În ultimele 24 de ore, salvatorii au gestionat peste 1.000 de situații de urgență. Unde au intervenit

Imagine de la o intervenție, foto: IGSU În cursul zilei de ieri, 21.09.2022, pompierii salvatori au intervenit în peste 1.200 de situații de urgență. 

În ultimele 24 de ore, echipajele operative au gestionat 1.203 situații de urgență, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Astfel, 997 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (251 cazuri), urmată de județele Timiș (59 cazuri), Cluj (50 cazuri) și Mureș (49 cazuri).

În afara acestor misiuni, colegii noștri au acționat pentru stingerea a 54 incendii, precum și în cazul altor 142 intervenții în sprijinul comunităților., transmite IGSU. 


Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 5 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 1 persoană și-a pierdut viața în județul Sibiu.

De asemenea, în perioada de referință, la nivel național, pompierii militari au salvat 9 persoane aflate în dificultate.

-O misiune complexă a avut loc ieri, în județul Sibiu, unde pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea flăcărilor izbucnite la o casă de tip duplex în localitatea Brateiu. Ajunse la locul solicitării, echipajele de stingere au constatat că incendiul se manifesta la nivelul acoperișului și mansardei pe o suprafață de aproximativ 180 metri pătrați. După o luptă continuă cu focul, arderea a fost lichidată, fără a fi înregistrate victime.

-O intervenție care a necesitat atenție sporită din partea salvatorilor mureșeni a avut loc în municipiul Reghin, unde echipajele operative au fost solicitate să acționeze pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă. Pompierii militari au constatat că arderea se manifesta generalizat, cu degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 150 metri pătrați. Pe timpul operațiunilor de intervenție, din interior au fost extrase trei victime, dintre care un adult inconștient, în stop cardio-respirator și doi minori care prezentau diferite arsuri. După acordarea asistenței medicale de urgență și efectuarea manevrelor de resuscitare, persoana aflată în stop cardio-respirator a prezentat semne vitale, fiind transportată la spital. Totodată, cele două persoane cu arsuri au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

-Un accident rutier s-a petrecut ieri, pe raza localității Războieni, județul Iași. În incident au fost implicate două autoturisme, iar în urma impactului au rezultat trei victime. Echipajul de prim ajutor a asistat medical cei trei ocupanți ai autovehiculelor, doi dintre aceștia au fost transportați la o unitatea spitalicească pentru investigații de specialitate.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 228 de pompieri salvatori cu 158 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.


Unitățile operative ale IGSU rămân mobilizate pentru intervenția imediata în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evoluția situației din teren este atent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor din teren.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro., mai informează sursa citată. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pompieri răniți după ce autospeciala cu care se deplasau la o intervenție a fost implicată într-un accident rutier

27 Nov 2022 998

UPDATE Intervenție de urgență pe strada Cișmelei din Constanța. Ce s-a întâmplat

24 Nov 2022 1765

Cifrele MAI Care este gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări

20 Nov 2022 448

Bilanțul zilei de ieri 12 persoane aflate în dificultate au fost salvate, iar alte 1.124 au fost asistate medical de echipajele SMURD

18 Nov 2022 533

Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore. În ce zone au intervenit pompierii

04 Nov 2022 382

Termen, astăzi, în dosarul privind demolarea Bisericii Izvorul Tămăduirii. Ce vor dezbate judecătorii constănțeni

03 Nov 2022 836

IGSU 19 persoane aflate în dificultate au fost salvate, iar alte peste 1000 au fost asistate medical de echipajele SMURD. Constanța, în topul solicitărilor

02 Nov 2022 372

UPDATE! Misiune pentru un copil de 9 ani! Descarcerarea ISU și SMURD-ul intervin la un loc de joacă din Constanța! (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2022 2005

Ce decizii a dictat Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor în cadrul procedurii de achiziție organizată de Universitatea Ovidius pentru servicii de pază?

31 Oct 2022 1101

MAI Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 175 de autori de infracțiuni. Lista completă a intervențiilor

30 Oct 2022 467

Peste 1.500 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Care au fost cele mai relevante misiuni ale pompierilor

25 Oct 2022 378

Peste 4.100 de intervenții ale pompierilor salvatori, în acest weekend. În ce zone au intervenit și de ce

24 Oct 2022 395

O firmă cu acționariat norvegian va moderniza bucătăria de pe nava NSAMS 283 MIDIA (DOCUMENT)

22 Oct 2022 658

Peste 1000 de intervenții ale pompierilor, în ultimele 24 de ore. Cele mai relevante misiuni

13 Oct 2022 430

În cursul zilei de ieri, pompierii au intervenit în peste 1.200 situații de urgență. Unde s-au înregistrat cele mai multe solicitări

12 Oct 2022 369