Inconștiență la volan! Tânăr drogat prins în timp ce conducea cu 128 km/h

  • Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Poliţia oraşului Comăneşti a fost sesizată, sâmbătă, 2 septembrie 2023 în jurul orei 02.00 prin SNUAU 112, de către un tânăr, de 20 ani, din comuna Palanca, despre faptul că, pe strada 22 Decembrie, din localitate s-a produs un eveniment rutier.
Din cercetări polițiștii au stabilit că, tânărul de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada 22 Decembrie, din Comănești a pierdut controlul volanului şi a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu gardul unui imobil.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
În noaptea dintre 2 și 3 septembrie, în intervalul orar 22:00-02:00, polițiștii Serviciului Rutier au desfăşurat o acţiune ce a avut ca principal obiectiv reducerea riscului rutier pe raza municipiului Bacău.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 9.500 de lei, din care 12 pentru abateri de la regimul legal de viteză. Totodată, a fost constatată o infracțiune și au fost reținute 2 permise de conducere.

La data de 03 septembrie a.c., în jurul orei 01.00, în municipiul Bacău, pe strada Calea Moldovei, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Bacău a depistat în trafic un autoturism care circula cu viteza de 128 km/h.

La volan se afla un tânăr de 19 ani care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta fiind testat cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv.
„Pentru nerespectarea limitei legale de viteză, polițiștii l-au sancționat contravențional cu suma de 2.900 de lei. Totodată i-a fost reținut permisul de conducere fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv“, spun polițiștii. 
 
Duminică, 3 septembrie, poliţiştii Secției 2 Poliție Bacău și cei ai Servicilui de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, pompieri și polițiști locali au desfășurat o acțiune în municipiu, pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi menţinerea climatului de ordine publică în zonele cu aglomerări de persoane.


 Astfel, în urma activităților desfășurate au fost legitimate peste 80 de persoane,  controlate 20 de autovehicule, au fost efectuate 10 de testări cu aparatele alcooltest și au fost verificați 12 operatori economici.

Forțele de ordine au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.000 de lei pentru nereguli la regimul circulației rutiere, nerespectarea normelor de conviețiure socială, încălcarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor și nerespectarea obligației de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale de către operatorii economici.

Polițiștii au reținut un permis de conducere și au retras un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe de înmatriculare.
„Totodată au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri.

Tot sâmbătă, 3 august 2023, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Bacău au depistat pe strada Aprodu Purice din municipiu, un tânăr, de 24 de ani, care figura în bazele de date urmărit la nivel național.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de către Judecătoria Bacău, fiind condamnat la 10 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Cel în cauză a fost escortat și introdus în Arestul I.P.J. Bacău“

Citește și:

Bilanț MAI: Peste cinci mii de acțiuni ale salvatorilor în ultimele 24 de ore. Unde au intervenit

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incident în prima zi de Paște în Stațiunea Mamaia! Cadrele medicale și polițiștii, chemați în ajutor(GALERIE FOTO+VIDEO)

05 May 2024 1694

Știri Constanța Bărbat, reținut după ce ar fi produs un accident rutier băut și drogat (VIDEO) – o femeie a fost rănită

03 May 2024 1016

Acțiunea Blocada, în stațiunea Mamaia! Șofer drogat, tras pe dreapta de polițiști (GALERIE FOTO)

02 May 2024 478

Știri Constanța Șofer prins băut și drogat la volan. Constatări

29 Apr 2024 584

Știri Constanța Conducător auto sub influența substanțelor interzise, depistat în trafic pe DN 38, în comuna Amzacea

28 Apr 2024 595

Știri Constanța Autoturism oprit pe o stradă din Hârșova! Ce a descoperit Poliția?

25 Apr 2024 629

Ministerul Justiției despre dosarul 2 Mai „Nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare cu privire la procedura care s-a desfăşurat în acest dosar“

25 Apr 2024 429

Tânăr cu comportament suspect, depistat în Gara CFR Constanța! Ce au găsit polițiștii asupra bărbatului

21 Apr 2024 493

Un șofer a reclamat la poliție că a fost implicat într-o tamponare pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța! Incredibil ce au constatat polițiștii

21 Apr 2024 841

Razie de amploare a polițiștilor și jandarmilor în județul Constanța! Sute de sancțiuni, aplicate (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 542

Știri Constanța Un șofer fără permis și sub influența substanțelor interzise a intrat cu mașina îm gardul unei case la Nisipari (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 569

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 702

Știri Constanța Șofer sub influența substanțelor interzise, depistat în trafic pe DN 3, în orașul Murfatlar

12 Apr 2024 559

Accident în lanț la Năvodari! Trei autoturisme, implicate. Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

11 Apr 2024 862

Accident rutier la Cumpăna, județul Constanța! Implicat, un șofer beat, drogat și fără permis

11 Apr 2024 705