În cursul zilei de ieri, pompierii au intervenit în peste 1.200 situații de urgență. Unde s-au înregistrat cele mai multe solicitări

imagine cu rol ilustrativ, foto: pexels
Salvatorii au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.269 misiuni desfășurate de echipajele operative, în ultimele 24 de ore.
 

La nivel național, 1.079 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona București-Ilfov (246 cazuri), urmată de județele Mureș (57 cazuri), Timiș (44 cazuri) și Hunedoara (38 cazuri)., transmite IGSU. 


În ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 50 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 138 de misiuni pentru protecția comunităților.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 8 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 4 persoane și-au pierdut viața în județele Bihor, Bistrița-Năsăud și Tulcea.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 7 persoane aflate în dificultate.

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor sălbatice, în județul Harghita.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

O intervenție complexă a avut loc ieri, în județul Bihor, pe raza localității Olcea, unde echipajele operative au fost solicitate să intervină pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier în care un autoturism a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat. Primele echipaje de descarcerare și prim ajutor ajunse la locul solicitării au constatat că în urma evenimentului rutier au rezultat patru victime, două inconștiente, în stop cardio-respirator, una dintre acestea fiind încarcerată.

Colegii noștri au extras victima din autoturismul puternic avariat, iar pompierii paramedici au aplicat manevre de resuscitare celor două persoane inconștiente, însă fără rezultat. Salvatorii au acordat asistență medicală de urgență celorlalți doi pasageri implicați în incidentul rutier, ulterior aceștia fiind transportați la spital. , informează IGSU. 


 O altă misiune care a necesitat atenție sporită și efort susținut pentru pompierii militari bucureșteni a avut loc ieri când au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la mansarda unui bloc, în Capitală. La sosirea forțelor de intervenție, flăcările se manifestau generalizat, violent, la întreaga mansardă, pe o suprafață de aproximativ 1.100 mp, cu posibilitate de propagare la imobilele învecinate. După mai bine de cinci ore de luptă continuă cu flăcările, incendiul a fost lichidat, fără a fi înregistrate victime. 

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 226 de pompieri salvatori și 161 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro., mai transmite sursa citată. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DNA!Pompier condamnat în baza unui acord de recunoaștere a vinovăției!

04 Feb 2023 297

IGSU Peste 5.000 de pompieri cu peste 3.600 mijloace tehnice, pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale vizate de vremea rea

27 Jan 2023 433

Un pompier și iubita lui, voluntar SMURD, salvatori eroi. "Încearcă să te liniștești, va fi bine!"

25 Jan 2023 2461

Cum a fost prins criminalul de la Bran. Ce spun surse din anchetă

17 Jan 2023 924

Cine sunt cei doi soți uciși în propria casă, în localitatea Șimon, Bran. Criminalul a fost reținut

17 Jan 2023 912

Judeţul Constanţa Trei persoane, printre care şi un copil, rănite într-un accident rutier pe DN22 în apropiere de Sibioara

08 Jan 2023 1135

Salvatorii au intervenit la peste 1000 de cazuri. Clasamentul zonelor cu cele mai multe solicitări

05 Jan 2023 526

Imagine înduioșătoare Cum au salvat pompierii cinci cățeluși ce se aflau într-un bazin adânc de șase metri într-o pădure (FOTO)

03 Jan 2023 745

ISU BihorBuletin informativ - 28.11.2022

28 Nov 2022 567

Cine este pompierul erou care a salvat o femeie într-un eveniment rutier produs în zona localității Lumina

18 Nov 2022 920

ISU BihorComunicat de presă - 26.10.2022

26 Oct 2022 661

ISU BihorComunicat de presă - Alege cariera de pompier militar!

25 Oct 2022 535

Cine este tânărul elev din Eforie, unul dintre voluntarii cei mai de seamă ai ISU Dobrogea. "O mie de ore de voluntariat!" (GALERIE FOTO)

23 Oct 2022 2937

ISU Prahova Buletin informativ -17.10.2022

17 Oct 2022 572

Zeci de incendii la nivel național Zi solicitantă pentru salvatorii din întreaga țară! Peste 1000 de persoane aflate în dificultate au primit ajutor medical

06 Oct 2022 550