În ce zone ale ţării au ajuns distincţiile competiţiei dobrogene Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen“ de la Ovidiu şi-a desemnat câştigătorii

Devenit deja o tradiţie, Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen“, desfăşurat an de an în luna mai, la Ovidiu, a ajuns la cea de-a VII-a ediţie. Evenimentul a fost inclus, şi de această dată, în programul sărbătorii Zilelor Oraşului Ovidiu, mii de persoane atente venind să urmărească prestaţia concurenţilor. „La ediţia din acest an s-au înscris 38 de concurenţi din 17 judeţe. Sâmbătă dimineaţă, juriul, alcătuit din nouă membri şi prezidat de Mădălin Voicu, a selectat, pentru următoarea etapă, 26 de interpreţi.

După ce, sâmbătă seară, aceştia au evoluat în prezenţa juriului, dar şi a publicului numeros, prezent la Zilele Oraşului Ovidiu, cei mai buni concurenţi şi-au primit, duminică seară, răsplata în premii. Ei au dat tot ce au avut mai bun pentru a-i convinge pe juraţi că merită premiul cel mare“, a declarat primarul oraşului Ovidiu, George Scupra.
După lungi deliberări, juriul a decis ca Trofeul „Elena Roizen“ să ajungă în judeţul Sălaj, la tânăra Denisa-Minodora Rolnic. Premiul I a rămas totuşi în zonă, fiind adjudecat de constănţeancă Adriana-Georgiana Sofica. Locul secund a fost atribuit doljeanului Liviu Olteanu, iar cel de-al treilea loc în clasament a fost ocupat de Tudoriţa Cociorva, din Suceava.

Premiul familiei Roizen a rămas la Constanţa

Tradiţionalul premiu instituit de familia Roizen a fost acordat unei dobrogence: Ştefania Şirin Narenji, născută în oraşul Ovidiu. Tânăra speranţă a muzicii dobrogene a obţinut acelaşi premiu special al familiei regretatei interprete şi în anul 2011. Festivalul s-a încheiat cu recitaluri ale soliştilor de muzică populară invitaţi la eveniment.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comunicat Universitatea Ovidius

03 Jun 2014 1257