În perioada următoare va fi votată în Parlament legea care ar putea permite realizarea șoselei de coastă

Avocatul Stelian Cristian Ion, deputat USR Constanţa, readuce în atenţie proiectul șoselei de coastă!

Pe contul său de socializare, Stelian Cristian Ion a postat următorul mesaj: „Ce părere aveți despre proiectul șoselei de coastă promovat în trecut cu atâta ardoare de administrația Mazăre? Credeți ca ar putea afecta plajele nou amenajate sau calitatea vieții locuitorilor din zona vizată sau dimpotrivă, va fi un plus pentru Constanţa prin descongestionarea traficului, prin crearea unor oportunități de realizare a unor noi proiecte imobiliare? În perioada imediat următoare va fi votată în Parlament legea care ar putea permite realizarea acestui proiect în Constanţa. Legea a fost pe ordinea de zi la sfârșitul lunii Decembrie, între Craciun şi Revelion, dar nu a mai fost supusă dezbaterii şi votului din lipsă de timp. Evident că am o părere personală referitoare la acest proiect, dar ma interesează şi părerile şi argumentele voastre pro sau contra, care îmi vor putea fi de folos în adoptarea unei poziționări corecte în Parlament. Daca simțiți nevoia să detaliați, îmi puteţi trimite punctele de vedere şi prin email la adresa avocatcristianion@gmail.com. Mulțumesc!“.

Propunerea legislativă privind completarea şi modificarea OUG 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere cu modificările şi completările aduse de Legea 280/2003 datează din 2008, iar printre inițiatori sunt parlamentarii constănțeni Eduard Martin, Alexandru Mazăre sau răposatul Corneliu Dida (toți PSD) sau Puiu Hașotti, Gheorghe Dragomir (PNL) și Gelil Eserghep (atunci PRM).

Proiectul propune modificarea art. 35 (1), care, în noua formulă, ar fi următorul așa:

„Autorizarea de construire de noi șosele în banda litorală de 50-150 m paralelă cu linia țărmului sau în zonele protejate este interzisă, cu excepția unui drum de-a lungul falezei de nord a municipiului Constanța, între stațiunea Mamaia și Centrul Istoric al municipiului Constanța, cu avizul Comitetului Național al Zonei Costiere”.

Potrivit inițiatorilor, proiectul vine „în întâmpinarea intereselor legitime de dezvoltare ale municipiului Constanța și are în vedere voința manifestată a cetățenilor și a întregii comunități locale”. Totodată, actuala formă a legii „s-a dovedit o piedică apriorică în calea realizării unor proiecte de infrastructură de importanță regională”.

Potrivit inițiatorilor, proiectul ar fi benefic și din alte considerente, precum „în ceea ce privește protecția mediului prin consolidarea falezei și stoparea procesului de eroziune”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion(USR) „Riviera Tomis sau șoseaua de coastă, argument pentru construirea unor blocuri pe taluzul Constanței”!

24 Feb 2024 975

Interese imobiliare versus voința oamenilor Stelian Ion aduce acuzații cu privire la proiectul șoselei de coastă!

16 Jan 2024 953

ZIUA LIVE. Mai girează USR Constanța politicile unui primar intrat în atenția procurorilor DNA?

30 May 2022 1917

Himera lui Mazăre, șoseaua de coastă înlocuită de promenada pietonală a Mării Negre

17 Feb 2022 2994

Contre cu primarul Chițac. USR Constanța vrea promenadă de coastă pentru pietoni, nu șosea pentru etalarea mașinilor pe plajă!

18 May 2021 4724

Bicicliştii constănţeni se pregătesc de protest. Se întâmplă în Piaţa Ovidiu! Vezi când?

16 Apr 2017 2919

Şi Guvernul Grindeanu pune cruce şoselei de coastă, himera lui Radu Mazăre (document)

24 Feb 2017 4716

Ce condiţii a impus Primăria societăţii care a câştigat contractul privind realizarea primului tronson al şoselei de coastă

10 Sep 2015 3002

Vom avea şosea de coastă! Primăria Constanţa a selectat o firmă din Cluj cu care ar putea semna contractul de peste 32 de milioane de lei

26 Aug 2015 4230

A treia licitaţie pentru şoseaua de coastă Cine sunt ofertanţii care vor să pună mâna pe contractul de peste 33 de milioane de lei

24 Mar 2015 7286

A treia oară-i cu noroc? Cinci ofertanţi, la procedura organizată de Primăria Constanţa pentru proiectul şoselei de coastă (document)

20 Mar 2015 2839

Vom avea sau nu şosea de coastă? Licitaţie, mâine, la Primăria Constanţa, pentru proiectul ambiţios al primarului Mazăre (document)

18 Mar 2015 2769

A treia licitaţie pentru şoseaua de coastă Când va deveni realitate proiectul de suflet al lui Mazăre? (documente+galerie foto)

31 Jan 2015 4814

Şoseaua de Coastă duce până la Curtea de Apel Italienii de la SA.CO. Costruzioni SRL au acţionat în instanţă Municipalitatea

24 Oct 2014 2918

Se anunţă o „luptă grea“ Cine sunt cei patru ofertanţi care vor să construiască şoseaua de coastă (document)

03 Sep 2014 6813