Indicaţiile aplicaţiei vor fi afişate în română şi engleză Sistem informatic pentru plata parcărilor prin SMS în Constanţa! (document)

Societatea Consiliului Local Municipal, Confort Urban SRL, vrea să achiziţioneze şi să implementeze un sistem informatic de gestionare a serviciului de plată a parcărilor prin intermediul unui mesaj text (SMS) trimis de pe telefonul mobil. Valoarea estimată a achiziţiei este de 101.500 de lei, fără TVA.

Agenţii economici interesaţi pot depune oferte tehnice şi financiare până astăzi, la ora 14.00. Oferta trebuie sa cuprindă un program informatic şi detalii privind echipamentul aferent modalităţii de plată a taxei pentru ocuparea unui loc de parcare prin intermediul mesajului text (SMS) trimis de pe telefonul mobil, gestionarea acestor plăţi într-o bază de date şi operarea amenzilor pentru neplata parcării.
 
Sistemul va fi compus din: serviciu SMS, imprimante mobile, licenţe aplicaţie mobilă, opţiune suplimentară (monitorizare activitate echipe de control in teren, înregistrare, evidenţă şi rapoarte note de constatare, procesare note de constatare), PC pentru backup + UPS.
 
Sistemul de plată a parcării prin mesaj text trimis prin intermediul telefonului mobil trebuie să permită utilizatorilor să achite taxa de parcare corespunzătoare orarului în care se va face staţionarea. Plata parcării prin mesaj text (SMS) trimis de pe telefonul mobil presupune ca utilizatorul să parcheze autoturismul şi să efectueze plata taxei de parcare prin intermediul unui mesaj text (mesaj ce va cuprinde codul zonei în care autoturismul a fost parcat şi numărul de înmatriculare al autoturismului) trimis la un număr de telefon (scurt) unic în reţelele de telefonie, corespunzător zonei de taxare, către una dintre reţelele de telefonie mobilă existente pe piaţă: Orange, Vodafone, Telekom, Digi etc. După înregistrare, se va primi un mesaj de răspuns (confirmare a efectuării plăţii) care cuprinde costul staţionării, ora şi minutul la care expiră timpul de parcare. Înregistrarea va fi necesară pentru ca sistemul să asocieze numărul telefonului mobil cu numărul maşinii.
 
Contravaloarea mesajului de răspuns va fi compusă din costul parcării şi comisionul firmei prestatoare, cele două fiind suportate de persoana care trimite mesajul text, la preţul practicat de firmele de telefonie mobilă cu care furnizorul are încheiate contracte de servicii. Din momentul în care utilizatorul va trimite mesajul text, gratuit, la numărul de telefon scurt, corespunzător zonei de parcare, după primirea mesajului de răspuns (confirmare a plăţii), va începe procesul de contorizare şi taxare a perioadei de staţionare.

Detalii tehnice din caietul de sarcini

Echipamentul de gestionare a sistemului de plată prin mesaj text (SMS) va cuprinde licenţa aplicaţiei, pentru a putea fi instalată pe smartphone-ul agentului ce va efectua verificarea în teren. Serviciul va trebui să fie agreat de toate firmele de telefonie mobilă existente pe piaţă, iar ulterior, va fi instalat un server în incinta Poliţiei Locale Constanţa (tip backup), server care va avea actualizate zilnic datele procesate de sistemul prestatorului.
Acesta va fi livrat împreună cu licenţele sistemului de operare şi ale altor software-uri instalate, precum antivirusul, astfel încât programul informatic de gestionare a plăţii taxei de parcare cu telefonul mobil să poată genera evidenţe ale încasărilor şi rapoarte care să permită selecţii, opţiuni multiple în timp real şi la intervale stabilite, astfel fiind îmbunătăţită activitatea de control al parcării.
 
Programul informatic de gestionare a plăţii taxei de parcare prin intermediul SMS-ului trimis de pe telefonul mobil trebuie să respecte legislaţia românească şi reglementările impuse de Ministerul Finanţelor pentru sisteme de plată. Programul informatic de gestionare a plăţii taxei de parcare prin intermediul mesajului text trimis de pe telefonul mobil trebuie să fie complet în limba română. Atât pentru cetăţenii români care nu pot trimite SMS de pe telefonul mobil, cât şi pentru cetăţenii străini, va fi disponibilă aplicaţia plăţii cu cardul, indicaţiile despre aplicaţie fiind regăsite pe logo-ul panoului de informare din fiecare parcare şi afişate în limba română, respectiv limba engleză.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza caietul de sarcini al achiziţiei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anunț important al Ministerului Sănătății! Vizate, vaccinurile

12 Jan 2024 619

Licitații publice Serviciul de mentenanță a sistemului de plată a parcărilor publice prin sms din municipiul Constanța, scos la licitație pentru suma record de 380.729 euro!

28 Dec 2023 1119

Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință ordinară. Lista proiectelor aflate pe ordinea de zi

23 Feb 2023 1327

Cum arată cardul de energie ce va fi acordat românilor vulnerabili pentru plata facturilor (GALERIE FOTO)

24 Dec 2022 2305

Consiliul Local Constanța, dat în judecată de lichidatorul judiciar al RADET! Iată ce se cere

29 Oct 2022 1675

Sistem de plată, Check-in și acces la festivalul UNTOLD 2022

28 Jul 2022 1200

UPDATE Bătaie de joc la adresa constănțenilor. După 2 ore de dezbateri, Consiliului Local Constanța nu a fost în stare să se înțeleagă pe proiectul de modificare a Regulamentului parcărilor!

21 Jul 2022 5590

Sistem de plată, check-in și acces la festivalul Neversea 2022

29 Jun 2022 1690

Rusia nu mai acceptă plăți în dolari și euro pentru plata gazelor, din partea „țărilor neprietenoase”

23 Mar 2022 1354

Ministerul Dezvoltării sprijină autoritățile locale pentru plata energiei termice în sistem centralizat. Câți bani a primit municipiul Constanța

03 Mar 2022 1107

Confort Urban a achiziționat un nou sistem de plată a parcării în municipiul Constanța. O companie din Cluj va încasa 1.3 milioane lei

23 Feb 2022 5268

Municipiul Constanța primește sprijin de la Ministerul Dezvoltării pentru plata energiei termice în sistem centralizat

17 Jan 2022 1511

Licitație de milioane de lei pentru sistemul de gestionare a plății parcărilor din municipiul Constanța

23 Sep 2021 1042

Comunicat de presă Campanie ZIP Escort

21 Apr 2021 1544

20 de ani de închisoare pentru furtul a două portofele din Spitalul Judeţean Constanţa și din Policlinica cu Plată. Pedeapsa contestată

20 Jan 2021 2254