În intervalul 17-23 august 203 sancțiuni aplicate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa

 
Peste 130 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada 17 - 23 august a.c., acționând  în cooperare cu poliţiştii constănţeni,  pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională.

Pe timpul misiunilor executate în cursul săptămânii trecute, au fost aplicate 203 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 61.000 lei pentru următoarele fapte: desfăşurarea de activităţi comerciale fără îndeplinirea condiţiilor legale, adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice, apelarea în mod repetat la mila publicului de către o persoană aptă de muncă, nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2, intrarea cu autoturimul pe plajă.
În aceeaşi perioadă echipajele de jandarmerie au constatat 3 fapte de natură penală pe linia comercializării unor bunuri susceptibile de a fi contrafăcute  şi a deţinerii de substanţe cu efect halucinogen.
Totodată, în cursul săptămânii trecute, jandarmii au acţionat pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestărilor cultural-artistice organizate în parcul Carol I - Termele Romane (Festivalul Internaţional de Teatru Independent la Constanța -FITIC, ediția V), Parcul Arheologic (Be Safe-Best Summer Art Fest), Parcul Viitorului(Caravana Zbumzzi)  şi Parcul Tăbăcărie(Seri de Teatru la Pontul Euxin), competiţia 4 V Rally Raid 2020 şi meciul de fotbal F.C. Viitorul – U.T.A. Arad.
Săptămâna trecută au mai fost executate 19 misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete.
Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la obiectivele din competenţă, fiind prezenţi şi la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa şi Biroul Electoral Judeţean Constanţa.

Reamintim tuturor cetăţenilor  faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune, precizează Compartimentul Informare, relații publice și cu publicul.
 
 
        Exemple:
  1. În cursul zilei de 23 august, jandarmii constănţeni au depistat două persoane care ofereau spre comercializare mai multe perechi de ochelari și parfumuri ,,la preţ avantajos”, pe plaja din stațiunea Eforie. 
Persoanele în cauză nu aveau documente de provenienţă a bunurilor respective, acestea fiind inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute.
Existând  suspiciunea că obiectele oferite spre vânzare erau contrafăcute, jandarmii au întocmit procesele verbale de constatare conform prevederilor Codului de Procedură Penală şi le-au transmis structurilor de poliție pentru continuarea cercetărilor, împreună cu bunurile ridicate în vederea confiscării,.
          Recomandăm cetăţenilor să nu achiziţioneze bunuri comercializate în mod ambulant şi fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare, iar când observă astfel de acte de comerţ, să sesizeze autorităţile abilitate.
 

2.    În cursul serii de 23 august, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța a observat pe bulevardul Mamaia un tânăr în timp fuma o țigară confecționată artizanal, care a devenit agitat şi a încercat să fugă la vederea autospecialei.
           Acesta a fost interceptat imediat şi le-a povestit jandarmilor că încercat să-i evite pentru că avea la el mai multe pliculeţe cu etnobotanice.
           În urma verificărilor, oamenii legii au găsit asupra acestuia douăsprezece pachețele din folie de aluminiu, ce conţineau fragmente de substanţă vegetală de culoare verde.

           Jandarmii  au întocmit documentele de sesizare conform prevederilor procedurale, urmând a fi înaintate autorităţilor competente pentru efectuarea cercetărilor, împreună cu probele găsite asupra persoanei în cauză.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, recomandări pentru sezonul estival

16 Jul 2021 518

Constanța Acțiuni desfășurate de jandarmi. Ce au constatat oamenii legii

12 Jul 2021 363

Percheziții în Prahova și Constanța! Mai multe persoane arestate

09 Jul 2021 690

Misiunile jandarmilor constănțeni în ultima săptămână. Acțiuni de verificare în zone aglomerate și centre comerciale

10 May 2021 521

Misiuni ale jandarmilor constănțeni, în ultima săptămână. Ce amenzi au aplicat oamenii legii

19 Apr 2021 472

Jandarmii constănţeni donează sânge pentru semenii lor

06 Apr 2021 624

171 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Mesajul colonelului Ferencz, inspector șef al IJJ Constanța

03 Apr 2021 1273

Unde vor acționa jandarmii constănțeni în acest sfârșit de săptămână

02 Apr 2021 754

Constanța. Acțiune de donare de sânge a Jandarmeriei Române

02 Apr 2021 436

Jandarmii constănțeni au plantat 171 puieţi de stejari

02 Apr 2021 666

LIVE. UPDATE A patra zi de proteste la Constanța, împotriva noilor restricții stabilite de Guvern

31 Mar 2021 1370

Peste 100 de sancțiuni, aplicate de jandarmii constănțeni participanților de la protestul de ieri

29 Mar 2021 1272

IJJ Constanța Peste o sută de jandarmi au verificat respectarea măsurilor anti-Covid-19

25 Jan 2021 726

LIVE VIDEO IPJ și IJJ, declarații privind intervențiile oamenilor legii, la o slujbă oficiată de IPS Teodosie

26 Nov 2020 1792

Claudian Ivan, un jandarm de la Cluj-Napoca, fost la IJJ Constanța, pregătește la arte marțiale persoane cu nevoi speciale

23 Nov 2020 3415