Actualitate

Indicaţiile aplicaţiei vor fi afişate în română şi engleză Sistem informatic pentru plata parcărilor prin SMS în Constanţa! (document)

Societatea Consiliului Local Municipal, Confort Urban SRL, vrea să achiziţioneze şi să implementeze un sistem informatic de gestionare a serviciului de plată a parcărilor prin intermediul unui mesaj text (SMS) trimis de pe telefonul mobil. Valoarea estimată a achiziţiei este de 101.500 de lei, fără TVA.

Agenţii economici interesaţi pot depune oferte tehnice şi financiare până astăzi, la ora 14.00. Oferta trebuie sa cuprindă un program informatic şi detalii privind echipamentul aferent modalităţii de plată a taxei pentru ocuparea unui loc de parcare prin intermediul mesajului text (SMS) trimis de pe telefonul mobil, gestionarea acestor plăţi într-o bază de date şi operarea amenzilor pentru neplata parcării.
 
Sistemul va fi compus din: serviciu SMS, imprimante mobile, licenţe aplicaţie mobilă, opţiune suplimentară (monitorizare activitate echipe de control in teren, înregistrare, evidenţă şi rapoarte note de constatare, procesare note de constatare), PC pentru backup + UPS.
 
Sistemul de plată a parcării prin mesaj text trimis prin intermediul telefonului mobil trebuie să permită utilizatorilor să achite taxa de parcare corespunzătoare orarului în care se va face staţionarea. Plata parcării prin mesaj text (SMS) trimis de pe telefonul mobil presupune ca utilizatorul să parcheze autoturismul şi să efectueze plata taxei de parcare prin intermediul unui mesaj text (mesaj ce va cuprinde codul zonei în care autoturismul a fost parcat şi numărul de înmatriculare al autoturismului) trimis la un număr de telefon (scurt) unic în reţelele de telefonie, corespunzător zonei de taxare, către una dintre reţelele de telefonie mobilă existente pe piaţă: Orange, Vodafone, Telekom, Digi etc. După înregistrare, se va primi un mesaj de răspuns (confirmare a efectuării plăţii) care cuprinde costul staţionării, ora şi minutul la care expiră timpul de parcare. Înregistrarea va fi necesară pentru ca sistemul să asocieze numărul telefonului mobil cu numărul maşinii.
 
Contravaloarea mesajului de răspuns va fi compusă din costul parcării şi comisionul firmei prestatoare, cele două fiind suportate de persoana care trimite mesajul text, la preţul practicat de firmele de telefonie mobilă cu care furnizorul are încheiate contracte de servicii. Din momentul în care utilizatorul va trimite mesajul text, gratuit, la numărul de telefon scurt, corespunzător zonei de parcare, după primirea mesajului de răspuns (confirmare a plăţii), va începe procesul de contorizare şi taxare a perioadei de staţionare.

Detalii tehnice din caietul de sarcini

Echipamentul de gestionare a sistemului de plată prin mesaj text (SMS) va cuprinde licenţa aplicaţiei, pentru a putea fi instalată pe smartphone-ul agentului ce va efectua verificarea în teren. Serviciul va trebui să fie agreat de toate firmele de telefonie mobilă existente pe piaţă, iar ulterior, va fi instalat un server în incinta Poliţiei Locale Constanţa (tip backup), server care va avea actualizate zilnic datele procesate de sistemul prestatorului.
Acesta va fi livrat împreună cu licenţele sistemului de operare şi ale altor software-uri instalate, precum antivirusul, astfel încât programul informatic de gestionare a plăţii taxei de parcare cu telefonul mobil să poată genera evidenţe ale încasărilor şi rapoarte care să permită selecţii, opţiuni multiple în timp real şi la intervale stabilite, astfel fiind îmbunătăţită activitatea de control al parcării.
 
Programul informatic de gestionare a plăţii taxei de parcare prin intermediul SMS-ului trimis de pe telefonul mobil trebuie să respecte legislaţia românească şi reglementările impuse de Ministerul Finanţelor pentru sisteme de plată. Programul informatic de gestionare a plăţii taxei de parcare prin intermediul mesajului text trimis de pe telefonul mobil trebuie să fie complet în limba română. Atât pentru cetăţenii români care nu pot trimite SMS de pe telefonul mobil, cât şi pentru cetăţenii străini, va fi disponibilă aplicaţia plăţii cu cardul, indicaţiile despre aplicaţie fiind regăsite pe logo-ul panoului de informare din fiecare parcare şi afişate în limba română, respectiv limba engleză.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza caietul de sarcini al achiziţiei.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noul sistem de plată a parcării prin SMS, Constanța parking, disponibil de astăzi (video0

15 Apr 2019 2198

În atenţia şoferilor O nouă aplicaţie va fi lansată de Primăria Constanţa, pentru plata locurilor de parcare din municipiu

05 Apr 2019 1585

Deputatul Huțucă susține că PSD îi pedepsește pe medicii de familie

21 Nov 2018 927

MApN. Al doilea sistem de rachete Patriot, achitat până la sfârşitul lunii septembrie

05 Sep 2018 551

Editorial În Constanţa au reapărut samsarii de locuri de parcare!

14 Jul 2018 1903

Primăria Constanţa organizează licitaţie pentru serviciul electronic de plată online a taxelor locale utilizând cardul bancar

21 Jun 2018 591

Peninsula intră şi ea în era „smart city“ Parcarea pe Tomis şi Mircea cel Bătrân din Constanţa poate fi plătită atât prin SMS, cât şi cu cardul

06 Nov 2017 4842

Anunț important de la RADET Constanța. Ce se întâmplă cu abonații care au restanțe la întreținere

17 Oct 2017 2808

De când se va putea plăti, prin SMS, parcarea în Constanţa şi staţiunea Mamaia

09 Sep 2017 4277

20 de ani de puşcărie Sentinţă definitivă pentru cel care a furat două portofele din Policlinica cu Plată şi din Spitalul Judeţean Constanţa

22 Apr 2017 1271

20 de ani de închisoare pentru bărbatul care a furat două portofele din Policlinica cu Plată şi din Spitalul Judeţean Constanţa

08 Mar 2017 1401

Municipalitatea se înregistrează în Sistemul naţional electronic de plată a taxelor locale cu cardul bancar (SNEP)

25 Feb 2017 786

Proprietarii de case şi firme, obligați să plătească mult mai devreme factura la întreţinere

25 Nov 2016 2050

MasterCard introduce plata prin selfie în 12 țări din Europa

04 Oct 2016 1058

Serverul CNADNR este din nou funcţional

01 May 2016 1010