Începe campania de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună din Constanța! DetaliiPrimăria Constanţa anunţă începerea, pe 3 aprilie, a primei campanii din anul în curs de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor!

Această campanie este prima din seria proiectelor care vor fi derulate anul acesta în municipiul Constanța, alături de programe de informare și responsabilizare, evenimente de adopție, vizite în instituții și școli pentru promovarea comportamentului responsabil față de animale și a adopțiilor., anunță Primăria Constanța. 


Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de Primăria Constanța: 

Continuăm proiectul “Efort Comun pentru un viitor mai bun” ! Prima campanie de sterilizare gratuită din 2023 începe pe 3 aprilie

Primăria municipiului Constanța, Animal Society și Four Paws International continuă proiectul “Efort comun pentru un viitor mai bun”cu prima campanie din anul acesta de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș, care se va desfășura în perioada 3 aprilie – 5 mai.

Această campanie este prima din seria proiectelor care vor fi derulate anul acesta în municipiul Constanța, alături de programe de informare și responsabilizare, evenimente de adopție, vizite în instituții și școli pentru promovarea comportamentului responsabil față de animale și a adopțiilor.

“Începem o nouă campanie de sterilizare a câinilor de rasă comună. Împreună cu dumneavoastră și partenerii noștri instituționali ne dorim să schimbăm în bine viața orașului. Vă rugăm să ne sprijiniți pentru a stopa înmulțirea necontrolată a animalelor rasă comună și pentru a preveni abandonul acestora.

Ajutorul constănțenilor este crucial si va contribui la efortul comun al autorității publice locale de a gestiona situația câinilor fără stăpân.

Le mulțumesc iubitorilor de animale care au fost alături de noi în toate campaniile derulate de municipalitate și îi rugăm să ne sprijine în continuare. Avem mare nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru implementarea proiectelor de adopție ori de sterilizare a patrupedelor. Nu uitați că în acest moment sunt peste 350 de căței care așteaptă să fie adoptați !’’ a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.


” Începem anul 2023 cu o primă campanie de sterilizare gratuită pentru câini și pisici de rasă comună, în cadrul proiectului nostru - Efort comun pentru un viitor mai bun. Alături de partenerii noștri de la Four Paws International și de Primăria Constanța, ne-am angajat să gestionăm uman problema animalelor de rasă comună din oraș și să contribuim la bunăstarea acestora. În acest an, vom derula mai multe acțiuni și programe pentru a îndeplini aceste obiective. Invităm constănțenii să ia parte la această inițiativă și să acționeze responsabil, profitând de campaniile și programele pe care le organizăm alături de partenerii noștri în Constanța.” – Anca Tomescu, Președinte, Animal Society.

Proiectul „Efort Comun pentru un viitor mai bun“, inițiat de Animal Society și Primăria Municipiului Constanța, presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș și derularea mai multor programe de informare adesate constănțenilor, cu scopul implementării unui plan de măsuri uman, eficient, durabil pentru gestionarea înmulțirii necontrolate și a suprapopulației de câini și pisici de rasă comună. Societatea civillă este invitată să se implice în acest proiect și în procesul de luare al deciziilor ce țin de gestionarea animalele comunității.

Amintim că sterilizarea reprezintă singura soluție umană și sustenabilă pentru problema suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună. Totodată, conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie - nerespectarea prevederilor legale se amendează cu sume cuprinse între 5 000 și 10 000 Lei.


Cei interesați pot înregistra o programare prin apel la numărul de telefon 0754 208 630, începând cu data de 3 aprilie, când echipa Animal Society va efectua operații de sterilizare în Constanţa, pe strada Micșunelelor nr. 2 (lângă parcarea mare).
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța, în proces cu fostul consilier local George Andrei Popescu! S-a stabilit data apelului

04 Dec 2023 408

Licitații publice Primăria Constanţa vrea să plătească 10 milioane de lei pentru reabilitarea zonei Coiciu-Casa de Cultură

04 Dec 2023 484

Licitații publice Achiziția pentru modernizare a Galeriei de Artă din Constanța, anulată de municipalitate (DOCUMENT)

04 Dec 2023 412

Alin Vintilă, director executiv în cadrul Primăriei Constanța s-a retras din Atelier Television SRL, ultimul businnes care avea legătură cu „imperiul” afaceristului Comănescu

03 Dec 2023 1619

Sondaj de opinie Vă place cum arată Târgul de Crăciun de la Constanța, din parcul Teatrului Oleg Danovski?

03 Dec 2023 1064

Raportul consultării privind Planul Urbanistic de Detaliu construire imobil pe strada Maior Gheorghe Murea din Constanța. Ce solicitări au vecinii investitorului? (DOCUMENT)

02 Dec 2023 717

Știri Constanța Restricții de trafic pe un tronson al bulevardului 1 Decembrie 1918. Iată de ce

01 Dec 2023 932

Dobre și Fiii SRL, un nou răspuns negativ de la Primăria Constanța

01 Dec 2023 4096

Știri Constanța azi LIVE VIDEO-TEXT. Constanța sărbătorește Ziua Națională a României! Ceremonii militare, defilări și spectacol de artificii (FOTO+VIDEO)

01 Dec 2023 1471

Un prim pas pentru reabilitarea Casei cu Lei! Muntmark a obținut un document de la Primăria Constanța

30 Nov 2023 715

Imobiliare Constanța Gavas Global SRL va reabilita clădirea din Satul de Vacanță, unde funcționează bowlingul

30 Nov 2023 612

Cum se toacă un milion Târgul de Crăciun din parcul „Oleg Danovski” din Constanța se deschide de Sfântul Andrei! Cine asigură serviciile artistice, scenotehnica, butaforiile și montarea patinoarului (DOCUMENTE)

30 Nov 2023 1250

Primăria Constanța Ziua Națională a României, sărbătorită în avans la Căminul pentru Persoane Vârstnice

30 Nov 2023 407

APM Constanța Proiectul derulat de primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, a primit o decizie favorabilă

30 Nov 2023 479

Ultima zi de vot în cadrul procesului de bugetare participativă „Tu decizi pentru Constanța”

30 Nov 2023 505