Actualitate

Informare privind revenirea în țară a 32 de cetățeni români aflați în Republica Liban și Republica Arabă Siriană

  • Revin în țară 32 de cetățeni români aflați în Republica Liban și Republica Arabă Siriană.
  • Repatrierea a fost asigurată prin intermediul unei curse aeriene operate de compania Tarom, pe ruta București-Beirut-București.

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 30 mai, a fost facilitată revenirea în țară a 21 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Liban și a 11 cetățeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Arabe Siriene, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne.

Repatrierea a fost asigurată prin intermediul unei curse aeriene operate de compania Tarom, pe ruta București-Beirut-București.

Cetățenii români repatriați nu și-au mai putut prelungi șederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive. Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Damasc și al Ambasadei României la Beirut, a întreprins demersuri pe lângă autoritățile competente din cele două state pentru obținerea aprobărilor necesare și facilitarea transportului pe cale rutieră a cetățenilor români aflați în Republica Arabă Siriană către Republica Liban în vederea îmbarcării pe această cursă aeriană.

De asemenea, demersurile autorităților române au permis revenirea în România a 18 cetățeni libanezi, șase cetățeni sirieni, doi cetățeni palestinieni, un cetățean irakian, un cetățean etiopian, membri de familie ai unor cetățeni români sau posesori de permise de ședere în scop profesional sau familial, precum și a unui cetățean francez care s-a deplasat în România în scop profesional.

Totodată, aceste demersuri au permis repatrierea a doi cetățeni bulgari, care și-au continuat deplasarea către statul de destinație.

Cu aceeași cursă aeriană, pe ruta București – Beirut, a fost facilitată revenirea în Republica Liban pentru 31 de cetățeni libanezi, care se aflau pe teritoriul României.

Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a sublinia importanța verificării cu atenție, anterior oricăror deplasări, a informațiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, declarații despre adeverinţa de revenire în colectivitate

10 Sep 2020 743

Persoanele cu simptome de Covid, cabină specială la alegeri. Declarațiile ministrului Sănătății

04 Sep 2020 642

Editorial Orice ar face, coronavirusul nu-i poate lua talentul, puterea de luptă și bucuria de a juca

24 Aug 2020 2719

Italia a anunţat închiderea discotecilor în aer liber şi impunerea purtării măştilor în locurile publice seara

16 Aug 2020 390

MAE 394 de cetățeni români aflați în Regatul Spaniei, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos și Republica Tunisiană au revenit în țară

22 Jun 2020 670

MAE anunță revenirea în țară a 76 de cetățeni români din Regatul Țărilor de Jos

14 Jun 2020 694

Florin Cîțu „Indicatorii de încredere semnalează o revenire a economiei româneşti peste alte state”

06 Jun 2020 1545

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune când se revine aproape, în totalitate, la viața de dinaintea pandemiei

03 Jun 2020 2339

Stelian Ion(USR) “ Ideea redeschiderii școlilor după data de 15 mai trebuie privită cu circumspecție. Interesul copiilor trebuie raportat la dreptul la sănătate”

24 Apr 2020 3243

Se reia furnizarea energiei termice în mai multe zone din Constanța

13 Apr 2020 7707

Dobrogea interbelică. File din jurnalele vremii (VIII) Crucea Roşie Constanţa şi chetele de Crăciun

04 Feb 2020 1992

Actrița constănțeancă Diana Dumitrescu revine pe TV. Ce emisiune va prezenta

01 Feb 2020 1653

Retrospectivă 2019. Evenimentele marca ZIUA de Constanța au resuscitat viața cultural-istorică a urbei

02 Jan 2020 1736

Începe iUmor. Constănțeanul Șerban Copoț și Dan Badea, din nou prezentatori

16 Aug 2019 1175

UPDATE Simona Halep s-a calificat în semifinale la Wimbledon. A câştigat primul set după ce a fost condusă cu 4-1!

09 Jul 2019 1494