Incendii și cazuri cu intervenție SMURD la Tulcea. Unde au intervenit pompierii și de ce

imagine cu rol ilustrativ, sursa foto: Pexels Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Delta” al județului Tulcea, au desfășurat în acest weekend 23 de misiuni, dintre care 7 incendii, 11 cazuri SMURD și 5 alte intervenții.


 
Incendii      

Vineri, 23 septembrie, în jurul orei 11:30, salvatorii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată care s-a extins la o remorcă de TIR, în municipiul Tulcea.
Către locul intervenției s-au deplasat echipajele din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, cu 2 autospeciale de stingere.
La sosirea echipajelor intervenție, incendiul se manifesta la vegetația uscată și la remorca unui TIR, existând posibilitatea de extindere a flăcărilor și la un alt autovehicul., transmite ISU Delta Tulcea.
Cauza probabilă de producere a focului, este fumatul în locuri nepermise.
În urma incendiului, au ars aproximativ 10 metri stern de material lemnos, remorca tirului în proporție de 25%, aproximativ 30 mp de vegetație uscată și 100 kg de deșeuri lemnoase.
 


O altă situație de urgență a avut loc pe data de 23.09.2022, când în jurul orei 15:30 s-a solicitat ajutorul  pompierilor militari pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată produs în municipiul Tulcea, la un teren viran.
Către locul indicat, s-au deplasat 6 subofițeri ai Detașamentului de Pompieri Tulcea, cu 2 autospeciale de stingere.

Prin intervenția promptă a pompierilor tulceni, incendiul a fost localizat la timp, astfel înlăturându-se riscul de extindere a flăcărilor la o locuință și la o societate comercială.
Au ars aproximativ 4 ha de vegetație uscată și vie părăsită. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 



În dimineața zilei de sâmbătă, 24.09.2022, salvatorii Secției de Pompieri Măcin, au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în care se aflau 5 persoane (trei minori și doi adulți) pe DN 22 în apropiere de intersecția cu localitatea Turcoaia.
Incendiul a fost lichidat în scurt timp de la ajungerea forțelor de intervenție iar pericolul de propagare la vegetația din jur a fost înlăturat.
Din fericire, nu au existat victime, persoanele aflate în autoturism reușind să se auto evacueze.
Potrivit sursei citate, cauza probabilă de producere a incendiului, a fost un scurt circuit electric.
 


O altă situație de urgență s-a produs în data de 24.09.2022, în satul Victoria din comuna Nufărul.
În jurul orei 14:36, pompierii militari au fost alertați prin apel la numărul unic de urgență 112, despre izbucnirea unui incendiu ce se manifesta violent la vegetația uscată, stuficolă și palustră.
Către locul intervenției s-au deplasat două echipaje din cadrul  Detașamentului de Pompieri Tulcea, formate din 10 subofițeri cu 2 autospeciale de stingere.
Ajunși la locul intervenției, aceștia au procedat la localizarea și lichidarea incendiului împreună cu SVSU Nufărul și SVSU Mahmudia.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost incendierea vegetației palustre cu scopul de a curăța terenul.
În urma incendiului, au ars aproximativ 50 de ha de vegetație uscată.
 
 
În după amiaza zilei de sâmbătă, în jurul orei 17:30, un echipaj al Detașamentului de Pompieri Tulcea, a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu, produs la bucătăria unei locuințe, în municipiul Tulcea., mai precizează sursa citată. 
Ajunși la fața locului, pompierii au observat că incendiul se manifesta violent la tavanul unei bucătării cu posibilitatea de propagare și la celelalte încăperi.
Prin intervenția promptă a pompierilor militari, incendiul a fost localizat și lichidat în timp operativ.
În urma cercetărilor preliminare de la locul intervenției, cauza probabilă de producere a incendiului s-a stabilit ca fiind un aparat de gătit lăsat nesupravegheat.
În urma focului, a ars tavanul bucătăriei pe o suprafață de 10 mp, un aragaz și un geam.



 
Duminică, 25.09.2022, în jurul orei 20:30, un apel la numărul unic de urgență 112 solicita ajutorul pompierilor militari pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire dezafectată din municipiul Tulcea.
Spre locul indicat de apelant, s-a deplasat un echipaj al Detașamentului de Pompieri Tulcea, cu o autospecială de stingere care au procedat la localizarea și la lichidarea flăcărilor.
În urma incendiului au ars 2 încăperi de la primul etaj al clădirii și acoperișul în proporție de 50%, cauza probabilă de producere a incendiului fiind focul deschis în spații deschise.
 


Intervenții SMURD

Paramedicii au intervenit în 11 cazuri pentru acordarea de îngrijiri medicale și transport specializat la  unitățile medicale din județ.
Duminică, în jurul orei 16:10, pompierii militari au intervenit în cazul producerii unui accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, pe drumul județean DJ 222 Tulcea – Agighiol.

Către locul intervenției s-a deplasat un echipaj de salvatori al Detașamentului de Pompieri Tulcea, cu o autospecială de descarcerare și prim-ajutor.
Ajunși la locul intervenției, aceștia au procedat la extragerea șoferului unuia dintre autoturisme, celalalt conducător și cei doi pasageri aflați în cele două mașini implicate, neavând nevoie de descarcerare.  

Victima a fost predată echipajului Serviciului de Ambulanță Județean.
 


Alte intervenții


 În cursul zilei de vineri, 23 septembrie, salvatorii militari ai Stației de Pompieri Babadag au intervenit pentru salvarea unui cățeluș care a căzut într-o fosă septică.

Către locul intervenției s-a deplasat un echipaj format din 6 subofițeri cu o autospecială care au reușit să scoată patrupedul în siguranță.
În cursul aceleiași zile, în jurul orei 20:00, un apel la numărul unic de urgență 112, solicita ajutorul pompierilor pentru salvarea unui alt cățeluș blocat intr-un canal de aerisire.

Salvatorii Stației de pompieri Babadag au intervenit cu promptitudine și au reușit să salveze cățelușul.
 
 

Asistență persoane

În 2 cazuri, pompierii militari au fost solicitați pentru a acorda asistență medicală de urgență în diferite situații.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU GiurgiuEXERCIȚIU

28 Mar 2024 264

Arde o locuință în municipiul Tulcea! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 477

ISU GiurgiuEXERCIȚIU

27 Mar 2024 348

ISU Iași2 misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale

27 Mar 2024 259

Atac armat urmat de un incendiu uriaş la o sală de concerte de la periferia Moscovei, revendicat de Statul Islamic

23 Mar 2024 538

ISU Constanța Reducerea riscului. Educație în situații de urgență pentru copii și elevi (FOTO)

22 Mar 2024 336

UPDATE Fum gros de la un incendiu izbucnit în Constanța! (VIDEO)

22 Mar 2024 2511

Incendiu la un apartament din Mamaia Nord, Constanța! Pompierii au intervenit

22 Mar 2024 969

Alertă pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, în zona Capelei Militare! Au intervenit pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 1177

Incendiu la o hală a aeroportului din Craiova!

18 Mar 2024 373

ISU BihorIncendiu în comuna Biharia-Atenție unde depozitați cenușa și jarul!

18 Mar 2024 338

Constanța Imagini din dronă cu apartamentul afectat de incendiul de pe Aleea Egretei! O femeie de 93 de ani, transportată la spital (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 1527

LIVE VIDEO. Constanța Incendiu la etajul al nouălea al unui bloc de locuințe de pe Aleea Egretei (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 4029

Incendiu în localitatea 23 August din județul Constanța

17 Mar 2024 693

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu la o casă din Aliman!

16 Mar 2024 696