În plin sezon estival, hotelurile Unirea şi Naţional din Staţiunea Mamaia au fost închise de Ministerul Turismului

Două hoteluri de pe litoral, mai exact din Staţiunea Mamaia au fost închise de Ministerul Turismului. Este vorba despre hotelurile Naţional şi Unirea în care Corpul de Control al Ministerului Turismului a găsit mai multe deficienţe.

Ambele unităţi de cazare sunt de două stele şi le-a fost retras certificatul de clasificare. În plus a fost aplicată administratorilor sancţiuni contravenţionale de 50.000 de lei, pentru fiecare unitate hotelieră cu plata la jumătate în 24 de ore.

Potrivit ministrului Turismului, Mircea Titus Dobre, amenzile au fost deja achitate.

„ În momentul controlului, ce turişti au fost cazaţi îşi petrec în continuare vacanţa până la finalizare, apoi ulterior nu vor mai putea caza. Dar, procesul verbal poate fi atacat în instanţă, se cere suspendarea lui şi asta înseamnă că respectiva unitate de cazare poate să-şi continue activitatea până la o decizie definitivă a instanţei. Controlul este în continuare în desfăşurare, echipa de control fiind în staţiunea Neptun. Luni voi avea raportul final referitor la ce s-a găsit exact” – a precizat ministrul Turismului. 

Reamintim că, la începutul săptămânii, Ca urmare a unei reclamații înregistrate la Comandamentul litoral 2017 în care un petent consumator sesiza condţiile improprii de cazare la hotelul Unirea din stațiunea Mamaia, o echipă de inspectori de la Protecţia Consumatorului s-a deplasat la operatorul economic. În urma celor constatate a fost aplicată o sancțiune de 5.000 lei.
 
În camera 316 s-au constatat următoarele: ambele saltele prezentau pete, erau vechii şi emanau un miros de mucegai. Toate programele difuzate la televizor nu puteau fi vizionate clar. Sertarul de la noptieră  era rupt. Prin urmare, a fost oprit temporar prestarea de serviciu pentru camera 316. Luni, reclamaţia va fi redirecționată către Ministerul turismului conform competenţelor.
 
Hotelul Unirea din stațiunea Mamaia funcţiona, potrivit informaţiilor din anul 2015, societatea  European Drinks SRL, deţinută de fraţii Ioan şi Viorel Micula.

Citeşte şi: 

Hotelul Unirea din Mamaia, amendat de inspectorii CJPC. Ce nereguli au fost descoperite!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Două terenuri situate în staţiunea Mamaia, zona hotel Patria, de vânzare

17 Dec 2019 2274

Ministerul Turismului despre controalele efectuate pe litoral. Mai multe hoteluri, închise

11 Jul 2017 2857

O angajată de la DSP Iaşi s-a aruncat de la etajul 12 al unui hotel

03 Oct 2016 2556