Ing. Niculae Nejloveanu, în juriul Campionatului European de Catering

Echipa_Romania.jpgÎn perioada 21 - 23 ianuarie, echipa României va participa la Campionatul European de Catering de la Lyon.

Este pentru prima dată când România participă la o competiţie de o asemenea anvergură. Delegaţia României va fi însoţită de maestrul în artă culinară ing. Niculae Nejloveanu (Hotel Balada Nej, Restaurant La Protap, Constanţa) şi de către dr. ing. Gabriela Berechet - coordonator al echipei.

Ca noutate absolută pentru România, ing. Niculae Nejloveanu va fi membru al juriului competiţiei, fiind pentru prima dată când un român participă în această calitate la cea mai înalta competiţie din Franţa.

Echipa României este formată din membri ai asociaţiei Asprogast (Asociaţia Profesioniştilor din Gastronomie) - preşedinte al asociaţiei Niculae Nejloveanu: Daniel Stoenescu (Miko Palace Cafe, Bucureşti) şi Adriana Ibrea (Delice International, Câmpina)

A doua ediţie a concursului European Catering Cup va avea loc la Lyon, ca parte a SIRHA (Expoziţia Internaţională a Hotelurilor, industriei de Catering şi Alimentaţie). Concursul are ca scop crearea unui impuls în catering, prin căutarea de inspiraţii culinare noi. De asemenea, a adunat în acelaşi loc cei mai buni profesionişti din industria de catering, cu scopul de a facilita şi promova cateringul în evenimente gastronomice.

Echipele participante provin din ţări cu tradiţie în gastronomie: România, Franţa, Italia, Spania, Brazilia, Elveţia, Luxemburg, Portugalia, Turcia, Japonia şi Coasta de Fildeş.

Fiecare echipă va trebui să prepare un bufet rece pentru opt persoane, care va fi prezentat dintr-o parte. Elementele decorative pentru bufet vor fi pregătite în avans, în ateliere de lucru, şi vor fi aduse de către candidaţi.

Meniul este prestabilit de către organizatori. Toate echipele concurente vor avea de preparat două piese din somon norvegian: file de somon de aur regal cu ricotta şi parmezan, supă de dovleac şi inimă de somon marinat de 1,2 kg, asezonat cu ierburi şi condiment, ficat de gâscă cu fructe confiate, ţerină din fălci de porc. Desertul constă în foret noire.

Premiul cel mare este în valoare de 6.000 de euro.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Constanța Geomarco Construct, certificat de urbanism de la Primăria Constanța

08 Aug 2023 1840

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 03 iulie 2023

05 Jul 2023 1648

Costică Pețu vrea să ridice un bloc în Faleză Nord. Certificatul de urbanism, eliberat astăzi de Primăria Constanța

17 Jan 2023 1879

Certificat de urbanism Ce spune Niculae Nejloveanu de construcția cartierului rezidențial în capătul străzii Bucovina, din Constanța? (DOCUMENTE)

13 Jan 2023 3414

Mișcare-surpriză în dosarul în care primarul Chițac a cerut peste două milioane de dolari de la echipa Mazăre! Cine a contestat soluția

11 Aug 2022 1661

Niculae Nejloveanu s-a retras din funcția de administrator al firmei Axa Performance SRL

20 Sep 2021 3337

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 05 august 2021

06 Aug 2021 2001

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 06 mai 2021

07 May 2021 1829

Nejloveanu cere Consiliului Local Municipal să-i prelungească valabilitatea unui PUZ (document)

26 Nov 2019 2189

Niculae Nejloveanu ar putea fi tras la răspundere pentru intrarea în faliment a fundaţiei care îi poartă numele

26 Nov 2018 3764

Fundația „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în Arta Culinară“, în faliment. Un nou termen în instanță

08 Sep 2018 1680

Falimentul Fundaţiei „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în Arta Culinară“, amânat

21 May 2018 2739

Decese Constanţa, 9 mai 2018

09 May 2018 2459

Procesul privind falimentul Fundaţiei „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în Arta Culinară“, amânat

12 Mar 2018 1664

Noutăţi despre falimentul Fundaţiei „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în Arta Culinară“

20 Jan 2018 4177