Informații despre preschimbarea actelor de identitate

Primăria Constanța, prin Serviciul Evidență Persoane, recomandă cetățenilor din municipiu să se prezente la sediul serviciului din incinta City Park Mall, bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr. 116C pentru preschimbarea actelor de identitate atunci când apar modificări referitoare la starea civilă, la domiciliu sau actul se apropie de termenul de expirare.
 
• persoanele care iși schimbă numele prin căsătorie sau divorţ, în termen de 15 zile de la producerea evenimentului sunt obligate să solicite cartea de identitate pe noul nume;

• persoanele care îşi shimbă domiciliul sunt obligate ca în termen de 15 zile de la mutare să solicite altă carte de identitate având înscrisă noua adresă;

• persoanele cărora le expiră cartea de identitate sunt obligate să se prezinte cu maxim 180 de zile înainte de expirare pentru a solicita eliberarea unei noi cărţi de identitate. Referitor la acest aspect trebuie precizat că data expirării actului de identitate coincide cu data naşterii posesorului, indiferent de data emiterii acestuia (pentru a evita situaţiile în care posesorii uită de preschimbarea documentului).

• persoanele care şi-au pierdut, li s-a furat ori li s-a deteriorat actul de identitate sunt obligate ca în cel mult 15 zile de la constatarea evenimentului să solicite eliberarea unei noi cărţi de identitate.

Informaţiile legate de documentaţia necesară eliberării cărţii de identitate, în orice împrejurare, se regăsesc afişate la sediul serviciului, dar şi pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Constanța.

Angajaţii serviciului îi asigură pe toţi cetăţenii de întreaga solicitudine şi îi invită să se adreseze cu încredere pentru a-i ajuta în rezolvarea problemelor legate de documentele necesare pentru întocmirea şi eliberarea actelor de identitate.

Programul Serviciului Evidență Persoane este:

luni 8.30 – 14.30
marţi 8.30 – 14.30

miercuri 8.30 – 14.30
joi 12.30– 18.30
vineri 8.30 – 14.30  


Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța

                        

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Organigrama, Statul de Funcții și Regulamentul de Organizare și Funcționare pentru Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța, aprobate în ședința CJC (DOCUMENT)

29 Dec 2023 951

Imagini de la eveniment A fost inaugurat noul sediu al Evidenței Populației pe strada Ștefan cel Mare din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Sep 2022 3237

DGEP Constanța Important de știut despre reținerea buletinului și despre actele de stare civilă emise de autoritățile străine

17 Aug 2019 1963

Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Constanţa Noutăţi despre documentele de stare civilă

12 Aug 2019 1811

Sunteţi mulţumiţi de Serviciul Evidență Persoane din cadrul Primăriei Constanţa? Puteţi completa un chestionar în care să semnalaţi neregulile!

26 May 2018 1658

Constănţenii vor putea programa online declaraţiile de căsătorie şi solicitările de eliberare a cărţii de identitate

05 May 2018 3118

Post vacant la Direcția Publică Județeană de Evidență a Persoanelor Constanța. Când este programat concursul

21 Jan 2018 3207

AEP a cerut verificări privind evidența persoanelor pentru buna desfășurare a procesului electoral

22 May 2016 2278