Inaugurată de Radu Mazăre Licitaţie la Primăria Constanţa pentru reabilitarea pasarelei maritime din Mamaia (document)

Ieri, 16 aprilie, a fost ultima zi în care societăţile comerciale care doresc să reabiliteze pasarela maritimă (estacadă) din zona hotelului Victoria au putut depune, la Primăria Constanţa, ofertele de participare. Precizăm că această achiziţie se va face prin atribuire directă. Valoarea estimată fără TVA este de 59.021,17 lei, fără TVA. Durata contractului este de 30 de zile de la data semnării şi înregistrării
lui de către ambele părţi. Perioada de garanţie a lucrărilor executate va fi de minimum 6 luni de la data încheierii proceselor-verbale de recepţie. Garanţia de bună execuţie se constituie în proporţie de 5% din valoarea contractată fără TVA şi în termen de 5 zile lucrătoare de la data semnării contractului.
 
Pasarela şi pontoanele de acostare din staţiunea Mamaia sunt amplasate la sud de hotel Victoria, în dreptul digului de protecţie contra acţiunii valurilor. Pentru asigurarea durabilităţii şi menţinerea stării tehnice şi a aspectului, este necesară efectuarea unor lucrări urgente de reparaţii curente prin care se vor remedia deficienţele constatate în luna februarie 2019. Atribuirea achiziţiei se va face pe baza criteriului preţul cel mai scăzut. Pentru asigurarea durabilităţii şi menţinerea stării tehnice şi a aspectului, este necesară efectuarea unor lucrări urgente de reparaţii curente prin care se vor remedia deficienţele constatate în luna februarie 2019. Lucrările de reparaţii trebuie realizate într-un termen cât mai scurt, deoarece în cele mai multe cazuri, degradările sunt evolutive, iar pasarela trebuie pusă în funcţiune până la deschiderea sezonul estival 2019.
 
Lucrările de reparaţii se vor efectua respectând normativele în vigoare, pentru fiecare categorie de lucrări, precum şi prevederile referitoare la protecţia mediului şi a muncii şi se vor executa conform listei de cantităţi, prevăzute în anexă, ţinând cont de următoarele detalii/condiţii tehnice: se va realiza repoziţionarea tronsoanelor desprinse şi aducerea acestora la forma iniţială; balustrada de protecţie de la debarcader, cât şi cele 8 porţi (inclusiv încuietori/accesorii) care permit accesul către doc se vor înlocui, datorită faptului că acestea sunt ruginite, deteriorate şi prezintă un real pericol pentru cei care urcă; coboară din navele care acostează.
 
În cazul în care este necesar, se va interveni şi la elementele de prindere a balustradei prin ranforsare. Acestea se vor vopsi cu vopsea albă, rezistentă la mediu salin, conform normativelor în vigoare; se vor înlocui elemente din lemn de stejar tratat la podina fixă. Podina este prinsă de platbande cu buloane metalice galvanizate. Prinderea se va realiza de către executant cu buloane metalice galvanizate (câte 4 buc / element podină fixă); se vor înlocui seturi colac de salvare, cu lumină, saulă cu cutie şi geam. Cutia va avea culoarea roşie; se va înlocui parâma deteriorată; se vor înlocui amortizori de cauciuc pentru acostarea în siguranţă a navelor. Porţile de acces pe pasarelă, balustrada de protecţie a pasarelei, balustrada de protecţie de la debarcader (inclusiv balustrada de la scările de acces către docul din larg) şi balamalele se vor curăţa, grundui cu inhibitori de rugină şi se vor vopsi cu vopsea albă/albastră, rezistentă la mediu salin, conform normativelor în vigoare.
 
Pasarela din Mamaia a fost inaugurată în vara anului 2012 de fostul primar Radu Mazăre. Obiectivul a fost finanţat cu bani de la MDRT (80%) şi din bugetul municipiului Constanţa (20%).
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de participare la această licitaţie.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Primăria Crucea plătește peste 24.000 de euro pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind modernizarea unui drum (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 159

Cu acordul Primăriei Constanța, Alessia Pro Trans Spedition SRL va construi hale pentru depozitare pe strada Interioară 3

24 Apr 2024 237

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 383

Garda de Mediu Constanța a amendat Primăria Comunei Bărăganu. Ce nereguli au fost sesizate (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 218

Licitații publice Primăria cumpără lucrări pentru reabilitarea, grădiniței cu program prelungit Steluțele Mării din Constanța

24 Apr 2024 285

Primăria Constanța Campania „Salvează un cățel” Continuă (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 243

„Salvați Copiii” Conferință la Constanța Evaluarea situației copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 276

Primăria Constanța Atenție, călători! Iată când își reia activitatea linia 100M

24 Apr 2024 345

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 508

Decizii CNSC Primăria Negru Vodă, obligată să remedieze clauzele restrictive în cazul licitației de servicii de catering pentru preșcolari și elevi!

23 Apr 2024 272

Oficial! Pot începe lucrările de primă urgență pentru reabilitarea generală a Templului Israelit din Constanța

23 Apr 2024 783

Imobiliare Constanța DDN Global SRL vrea să investească într-un imobil de pe bulevardul Tomis

23 Apr 2024 494

Exercițiu de pregătire în caz de cutremur cu participarea elevilor de la Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Constanța (Galerie FOTO)

23 Apr 2024 344

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 542

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 477