municipiul Constanța, închise de către autoritățile locale

10 Mar 2020 1914

Primăria Constanța Investiții pentru modernizarea creșelor

05 Mar 2020 761

Mobitom SA, firmă deţinută de Five-Holding SA, contract de peste 9 milioane de lei de la Primăria Constanţa!

19 Feb 2020 1760

Surprize pentru copiii de la creșele constănțene, cu prilejul Zilei Copilului

31 May 2019 883

Program social pentru sprijinirea copiilor între 0 și 2 ani, proveniți de familii vulnerabile, lansat de Guvern

22 Apr 2019 738

Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa cumpără mobilier de la o firmă din Braşov (document)

22 Jan 2019 1015

Licitaţie pentru reabilitarea, modernizarea şi mansardarea creşelor din municipiul Constanţa

19 Nov 2018 1166

Veşti bune pentru părinţii care au cereri în aşteptare pentru înscrierea copiilor în creşă

01 Aug 2018 1061