Începe concursul pentru postul de manager al Teatrului de Stat Constanţa. Mandatul este de cinci ani (document)

Consiliul Judeţean Constanţa organizează concursul de proiecte de management al Teatrului de Stat Constanţa pentru perioada septembrie 2019 - septembrie 2024. După o serie de peripeţii, generate de procesele pornite de fostul manager, Daniela Dumitrescu, în luna mai a.c. Erwin Şimşensohn a fost numit prin dispoziţia preşedintelui CJC, Horia Marius Ţuţuianu, manager al Teatrului de Stat din Constanţa până la data ocupării postului prin concurs, dar nu mai mult de 120 de zile de la data numirii în funcţie.

Reamintim că pe data de 30 aprilie a.c. s-a încheiat mandatul fostului director, Dana Dumitrescu. Aceasta nu a reuşit să obţină nota necesară pentru promovarea examenului de evaluare, fiind notată sub 6.


Condiţii pentru participarea la concursul pentru postul de manager al TSC

 
La concurs poate participa orice candidat care are cetăţenia română sau a unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene şi domiciliul în România; capacitate deplină de exerciţiu; studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniile de referinţă: Teatru şi artele spectacolului; experienţă în specialitatea studiilor de minimum 5 ani; experienţă în management (post de conducere) de minimum 3 ani sau specializări în domeniul managementului (condiţia de pregătire sau experienţă în management poate fi substituită de pregătirea în management atestată cu certificat de absolvire (manager de proiect, manager cultural
etc.) sau experienţă în conducerea unei instituţii, companii, organizaţii, asociaţii, fundaţii etc., dovedită prin adeverinţă); nu i-a încetat contractul individual de muncă, raportul de serviciu sau contractul de management, pentru motive imputabile în ultimii 4 ani şi nu a suferit condamnări penale şi civile pentru fapte ce l-ar face incompatibil cu funcţia pentru care candidează (vezi secţiunea „Documente”).
 

Calendarul concursului

 
Încă de pe 12 iulie 2019, au fost aduse la cunoştinţa publică condiţiile de participare la concursul de proiecte de management; caietul de obiective; regulamentul de organizare a concursului de proiecte de management întocmit conform regulamentului-cadru; calendarul concursului, cu precizarea termenului/perioadei pentru fiecare etapă; actele necesare înscrierii la concursul de proiecte de management care fac obiectul dosarului de concurs şi bibliografiei.
 
Ieri, 5 august 2019, ora 15.00, a fost data-limită de depunere a proiectelor de management şi a dosarelor de concurs de către candidaţi, la sediul Consiliului Judeţean Constanţa; în perioada 6 august - 7 august 2019, are loc selecţia dosarelor, iar între 8 august şi 19 august 2019, analiza proiectelor de management - prima etapă. Pe 19 august 2019 se va aduce la cunoştinţa candidaţilor, în scris, nota obţinută în prima etapă a concursului şi aceasta se va afişa la sediul Consiliului Judeţean Constanţa şi al instituţiei publice de cultură, precum şi pe site-ul instituţiei publice de cultură, după caz.
 
Pe 20 august 2019 are loc susţinerea proiectelor de management în cadrul interviului - a doua etapă iar în aceeaşi zi se va proceda şi la aducerea la cunoştinţa candidaţilor, în scris, pe emailul specificat în adresa de înregistrare la concurs, a rezultatului concursului, şi la cunoştinţa publică, a rezultatului concursului prin afişarea acestuia la sediul Consiliului Judeţean Constanţa, precum şi pe site-ul autorităţii. Candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţii asupra modului de respectare a procedurii privind organizarea şi desfăşurarea concursului, la sediul Consiliului Judeţean Constanţa, în 3 zile lucrătoare de la data aducerii la cunoştinţa candidaţilor a rezultatului
concursului, până la data de 23 august 2019 ora 14:00.
 
Dosarul de concurs trebuie să conţină: cerere de înscriere la concurs cu precizarea datelor personale de contact, declaraţie de consimţământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal, curriculum vitae (conform H.G. nr. 1021/2004); diplome de studii şi, după caz, documente care atestă efectuarea unor specializări, adeverinţa care să ateste starea de sănătate corespunzătoare, eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului, de către medicul de familie al candidatului sau de către unităţile sanitare abilitate; cazierul judiciar, în cazul persoanelor cu cetăţenie română sau acte similare în situaţia persoanelor cu altă cetăţenie; declaraţie pe propria răspundere că nu i-a încetat contractul individual de muncă, raportul de serviciu sau contractul de management pentru motive imputabile în ultimii 4 ani şi declaraţie pe propria răspundere că nu a fost lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia, în sensul art. 2 lit. a) - c) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii.
 

Proiectul de management trebuie întocmit pentru o perioadă de 5 ani şi structurat conform cerinţelor din caietul de obiective, în format scris şi în format electronic (CD sau DVD) - cu respectarea prevederilor art. 13 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind
managementul instituţiilor publice de cultură.
 

Din informaţiile noastre, singurul candidat pentru postul de manager al Teatrului de Stat Constanţa care a depus proiectul de management este actualul interimar, regizorul Erwin Şimşensohn.

Citeşte şi:

Editorial Doamna Dana repetă rolul „procesomanei“ la Teatrul de Stat Constanţa

S-a luptat în justiţie pentru funcţie Este oficial. Dana Dumitrescu, managerul TSC, umilită la evaluarea anuală. Nota obţinută a fost 5,87 (documente)

Managerul Teatrului Naţional de Stat Constanţa, Dana Dumitrescu, nu a trecut evaluarea activităţii pe 2018. A obţinut doar nota 5,87

Erwin Şimşensohn, numit din nou manager al Teatrului de Stat din Constanţa

Motivaţia magistraţilor. De ce a pierdut procesul cu şeful CJC managerul demis al Teatrului de Stat Constanţa, Dana Dumitrescu

Scaun, dulce scaun! Actriţa Daniela Dumitrescu, din nou în instanţă cu preşedintele CJC

Managerul TSC, Dana Dumitrescu, a pierdut procesul cu preşedintele CJC. Poate face recurs!
 
Dana Dumitrescu a atacat în instanţă raportul de control. Pe ultima sută de metri, managerul a emis o notă internă care confirmă „haosul“ din instituţia de cultură! (document)
 
Cine va realiza evaluarea anuală a managerului demis al TSC, Dana Dumitrescu? (document)

Interviu live TSC nu se predă! Actorii cer respect, salarii şi sporuri ca în toate celelalte teatre. De la noul manager, transparenţă şi implicare, iar de la autorităţi, un templu de cultură pentru Constanţa! (video)

Fost secretar de stat în Guvernul Cioloş Regizorul Erwin Şimşensohn, în cărţi pentru preluarea Teatrului de Stat Constanţa (documente)

Managerul contestă măsura în instanţă Horia Ţuţuianu o demite pe Dana Dumitrescu de la conducerea CJC cu mâna „majordomului“ său (documente + galerie foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, anunţ despre auditul efectuat la Teatrul de Stat Constanţa. Dana Dumitrescu a primit preaviz
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.