Închiriere de pilotine Una dintre licitațiile CN APM, câștigată de Coremar SA, a fost contestată. Ce s-a decis

  • Compania de Remorcare Maritimă Coremar SA a câștiga una dintre licitațiile Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța.
  • Este vorba despre activitatea privind „închiriere de pilotine cu echipaj pentru transportul pilotului la navă”.
  • Licitația a fost contestată de SC Canal Sea Services SRL, în calitate de lider al asocierii Canal Sea Services SRL/Harbour Towage SRL, de SC Harbour Towage SRL și de SC Black Sea Pilots SRL.
 
Una dintre licitațiile Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța, respectiv „Închiriere de pilotine cu echipaj pentru transportul pilotului la navă”, închiriere de nave cu echipaj pentru navigație maritimă, a fost contestată!
 
Licitația a fost câștigată de Compania de Remorcare Maritimă Coremar SA, cu sediul în municipiul Constanța, Incinta Port, reprezentată legal prin Iancu Adrian Stavrositu, în calitate de președinte al consiliului de administrație și director general. Valoarea totală estimata a fost de 8.269.225 de lei, durata contractului fiind de 12 luni cu posibilitatea de prelungire cu încă șase luni.
 

Activitatea de transport a piloților la și de la nave în regim de permanență

 
Potrivit datelor oficiale, obiectul achiziției constă în inchirierea unui număr de patru pilotine (cu echipaj inclus) care să desfășoare activitatea de transport a piloților la și de la nave în regim de permanență în toate porturile și zonele aflate în administrarea Companiei Nationale „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța.
 
Așa cum precizam mai sus, licitația CN APM Constanța a fost contestată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (C.N.S.C.) de SC Canal Sea Services SRL, în calitate de lider al asocierii Canal Sea Services SRL/Harbour Towage SRL, cu sediul în municipiul Constanța, Incinta Port Constanța, reprezentată legal de administrator Mihalache Marius și SC Harbour Towage SRL, reprezentată legal de administrator Mihalache Mihai.  
 
De asemenea, procedura a fost contestată și de SC Black Sea Pilots SRL, cu sediul în municipiul Constanța, Incinta Port Constanța, reprezentată legal de administrator Rodica Neacșu.
 

Black Waters

 
Licitația a fost contestată și de SC Black Waters SA, cu sediul în municipiul Constanța, str. Dimitrie Bolintineanu, reprezentată legal de administrator Banculescu Ștefan.
 

Consiliul a conexat cele trei cauze.

 
De precizat că oficialii companiei de remorcare maritimă Coremar au formulat o cerere de intervenție voluntară solicitând respingerea ca inadmisibile a celor trei contestații formulate de către Canal Service SRL, Black Sea Pilots SRL și Black Waters SA,.
 
În urma cercetărilor specifice, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a admis, în principiu, cererile de intervenție formulate de către SC compania de remorcare maritimă Coremar SA

 

Contestațiile respinse

 
În continuare, CNSC a respins contestațiile înregistrate de către SC Black Waters SA, Asocierea Canal Sea Services Srl/Harbour Towage SRL, respectiv Canal Sea Services SRL și SC Harbour Towage SRL precum și contestația formulată de către SC Black Sea Pilots SRL
 

Decizia Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor este obligatorie, însă împotriva ei se poate formula plângere, în termen de zece zile de la comunicare.
 
Citește și
 
CN Administrația Porturilor Maritime Constanța, contract cu o firmă din Iași. Care este obiectul acestuia

Florin Goidea este noul director al CN Administrația Porturilor Maritime Constanța

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Societăţii Compania de Remorcare Maritimă Coremar SA, întrunită în ședință. Ce hotărâri au fost luate

24 Jul 2021 1027

Coremar SA asigură transportul piloților la și de la nave în toate porturile aflate în administrarea CNAPMC

18 Jan 2021 1253

Administratorilor de la Compania de Remorcare Maritimă Coremar li s-a prelungit mandatul

13 May 2020 1385

ITM Constanța, despre accidentul de muncă din Dana Zero. Un om a decedat, altul este la spital

20 Feb 2019 2385

S-a decis dizolvarea şi lichidarea societăţii Investiţii şi Management Port Constanţa SA. Cine este lichidatorul

19 Mar 2018 1870

Decese Constanţa, 5 februarie 2018

05 Feb 2018 1786

Se majorează capitalul social al Companiei de Remorcare Maritimă Coremar SA Constanţa

16 Dec 2017 2537

Amendă-record în Portul Constanţa! Consiliul Concurenţei a amendat cu 5 milioane de euro CN APMC şi alte şase companii!

06 Sep 2016 4979

Consiliul Concurenței a amendat CNAPMC cu 2.6 milioane de euro!

05 Sep 2016 2621

Contract de peste 200.000 de lei adjudecat de Coremar cu Ministerul Apărării Naţionale (document)

13 Jun 2016 3285

Decizii importante luate în cadrul Coremar SA Constanţa

17 May 2016 4373

Stavrositu, noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Coremar SA

27 Jul 2015 1347

Coremar SA se va ocupa de remorcajul navelor militare care intră în portul Constanţa (document)

29 Apr 2015 2755

Societatea Coremar SA, dată în judecată pentru „hărţuire la locul de muncă“

11 Sep 2014 2377

Mircea Burlacu - „Nu ne trece prin cap să ne oprim“ Transferul acţiunilor Portului Constanţa la administraţia Mazăre, dezbătut în Comisia pentru Industrii

11 Jun 2014 2422