În septembrie ar trebui demarate lucrările Cum va arăta viitorul ansamblu rezidenţial „Maria Elena“ al lui Constantin Frăţilă (document)

La finele lunii iunie, SCUT SA depunea la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa o solicitare de emitere a acordului de mediu pentru un proiect foarte ambiţios: construcţia unui întreg cartier, ansamblul rezidenţial „Aurel Vlaicu“. Proiectul lui Constantin Frăţilă, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri constănţeni, prinde acum contur.

Aşa cum declara Frăţilă, pentru ZIUA de Constanţa, cartierul nou creat va purta alt nume după ce va fi finalizat: „Se va numi Ansamblul Rezidenţial «Maria Elena», de la numele celor două fete ale mele“, deşi denumirea actuală din acte este aceea de Ansamblul Rezidenţial «Aurel Vlaicu»“.

În luna aprilie a acestui an, Constantin Frăţilă şi fiica sa, în calitate de acţionari ai SCUT SA, au obţinut de la municipalitate autorizaţie pentru desfiinţarea unor construcţii existente pe terenul de pe Baba Novac. Apoi, în luna iunie, SCUT SA a obţinut Certificatul de Urbanism pentru construirea ansamblului rezidenţial „Aurel Vlaicu“. Nu mai puţin de 11 blocuri vor fi construite chiar la intersecţia străzii Baba Novac cu bulevardul Aurel Vlaicu. „Din luna septembrie, sperăm să demarăm construcţiile. Cartierul va fi chiar la intersecţia celor două străzi, unde este acum o macara. De doi ani am conceput acest proiect rezidenţial, care va fi unul deosebit ca arhitectură. Va da culoare întregii zone“, declara Frăţilă, pentru ZIUA de Constanţa. „În cele 11 blocuri, vor fi aproximativ 400 de apartamente, de două şi de trei camere. Vorbim despre 6.000 de metri pătraţi total construiţi pe o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi. Fiecare bloc, inclusiv cele cu spaţii comerciale la parter, va avea la subsol parcare proprie“, preciza Constantin Frăţilă.

Tot la APM a fost depus recent, spre aprobare, şi memoriul de prezentare a ansamblului rezidenţial, pe care ZIUA de Constanţa îl va expune în cele ce urmează. Ansamblul este compus din 11 tronsoane (blocuri) - şase tronsoane (AV4, AV5, AV6, AV8, AV9, AV11) S+P+5E - locuinţe colective, un tronson (AV1) S+P+7E - locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter, un tronson (AV2) S+P+8E - locuinţe colective, trei tronsoane (AV3, AV7, AV10) S+P+9E - locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter (AV3) -, fiind amplasat în municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu nr. 144, chiar la intersecţia cu strada Baba Novac.
 
128 de apartamente vor avea câte o cameră, alte 89 de apartamente vor avea două camere, iar 80 de apartamente vor avea câte trei camere. Cele 11 blocuri vor avea suprafeţe construite cuprinse între 164,64 de metri pătraţi şi 285,12 mp. Subsolul comun al blocurilor va fi utilizat exclusiv pentru parcări. Pentru asigurarea diferenţei până la necesarul locuirii, se propune resistematizarea terenului adiacent proprietăţii, unde vor fi amenajate 59 de locuri de parcare înierbate şi alte 52 de loturi de parcare vor fi amplasate pe latura de Nord-Est. Parterele blocurilor AV1, AV2 şi AV3 vor fi utilizate parţial pentru spaţii comerciale, iar de la AV4, la AV9, vor fi locuinţe colective. Pe toată suprafaţa amplasamentului se vor realiza spaţii de recreere prin amenajarea unor trasee pietonale şi spaţii verzi. Societatea care a realizat memoriul de prezentare este o firmă din capitală, House Consult SRL.
 
Cât despre investitor, Constantin Frăţilă este cunoscut ca unul dintre cei mai proeminenţi oameni de afaceri constănţeni, recunoscut pentru funcţia sa de membru în cadrul Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania, dar şi pentru faptul ca a lucrat în domeniul sportului, ca arbitru de fotbal. În 2008, candida la Primăria Constanţa împotriva lui Radu Mazăre, din partea Forţei Democrate.

SCUT SA şi COMCM SA, sediu în viitorul complex rezidenţial

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, valabile la data de 30 iunie 2015, SCUT SA, care funcţionează la adresa unde urmează să fie construit noul ansamblu rezidenţial, în baza certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului nr. 70 din data 31.07.2001, a fost înfiinţată în 1991. COMCM SA este acţionar majoritar, cu 60,0071% dintre acţiuni. Un procent de 32,766% este deţinut în mod direct de către Constantin Frăţilă. 1,8161% dintre participări sunt deţinute de o listă de persoane fizice, iar diferenţa de 1,4108%, de o listă de acţionari persoane juridice. Frăţilă este deopotrivă director şi administrator al firmei, funcţie ocupată şi de fiica sa, Maria Alexandra, dar şi de Gabriela Alexe, care este şi director economic. Alţi administratori sunt Claudiu Rogojină, Răzvan Ştefan Drăgoi şi Mihaela Frăţilă. Firma are ca obiect de activitate „alte lucrări speciale de construcţii n.c.a.“.

În acţionariatul COMCM SA - care funcţionează la aceeaşi adresă de pe bulevardul Aurel Vlaicu - îl regăsim pe Constantin Frăţilă, cu 32,7508% dintre acţiuni, 56,7247% fiind deţinute de SIF Transilvania, iar 10,0821%, de o listă de acţionari persoane fizice. Directorul SA-ului este tot Gabriela Alexe, Nicolae Butoi este director general, iar director economic este Eugenia Gina Sandu. În calitate de administratori îi regăsim pe Maria Alexandra Fraţilă, pe Gabriela Alexe şi pe Ion Mârleneanu. Firma are ca obiect de activitate „fabricarea betonului“.

Citeşte şi:

Cartier nou la periferia Constanţei, ridicat de SCUT SA: Constantin Frăţilă -„Ansamblul rezidenţial se va numi «Maria Elena»“ (documente)
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.