Actualitate

În contextul elaborării unui nou PUG Verde Urban cere Primăriei Constanţa amenajarea unui parc în zona Oil Terminal!

Planul urbanistic General al Constanţei, elaborat în anul 1999, este valabil până la sfârşitul lui 2018. Primăria Constanţa a demarat de ceva timp procedurile în vederea elaborării unui nou PUG care în mod normal ar trebui să-l îmbunătăţească pe anteriorul și să diminueze numărul derogărilor care, in ultimii ani, au devenit regulă.

„Pentru că timpul trece repede iar până la sfârșitul anului nu mai e mult, credem că ar fi bine ca acest demers al primăriei să fie completat de părerile și propunerile noastre, ale tuturor celor ce suntem interesaţi de cum o să arate acest oraș în viitor. Drept urmare, vă invităm să transmiteţi propunerile voastre pe adresa primăriei, așa cum o vom face și noi”, susţin reprezentanţii Asociaţiei Verde Urban.
Propunerea ONG-ului este una preluată din chiar actualul Regulament Local de Urbanism, aferent P.U.G. în vigoare și privește „Zona veche Oil Terminal”.

Iată ce se propunea pentru Zona activităţilor productive: „În cadrul acestei ZR nu este cuprinsă zona vechilor depozite petroliere din centrul oraşului, care necesită un amplu program de restructurare şi unde se propun funcţiuni complexe de interes municipal şi supramunicipal (reglementările acestei zone sunt specifice ZRCB 3). Se recomanda ca în perspectiva declanşării unor ample acţiuni de restructurare urbanistică în zona vechilor depozite petroliere Consiliul Local Municipal Constanţa să iniţieze următoarele: concurs national de urbanism la nivel de idei pentru zona veche „Oil Terminal” (la elaborarea temei de concurs vor fi consultate asociaţii profesionale naţionale şi locale: UAR, APUR etc.); clarificarea statutului juridic al terenurilor şi întocmirea cadastrului zonei; studii de mediu pentru identificarea nivelului de contaminare a terenurilor; studii privitoare la modul de valorificare a reţelei CF existente, dezafectări şi modernizări necesare; studii de fezabilitate privitoare la costurile dezafectării rezervoarelor, asanării şi reabilitării terenului, studii de amenajare peisajera şi plantare a terenului dezafectat; elaborarea caietului de sarcini pentru „PUZ Oil Terminal Vechi” pe baza PUGMC, RLUMC şi a concursului de idei” – se arată în documentaţia existentă.
 
Aşadar, susţin reprezentanţii Verde Urban, ideea vehiculată în ultima perioadă, de amenajare a unui parc (atât de necesar) în vechea zonă Oil Terminal, nu este neapărat una de dată recentă.
 
În consecinţă, aceştia solicită Primăriei Constanţa să nu uite de aceste deziderate și „să întocmească noul PUG cu luarea în considerare pentru viitor a decontaminării zonei și amenajării unui al doilea parc al orașului”.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce observaţii are „Verde Urban“ în legătură cu tema de actualizare a PUG-ului municipiului Constanţa (galerie foto)

22 Dec 2018 425

Verde Urban îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu subiectul energiei termice de la Constanţa

14 Dec 2018 259

Asociația „Verde Urban“ a reclamat la Garda Națională de Mediu probleme importante sesizate de-a lungul timpului în Constanța. Halucinantul răspuns primit! (galerie foto + document)

16 Nov 2018 358

Verde Urban, acţiune de ecologizare în Tomis Nord din municipiul Constanţa

11 Nov 2018 332

Constănţeanul supărat Cum se construieşte la Constanţa peste ruine antice cu avizul ministrului Culturii (document)

05 Oct 2018 4489

Asociaţia „Verde Urban“ cere CLM Constanţa să nu voteze proiectele care permit construirea peste vestigii arheologice (document)

25 Sep 2018 965

În baza unei hotărâri judecătorești, Primăria realizează un PUZ care să îi permită unei firme de apartament să ridice un hotel în parcul Tăbăcărie (II) (documente)

04 Sep 2018 5079

Parcul Tăbăcărie, masacrat din nou? Primăria Constanţa face licitaţie pentru un PUZ al zonei cuprinse între City Park Mall şi Delfinariu

03 Sep 2018 8556

Adevărul despre parcul pe care municipalitatea vrea să-l amenajeze în zona Marvimex Un consilier local susţine că mai puţin de 10 la sută din terenul de opt hectare s-ar putea transforma în parc! (document)

31 Jul 2018 2081

Asociaţia Verde Urban acuză Primăria de subiectivism. Proprietarii de terenuri neîngrijite de pe bulevardul Lăpuşneanu nu sunt amendaţi!

29 Jul 2018 677

Primăria Constanţa vrea să amenajeze un parc în zona Marvimex cu fonduri de la MDRAPFE

29 Jul 2018 2990