În atenția șoferilor de vehicule electrice din România Enel x și Hubject încheie un parteneriat pentru a extinde rețeau de puncte de încărcare din România

  •  Peste 160 de puncte de încărcare ale Enel X România vor deveni parte a celei mai mari rețele de reîncărcare eRoaming din Europa, sporind interoperabilitatea și accesibilitatea pentru șoferii de vehicule electrice din Europa Centrală și de Est
Enel X România, filială a Enel X, linia de afaceri pentru servicii energetice avansate a Grupului Enel, a semnat un acord cu Hubject pentru a extinde infrastructura de reîncărcare accesibilă clienților săi la rețeaua globală Hubject.

Peste 160 de puncte de reîncărcare deținute de Enel X România vor deveni parte a celei mai mari rețele de reîncărcare eRoaming din Europa, Hubject. Acest lucru le va permite șoferilor de vehicule electrice din România să își încarce mașinile folosind o rețea extinsă de puncte de reîncărcare la nivel mondial, fără a fi nevoie să semneze noi contracte pe lângă cele cu furnizorii de servicii de mobilitate electrică care utilizează serviciile eRoaming ale Hubject.
 

„Enel X România face un nou pas înainte pentru a dezvolta infrastructura de mobilitate electrică prin extinderea serviciilor de reîncărcare dincolo de rețeaua proprie. Prin aderarea la Hubject, ne propunem să sporim accesibilitatea pentru șoferii de vehicule electrice, mai întâi în România și în Europa de Est, și să le oferim posibilitatea de a-și reîncărca bateriile fără a-și face griji cu privire la cine este furnizorul lor sau la faptul că se află în străinătate”, a spus Mihai Mardale, directorul E-Mobility, Enel X România.

Până în prezent, accesul la punctele de reîncărcare Enel X România a fost posibil doar prin intermediul aplicației JuicePass. Conexiunea la platforma eRoaming Intercharge a Hubject face ca infrastructura de mobilitate electrică să fie mai accesibilă unui număr mai mare de șoferi, dincolo de granițele naționale.


"Suntem convinși că parteneriatul nostru cu Enel X România va avea un impact favorabil asupra adoptării EV în regiune și așteptăm cu nerăbdare să dezvoltăm colaborarea dintre noi", a declarat Christian Hahn, CEO Hubject.

Enel X România a ajuns deja la o rețea de peste 160 de puncte de reîncărcare instalate în 20 de orașe, atât în spații publice, cât și private, în mall-uri sau hipermarketuri. Infrastructura națională existentă, care poate fi vizualizată pe o hartă interactivă, permite șoferilor de vehicule electrice să călătorească de la nord la sud și de la est la vest fără griji legate de stațiile electrice de reîncărcare.

Enel X acoperă, de asemenea, nevoile de reîncărcare din zona privată cu soluții de mobilitate electrică pentru acasă sau la birou, care facilitează viața șoferilor de vehicule electrice. Acestea includ stații de reîncărcare, servicii de instalare și aplicații software prin care clienții își pot monitoriza și controla propriile dispozitive de reîncărcare.

Hubject cooperează deja cu jucători importanți de pe piața locală. Prin colaborarea cu Enel X România, circa 80% din punctele de reîncărcare din țară vor face parte din platforma eRoaming a Hubject.

Enel X Romania este parte a Enel X, linia globală de afaceri a Grupului Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoare în care energia are cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică. Enel X România gestionează servicii precum puncte de reîncărcare a vehiculelor electrice, disponibile în toată țara1, soluții de panouri fotovoltaice pentru clienți industriali și comerciali, sisteme avansate pentru e-city și e-homes, oferind oamenilor, comunităților, instituțiilor și companiilor un model alternativ care respectă mediul și care integrează inovația tehnologică în viața de zi cu zi. Fiecare soluție poate transforma obiectivele de decarbonizare, electrificare și digitalizare în acțiuni durabile pentru toată lumea, pentru a construi o societate mai sustenabilă și mai eficientă.

Hubject simplifică reîncărcarea vehiculelor electrice. Prin intermediul platformei sale eRoaming, numită Intercharge, specialistul în mobilitate electrică conectează operatorii de puncte de încărcare (CPO-urile) și furnizorii de servicii eMobility (EMP), oferind astfel acces standardizat la infrastructura de reîncărcare, indiferent de rețea.

Cu peste 270.000 de puncte de încărcare conectate și peste 750 de parteneri B2B în 52 de țări și patru continente, Hubject a pus bazele celei mai rețele de încărcare cross-provider din lume pentru vehicule electrice prin conectarea rețelelor CPO. În plus, Hubject este un partener de consultanță de încredere pe piața mobilității electrice, oferind consultanță pentru producătorii auto, furnizorii de reîncărcare și alte companii din domeniul mobilității electrice care doresc să lanseze servicii e-mobility sau să implementeze Plug & Charge folosind ISO 15118. În esență, Hubject promovează mobilitatea electrică și dezvoltarea acesteia la nivel mondial. Fondată în 2012, Hubject este o companie mixtă între BMW Group, Bosch, Mercedes-Benz, EnBW, Enel X, Innogy, Siemens și Volkswagen Group. Sediul central al Hubject este situat la Berlin, având filiale în Los Angeles și Shanghai.

Sursa foto: Enel

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul de Administrație al E-Distribuție Dobrogea a numit un nou director de achiziții

18 Sep 2021 563

Administrația Prezidențială anunță Klaus Iohannis se va întâlni cu conducerea Enel

13 Sep 2021 650

E-Distribuție Dobrogea întrerupe energia electrică pentru revizii și reparații

03 Sep 2021 819

Cine va furniza energie electrică pentru Energoterm SA Tulcea. Detalii din contract (document)

01 Sep 2021 1751

Nuclearelectrica a încheiat un contract cu Enel Energie. Ce valoare are și ce prevede acesta

31 Aug 2021 458

Cine va furniza energie electrică pentru CT BUS. Detalii din contract (document)

29 Aug 2021 1959

E-Distribuție Dobrogea a afișat programul întreruperilor programate în judeţul Constanţa

26 Aug 2021 558

E-Distribuție Dobrogea Programul întreruperilor programate în judeţul Constanţa

25 Aug 2021 807

E-Distribuție Dobrogea întrerupe energia electrică în județul Constanța. Ce localități sunt afectate

20 Aug 2021 650

Enel Energie, contract cu Primăria Municipiului Tulcea. Ce valoare are achiziția (document)

18 Aug 2021 1790

E-Distribuție Dobrogea Întreruperi programate în judeţul Constanţa în perioada 16-22 august

12 Aug 2021 829

E-Distribuție Dobrogea a afișat programul întreruperilor programate în judeţul Constanţa

06 Aug 2021 609

E-Distribuție Dobrogea Se întrerupe furnizarea energiei electrice în mai multe localităţi din judeţul Constanţa

05 Aug 2021 727

E-Distribuție Dobrogea Programul întreruperilor programate în judeţul Constanţa

04 Aug 2021 1116

E-Distribuție Dobrogea Programul întreruperilor programate în judeţul Constanţa

29 Jul 2021 850