În buza lacului Siutghiol Fostă asociată cu Valentin Preda, ex-consilierul lui Radu Mazăre, pregăteşte o nouă investiţie imobiliară

La Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a fost depus proiectul „Lucrări de sistematizare teren limitrof lacului Siutghiol“, amplasat în oraşul Ovidiu, strada A, nr. 7-82, lot 2/2/1/1, al cărui beneficiar este Mihaela Simona Becker. Numele său este legat de cel al lui Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi fost consilier al primarului suspendat la municipiului Constanţa, Radu Mazăre.
 
Potrivit memoriului de prezentare, amplasamentul este proprietatea titularilor, conform contractului de vânzare-cumpărare nr. 4649/2011, este situat în intravilanul oraşului Ovidiu şi are o suprafaţă de 500 mp. Vecinătăţile terenului sunt: la nord - lot 2/2, la sud - lot 2/2/1/2, la est - lacul Siutghiol şi la vest - strada A. Primăria Ovidiu a emis certificatul de urbanism nr. 183/30.09.2014. Conform documentului, terenul are categoria de folosinţă curţi-construcţii şi face parte din lotizarea „zonă rezidenţială“ (PUZ aprobat prin HHL 3/29.04.2010). Terenul este liber de construcţii, prezintă diferenţă de nivel şi suprafeţe neomogene din punct de vedere al compoziţiei (zonă mlăştinoasă cu stuf, spaţiu verde neamenajat, zonă abruptă spre lac). Între latura vestică (deschidere la strada A) şi latura estică (malul lacului) există o diferenţă de nivel de circa 2,5 -2,6 metri, ceea ce impune realizarea lucrărilor de amenajare. Pe o porţiune de 5-6 metri lăţime, terenul este mlăştinos, în apă. De aceea se impun următoarele lucrări: curăţare, defrişare şi îndepărtarea stufului, nivelarea terenului prin completare cu materiale de construcţie ca geotextil, umplutură de piatră şi pietriş pentru a se aduce la cota superioară a deschiderii terenului dinspre strada A, compactarea materialelor de construcţie aduse la nivel, precum şi lucrări de terasamente. Potrivit memoriului, lucrările se vor desfăşura în limita terenului de 500 mp. „Va fi respectat cu stricteţe perimetrul de protecţie a lacului Siutghiol, în lăţime de cinci metri, până la oglinda apei, condiţie menţionată în notificarea nr. 11/13.03.2015 emisă de către ABADL“, se precizează în memoriul de prezentare al proiectului, depus la APM Constanţa. Precizăm că distanţa dintre latura de est a amplasamentului şi limita ariei naturale protejate (lacul Siutghiol) este de trei metri.

Afaceri

Potrivit Registrului Comerţului, Mihaela Simona Becker este asociată în Exim Eolica SRL. Înfiinţată în anul 2012, firma are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Mamaia, hotel Turist. Dovada sediului social o face contractul de închiriere nr. 159 din data 8.05.2012, cu durată nelimitată. Firma are un capital social subscris de 1.000 de lei, integral vărsat, compus din 100 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii societăţii sunt: Mihaela Simona Becker, născută pe 14.03.1983, în municipiul Constanţa, care deţine 25 de părţi sociale (25% din capitalul social), şi Carmen Maxim, născută pe 24.09.1978, în municipiul Constanţa, care deţine 75% dintre parţile sociale (75% din capitalul social). Administratorul societăţii care se ocupă de „producţia de energie electrică“ este Daniel Constantin Moraru, născut pe 6.05.1968, în comuna Olteni, Teleorman. Mihaela Simona Becker a fost asociată şi în SC Ro-De Parteners SRL, firmă radiată în prezent, cu Valentin Preda, cel care a şi înfiinţat firma, în anul 2007, însă s-a retras trei ani mai târziu.
 
Valentin Răducu Preda a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi consilier al primarului suspendat al municipiului Constanţa, Radu Mazăre. Preda a fost deferit Justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de mai multe persoane, printre acestea aflându-se Dan Emil Manolachi, fost angajat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Poliţiei Judeţului Constanţa, dar şi Geanina Lavinia Cazan, fost şef al Cabinetului secretarului de stat Răducu Preda şi director comercial al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA. În cauză, Preda este acuzat de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, de trafic de influenţă, de complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
 
Curtea Supremă a decis: Începe judecata lui Răducu Preda, fostul consilier al primarului Radu Mazăre (document)

Investiţii imobiliare 

Mihaela Simona Becker nu este la prima investiţie imobiliară. Primăria Constanţa a emis, în noiembrie 2014, autorizaţie de construire pentru un imobil în regim P+2E+M pe strada Sfântul Ioan Damaschin nr. 19. Aici urmau să fie ridicate opt apartamente cu câte două camere, iar autorizaţia prevedea şi crearea a opt locuri de parcare pe terenul aferent proprietăţii.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Roman fericit

04 May, 2015 20:11

Normal, inca un santier pe malul lacului! Protejam speciile de fauna si flora! NU??? Si mediul are ochii inchisi, din nou!

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.