Încep lucrările de reabilitare? Undă verde de la APM Constanța pentru sistematizarea zonei șoseaua Constanței din municipiul Mangalia

Municipiul Mangalia, care solicitase emiterea acordului de mediu pentru „Proiect tehnic pentru sistematizarea zonei Șoseaua Constanței (intersecție Saturn - Gara Mangalia), propus a fi amplasat în municipiul Mangalia, intersecție Saturn - Gara Mangalia“, a primit răspuns de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța.
 
Astfel, în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului, APM Constanța a anunțat publicul interesat că „nu este  necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului“. Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Constanța, între orele 9.00-13.00.
 
Potrivit documentației care fusese depusă la APM Constanța, șoseaua Constanței, pe sectorul studiat, cuprins între intrarea în localitate, aflată în imediata apropiere a intersecției cu strada Lavrion (cu traseu spre stațiunea Saturn) și până în apropierea gării CF Mangalia, se află în intravilanul municipiului Mangalia. Pe sectorul precizat mai sus, Șoseaua Constanței prezintă un profil transversal caracteristic de strada de categoria a II-a, alcătuit din următoarele elemente: parte carosabilă cu lățimea de 14 metri, cu patru benzi de circulație (câte două pe sens), amenajată cu îmbrăcăminte asfaltică. Pe partea stângă, carosabilul este încadrat de un trotuar cu lățimea de 2,50 m, amenajat cu pavele autoblocante din beton de diverse culori.
 
Pe partea dreaptă, carosabilul este încadrat astfel: între intrarea în localitate și până în dreptul intersecției cu str. Rozelor (aflată pe partea stângă a șoselei Constanței), de o rigolă pentru scurgerea apelor pluviale, cu secțiunea triunghiulară, lățimea de 1,20 metri și adâncimea de 0,30 m, realizată din dale prefabricate din beton. Între intersecția cu strada Rozelor și până în dreptul racordului rutier spre incinta curții magazinului Altex (aflat pe partea dreaptă a Șoselei Constanței), de un trotuar deteriorat, încadrat cu borduri prefabricate din beton, ridicate față de suprafața finită a carosabilului existent. Se precizează că în continuare - din dreptul racordului rutier funcțional al magazinului Altex, în sensul de mers spre centrul municipiului,  trotuarul existent dreapta de încadrare a carosabilului șoselei Constanțe este amenajat tot cu pavele autoblocante din beton.
 
Lucrările proiectate ce constituie obiectul actualului proiect constau în următoarele: desființarea (desfacerea) de pe partea dreaptă limitrofă Șoselei Constanței - pe sectorul precizat mai sus, atât a rigolei existente, cât și a trotuarului degradat existent; amenajarea pe amplasamentul lor pentru asigurarea protecției și siguranței circulației pietonale de pe partea dreapta a Șoselei Constanței, cât și pentru realizarea unei simetrii cu trotuarul de încadrare de pe partea stângă - a unui trotuar de încadrare a carosabilului, cu lățimea de 2,50 m; suprafața totală a trotuarului amenajat este 1.650 mp. El va fi executat cu pavele autoblocante din beton de diverse culori, similar atât cu cel existent pe partea stângă a Șoselei Constanței, cât și cu cel din dreapta, existent cu traseu din dreptul racordului rutier (funcțional) al magazinului Altex, către centrul municipiului.
 
„Asigurarea deplasării pietonilor pe partea dreapta a Șoselei Constanței, pe tronsonul de stradă precizat mai sus, în deplină siguranță; reducerea numărului de accidente; igienizarea zonei; creșterea nivelului de trai și a confortului locuitorilor municipiului Mangalia“, se arată în justificarea necesității proiectului.
 
Citește și:
 
Atenție, șoferi! Șoseaua Constanței din municipiul Mangalia, sistematizată. Ce lucrări vor fi executate (document)
 

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 581

Rugby CSM Constanța Under-20 a urcat pe locul doi, după victoria cu LPS Suceava (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 407

Afaceri Constanța AGOA societății Romanța Estival 2002, convocată în ședință. Ce se va discuta

27 Mar 2024 438

Constanța Șofer beat și fără permis condamnat definitiv la închisoare

27 Mar 2024 547

Firme Constanța Acționarii Hotel Club Estival 2002 SA, convocați în ședință. Iată ce se va discuta

27 Mar 2024 348

A cerut eșalonarea contribuțiilor restante aferente lefurilor pentru 2023 Primarul Cristian Radu jonglează iar cu salariile angajaților din administrația locală de la Mangalia! (DOCUMENT)

26 Mar 2024 802

Avocatul Adrian Cuculis, din Baroul București, declarații în dosarul crimei din Mangalia! (VIDEO)

26 Mar 2024 481

UPDATE. Imaginile durerii la Tribunalul Constanța! Mătușa Alinei, tânăra ucisă la Mangalia, strânge la piept poza copilei (FOTO+VIDEO)

26 Mar 2024 788

Eco Gold Invest SA anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Amplasarea Unei Instalații De Sortare Deșeuri

26 Mar 2024 273

Atenție, detalii cu puternic impact emoțional! Crimă într-un hotel din Mangalia! Prima ședință de judecată cu ușile deschise (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 1060

Știri Constanța Ce a descoperit Poliția pe strada Tudor Vladimirescu din Medgidia?

24 Mar 2024 637

Fotoreportaj În armonie cu natura. Spectacolul lebedelor în Portul Turistic Mangalia (FOTO+VIDEO)

24 Mar 2024 395

Firme Constanța Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia. Se stabilește indemnizaţia brută fixă lunară a administratorilor provizorii

23 Mar 2024 579

Procesul dintre UAT Mangalia și Serviciului Comisariatului Județului Constanța, amânat. Dosarul, pe rolul Tribunalului

23 Mar 2024 445

Cine sunt candidații AUR la alegerile locale din județul Constanța. Lista oficială (DOCUMENT)

23 Mar 2024 2561