Informare privind revenirea în țară a 32 de cetățeni români aflați în Republica Liban și Republica Arabă Siriană

  • Revin în țară 32 de cetățeni români aflați în Republica Liban și Republica Arabă Siriană.
  • Repatrierea a fost asigurată prin intermediul unei curse aeriene operate de compania Tarom, pe ruta București-Beirut-București.

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 30 mai, a fost facilitată revenirea în țară a 21 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Liban și a 11 cetățeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Arabe Siriene, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne.

Repatrierea a fost asigurată prin intermediul unei curse aeriene operate de compania Tarom, pe ruta București-Beirut-București.

Cetățenii români repatriați nu și-au mai putut prelungi șederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive. Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Damasc și al Ambasadei României la Beirut, a întreprins demersuri pe lângă autoritățile competente din cele două state pentru obținerea aprobărilor necesare și facilitarea transportului pe cale rutieră a cetățenilor români aflați în Republica Arabă Siriană către Republica Liban în vederea îmbarcării pe această cursă aeriană.

De asemenea, demersurile autorităților române au permis revenirea în România a 18 cetățeni libanezi, șase cetățeni sirieni, doi cetățeni palestinieni, un cetățean irakian, un cetățean etiopian, membri de familie ai unor cetățeni români sau posesori de permise de ședere în scop profesional sau familial, precum și a unui cetățean francez care s-a deplasat în România în scop profesional.

Totodată, aceste demersuri au permis repatrierea a doi cetățeni bulgari, care și-au continuat deplasarea către statul de destinație.

Cu aceeași cursă aeriană, pe ruta București – Beirut, a fost facilitată revenirea în Republica Liban pentru 31 de cetățeni libanezi, care se aflau pe teritoriul României.

Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a sublinia importanța verificării cu atenție, anterior oricăror deplasări, a informațiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbal Juniorii 3 de la CSM Constanța, a doua victorie în Grupa Speranță 1. Revenire spectaculoasă cu CSO Negrești Vaslui (GALERIE FOTO)

22 Mar 2024 486

Simona Halep, revenire de bun augur în turnee. Cu set câștigat! „Această zi va rămâne foarte specială pentru mine“. Cine e noul antrenor

20 Mar 2024 879

Handbal CSM Constanța, recital cu CSM Sighișoara. Victorie la scor și revenire pe locul doi în clasament (GALERIE FOTO)

28 Jan 2024 1042

Subiectul „Revenirea lui Denis Alibec“, lămurit. Comunicat Farul Constanța și declarația fotbalistului

26 Jan 2024 1260

Volei CSM Constanța, victorie cu CSU Medicina Târgu Mureș, după o revenire spectaculoasă (GALERIE FOTO +VIDEO)

13 Jan 2024 1084

Denis Alibec, înapoi la Farul Constanța? Iată ce a declarat Gheorghe Hagi

11 Dec 2023 2026

CSM 2 Constanța, aproape de o revenire spectaculoasă, în ultimele secunde, cu liderul neînvins al Ligii 1 (GALERIE FOTO)

02 Dec 2023 884

Volei Cadeții CSM Constanța, revenire de senzație, de la 0-2, cu ACS EX-4 Volei București (GALERIE FOTO)

12 Nov 2023 1181

Inflația în zona euro este în scădere. În octombrie a atins cel mai scăzut nivel

31 Oct 2023 725

CSM Constanța volei Două victorii pe teren propriu în Divizia A1. Echipa feminină, revenire spectaculoasă! (GALERIE FOTO)

14 Oct 2023 1618

MAE Alți 283 de cetățeni români au revenit în țară din Statul Israel, inclusiv prin Iordania

11 Oct 2023 796

UPDATE. Handbal CSM Constanța, în finala mare a Supercupei României. Revenire de senzație cu Minaur, după 11-17 la pauză! (GALERIE FOTO)

19 Aug 2023 1512

Hagi, după FC Urartu - Farul Constanța 2-3 „Prima repriză a fost a lor, a doua a noastră. Important era să ne calificăm“

04 Aug 2023 1395

Încă un transfer la Farul Constanța. „Bine ai (re)venit!“

17 Jun 2023 1887

#Dobrogea144 Bogdan Iulian Huțucă, deputat și președinte PNL Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

14 Nov 2022 1652