Actualitate

În contextul elaborării unui nou PUG Verde Urban cere Primăriei Constanţa amenajarea unui parc în zona Oil Terminal!

Planul urbanistic General al Constanţei, elaborat în anul 1999, este valabil până la sfârşitul lui 2018. Primăria Constanţa a demarat de ceva timp procedurile în vederea elaborării unui nou PUG care în mod normal ar trebui să-l îmbunătăţească pe anteriorul și să diminueze numărul derogărilor care, in ultimii ani, au devenit regulă.

„Pentru că timpul trece repede iar până la sfârșitul anului nu mai e mult, credem că ar fi bine ca acest demers al primăriei să fie completat de părerile și propunerile noastre, ale tuturor celor ce suntem interesaţi de cum o să arate acest oraș în viitor. Drept urmare, vă invităm să transmiteţi propunerile voastre pe adresa primăriei, așa cum o vom face și noi”, susţin reprezentanţii Asociaţiei Verde Urban.
Propunerea ONG-ului este una preluată din chiar actualul Regulament Local de Urbanism, aferent P.U.G. în vigoare și privește „Zona veche Oil Terminal”.

Iată ce se propunea pentru Zona activităţilor productive: „În cadrul acestei ZR nu este cuprinsă zona vechilor depozite petroliere din centrul oraşului, care necesită un amplu program de restructurare şi unde se propun funcţiuni complexe de interes municipal şi supramunicipal (reglementările acestei zone sunt specifice ZRCB 3). Se recomanda ca în perspectiva declanşării unor ample acţiuni de restructurare urbanistică în zona vechilor depozite petroliere Consiliul Local Municipal Constanţa să iniţieze următoarele: concurs national de urbanism la nivel de idei pentru zona veche „Oil Terminal” (la elaborarea temei de concurs vor fi consultate asociaţii profesionale naţionale şi locale: UAR, APUR etc.); clarificarea statutului juridic al terenurilor şi întocmirea cadastrului zonei; studii de mediu pentru identificarea nivelului de contaminare a terenurilor; studii privitoare la modul de valorificare a reţelei CF existente, dezafectări şi modernizări necesare; studii de fezabilitate privitoare la costurile dezafectării rezervoarelor, asanării şi reabilitării terenului, studii de amenajare peisajera şi plantare a terenului dezafectat; elaborarea caietului de sarcini pentru „PUZ Oil Terminal Vechi” pe baza PUGMC, RLUMC şi a concursului de idei” – se arată în documentaţia existentă.
 
Aşadar, susţin reprezentanţii Verde Urban, ideea vehiculată în ultima perioadă, de amenajare a unui parc (atât de necesar) în vechea zonă Oil Terminal, nu este neapărat una de dată recentă.
 
În consecinţă, aceştia solicită Primăriei Constanţa să nu uite de aceste deziderate și „să întocmească noul PUG cu luarea în considerare pentru viitor a decontaminării zonei și amenajării unui al doilea parc al orașului”.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociaţia „Verde Urban“ solicită Primăriei Constanţa demararea procedurilor de preluare a Hanului Balcan

08 Apr 2019 803

Copacii sădiţi anul trecut au fost vandalizaţi „Verde Urban“, acţiune de plantare în cartierul Tomis Nord

06 Apr 2019 349

Cerere de clasare în regim de urgență pe lista monumentelor istorice a Sinagogii din Constanța

30 Mar 2019 437

Ce se va întâmpla când vor începe construcțiile? Asociaţia Verde Urban a realizat câteva hărţi ale fostelor spaţii verzi vândute în epoca Mazăre!

27 Mar 2019 953

Constănţeanul supărat Cu PUZ atacat în instanţă de Prefectură şi „Verde Urban“, proprietarul dă semne că vrea să construiască!

06 Mar 2019 2336

Proiectul de reabilitare a Sinagogii Mari, abandonat? „Verde Urban“ propune înfiinţarea unui muzeu-bibliotecă al Peninsulei Toleranţei Tomitane

04 Mar 2019 589

Propunerea societăţii civile Concurs internaţional de arhitectură pentru perimetrul străzilor Mircea cel Bătrân - Mihail Kogălniceanu - Dragoş Vodă

25 Feb 2019 748

Constănţeanul supărat „Nu există cineva în acest oraş care să nu-şi fi dat seama că PUZ-ul lacului Tăbăcărie nu este pentru cetăţeni, ci pentru buzunarele unor şmecheri!“ (document)

25 Feb 2019 2008

Platformele civice „Verde Urban“ şi „Constantiana“ lansează o dezbatere în mediul online pe problema patrimoniului municipiului Constanţa

15 Feb 2019 421

Asociația Verde Urban „Primăria Constanța ar fi somat locatarii blocului T5 din Tomis Nord să își mute mașinile din parcarea aferentă blocului“ (galerie foto)

11 Feb 2019 2730

Constanţa. Schimbare în trafic pe bulevardul 1 Mai, la intersecția cu strada Theodor Burada

01 Feb 2019 1806

Ce observaţii are „Verde Urban“ în legătură cu tema de actualizare a PUG-ului municipiului Constanţa (galerie foto)

22 Dec 2018 516

Verde Urban îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu subiectul energiei termice de la Constanţa

14 Dec 2018 380

Asociația „Verde Urban“ a reclamat la Garda Națională de Mediu probleme importante sesizate de-a lungul timpului în Constanța. Halucinantul răspuns primit! (galerie foto + document)

16 Nov 2018 453

Verde Urban, acţiune de ecologizare în Tomis Nord din municipiul Constanţa

11 Nov 2018 422