Incidentul din Portul Midia. Ludovic Orban „Îi vom elibera din funcţii pe aceia care nu şi-au făcut treaba“

Premierul Ludovic Orban, preşedinte al PNL, a declarat marţi că se va face o evaluare pe fiecare din instituţiile aflate în subordinea ministerelor Transporturilor, Internelor şi Agriculturii ce au acţionat în cazul navei cu oi care a eşuat, precizând că aceia care nu şi-au făcut treaba vor fi eliberaţi din funcţii, scrie agerpres.ro.

"Vom face o evaluare pe fiecare intervenţie care a fost făcută de fiecare entitate aflată în subordinea celor trei ministere şi în mod evident vor trage şi consecinţele şi vom lua deciziile care se impun şi chiar îi vom elibera din funcţii pe aceia care nu şi-au făcut treaba în conformitate cu legea şi cu procedurile legale", a spus Orban, după şedinţa BEx al PNL.


El a susţinut că încă de duminică miniştrii au dat dispoziţiile legale în astfel de cazuri.


"În ceea ce priveşte intervenţia la nivelul Ministerului Transporturilor, Agenţia de salvare a vieţilor pe mare a intervenit duminică în condiţii de aproape furtună şi a salvat întreg echipajul. Toţi membrii echipajului au fost salvaţi.

S-a început intervenţia şi pentru a încerca să salveze dintre oile care erau pe vas, intervenţie care a fost foarte mult îngreunată atât de vreme, cât şi de condiţiile în care s-a desfăşurat. (...) Sunt condiţii extrem de dificile. Efectivele care au fost implicate în aceste acţiuni - aproximativ 10 din partea Agenţiei de salvare a vieţilor pe mare şi peste 20 de pompieri.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a fost întrunit în conformitate cu prevederile legale. Acum, sigur, nu întotdeauna dispoziţiile date de miniştri au fost şi puse în practică, pentru că vă dau numai un exemplu: directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Constanţa este fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale Sanitar-Veterinare", a explicat Orban.


Şeful Guvernului a afirmat că înclinarea vasului nu s-a datorat celor care l-au remorcat, arătând că au existat avertizări către comandantul navei că există acest risc de înclinare.


"Au fost făcute imediat manevrele pentru a elibera şenalul navigabil, pentru că altfel exista riscul să blocăm portul şi s-a reuşit mutarea vasului în afara şenalului navigabil", a spus Orban.


Prim-ministrul a menţionat că în acest caz nu există nicio poluare cu combustibil sau de altă natură până în momentul de faţă.

"Trebuie luate toate măsurile şi aici am dat dispoziţie către toţi miniştrii implicaţi pentru a împiedica transformarea vasului într-o bombă ecologică. Acolo trebuie întreprinse măsuri de scoatere a oilor şi de incinerare, în timpul cel mai scurt. Nu trebuie aşteptată societatea de asigurări să facă constatări. Acolo trebuie intervenit, pentru că altfel în două - trei zile, dacă nu este rezolvată situaţia, există riscul apariţiei unui focar", a atras atenţia Orban.


Premierul a precizat că, în cursul zilei de luni, a stabilit împreună cu ministrul de Interne, Marcel Vela, trimiterea şefului IGSU, Paul Iamandi, pentru a coordona orice fel de acţiune care se desfăşoară în acest caz.

"În privinţa Direcţiei Sanitar-Veterinare până la urmă au deplasat doctori veterinari acolo", a adăugat Orban. 


Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța 

Citește și: Raed Arafat vine în Portul Midia pentru a gestiona situația cu nava scufundată

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 499

Deputatul Marian Crușoveanu Alternativa Techirghiol va redesena peisajul geografic al județului Constanța

24 Apr 2024 567

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 335

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 507

Surse Coaliția va avea candidaturi separate la Primăria Capitalei - Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL

23 Apr 2024 423

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 757

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1360

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 548

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 576

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 928

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1633

Proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților Radarele poziționate în mod vizibil, cu însemnele distinctive ale Poliției Rutiere!

18 Apr 2024 424

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 851

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2950

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 546