Actualitate

Încep lucrările de reabilitare? Undă verde de la APM Constanța pentru sistematizarea zonei șoseaua Constanței din municipiul Mangalia

Municipiul Mangalia, care solicitase emiterea acordului de mediu pentru „Proiect tehnic pentru sistematizarea zonei Șoseaua Constanței (intersecție Saturn - Gara Mangalia), propus a fi amplasat în municipiul Mangalia, intersecție Saturn - Gara Mangalia“, a primit răspuns de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța.
 
Astfel, în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului, APM Constanța a anunțat publicul interesat că „nu este  necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului“. Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Constanța, între orele 9.00-13.00.
 
Potrivit documentației care fusese depusă la APM Constanța, șoseaua Constanței, pe sectorul studiat, cuprins între intrarea în localitate, aflată în imediata apropiere a intersecției cu strada Lavrion (cu traseu spre stațiunea Saturn) și până în apropierea gării CF Mangalia, se află în intravilanul municipiului Mangalia. Pe sectorul precizat mai sus, Șoseaua Constanței prezintă un profil transversal caracteristic de strada de categoria a II-a, alcătuit din următoarele elemente: parte carosabilă cu lățimea de 14 metri, cu patru benzi de circulație (câte două pe sens), amenajată cu îmbrăcăminte asfaltică. Pe partea stângă, carosabilul este încadrat de un trotuar cu lățimea de 2,50 m, amenajat cu pavele autoblocante din beton de diverse culori.
 
Pe partea dreaptă, carosabilul este încadrat astfel: între intrarea în localitate și până în dreptul intersecției cu str. Rozelor (aflată pe partea stângă a șoselei Constanței), de o rigolă pentru scurgerea apelor pluviale, cu secțiunea triunghiulară, lățimea de 1,20 metri și adâncimea de 0,30 m, realizată din dale prefabricate din beton. Între intersecția cu strada Rozelor și până în dreptul racordului rutier spre incinta curții magazinului Altex (aflat pe partea dreaptă a Șoselei Constanței), de un trotuar deteriorat, încadrat cu borduri prefabricate din beton, ridicate față de suprafața finită a carosabilului existent. Se precizează că în continuare - din dreptul racordului rutier funcțional al magazinului Altex, în sensul de mers spre centrul municipiului,  trotuarul existent dreapta de încadrare a carosabilului șoselei Constanțe este amenajat tot cu pavele autoblocante din beton.
 
Lucrările proiectate ce constituie obiectul actualului proiect constau în următoarele: desființarea (desfacerea) de pe partea dreaptă limitrofă Șoselei Constanței - pe sectorul precizat mai sus, atât a rigolei existente, cât și a trotuarului degradat existent; amenajarea pe amplasamentul lor pentru asigurarea protecției și siguranței circulației pietonale de pe partea dreapta a Șoselei Constanței, cât și pentru realizarea unei simetrii cu trotuarul de încadrare de pe partea stângă - a unui trotuar de încadrare a carosabilului, cu lățimea de 2,50 m; suprafața totală a trotuarului amenajat este 1.650 mp. El va fi executat cu pavele autoblocante din beton de diverse culori, similar atât cu cel existent pe partea stângă a Șoselei Constanței, cât și cu cel din dreapta, existent cu traseu din dreptul racordului rutier (funcțional) al magazinului Altex, către centrul municipiului.
 
„Asigurarea deplasării pietonilor pe partea dreapta a Șoselei Constanței, pe tronsonul de stradă precizat mai sus, în deplină siguranță; reducerea numărului de accidente; igienizarea zonei; creșterea nivelului de trai și a confortului locuitorilor municipiului Mangalia“, se arată în justificarea necesității proiectului.
 
Citește și:
 
Atenție, șoferi! Șoseaua Constanței din municipiul Mangalia, sistematizată. Ce lucrări vor fi executate (document)
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier în Tuzla, județul Constanța. Șoferiță de 70 de ani, rănită

19 Jan 2019 1295

ISU „Dobrogea“ va construi un centru pentru antrenamentul scafandrilor la Mangalia. Ce dotări va avea (document)

18 Jan 2019 440

Accident rutier la Mangalia, chiar în fața sediului Poliției. Două mașini implicate. O victimă încarcerată

17 Jan 2019 2638

Judeţul Constanţa O maşină a luat foc în parcarea unui supermarket

17 Jan 2019 725

Vino să donezi! Prima acţiune de donare de sânge pe 2019, organizată la Mangalia

17 Jan 2019 477

Cristina Eleni Marcu, propusă vicepreşedinte al Curţii de Apel Constanţa

17 Jan 2019 363

Modificări în conducerea Şantierului Naval 2 Mai SA. Cine sunt noii administratori

17 Jan 2019 959

Accident rutier pe DN39 la Eforie Sud. Șoferul implicat erau sub influența băuturilor alcoolice

16 Jan 2019 735

Post vacant la Spitalul Municipal Mangalia. Cine poate participa și când este programat concursul

16 Jan 2019 533

#citeșteDobrogea „La Callatis“. Lucrări din Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanța

16 Jan 2019 338

Spitalul Municipal Mangalia scoate la concurs un post vacant. Condiții de participare

15 Jan 2019 283

Spitalul Municipal Mangalia angajează asistent medical principal

15 Jan 2019 236

Post vacant la Spitalul Municipal Mangalia

15 Jan 2019 428

Spitalul Municipal Mangalia angajează asistent medical debutant. Când este programat concursul și cine poate participa

13 Jan 2019 933

Bărbaţi, escortaţi la Penitenciarul Poarta Albă. Ce pedepse vor primi

12 Jan 2019 341