Îngrijoraţi de starea actuală a Parcului Tăbăcărie Ce îi cer constănţenii primarului Radu Mazăre (galerie foto)

Pistă pentru biciclete, spaţii pentru animale de companie, trenuleţ pe ruta City Park - Sat Vacanţă, platformă multifuncţională în care cei mici să poată învăţa regulile de circulaţie, Parcul ştrumfilor, pistă de jogging, climbing wall, spaţii şi instalaţii pentru fitness în aer liber. Toate acestea vor fi amenajate în Parcul Tăbăcărie din municipiul Constanţa, în cadrul proiectului „Diversificarea activităţilor de agrement în parcul Tăbăcărie“, al cărui beneficiar este Primăria Constanţa.
 
Până atunci însă, unul dintre cele mai mari şi mai frumoase parcuri constănţene, Parcul Tăbăcărie, arată dezolant, iar constănţenii sunt îngrijoraţi de soarta lui. Prin urmare, unii locuitori ai oraşului încearcă să tragă un semnal de alarmă, în speranţa că vocea lor va fi auzită şi de mai marii municipiului Constanţa. În acest sens, un cititor a trimis pe adresa cotidianului ZIUA de Constanţa mai multe poze în care este surprinsă imaginea actuală a parcului. „Sunt un constănţean căruia îi place să se plimbe în jurul lacului Tăbăcarie din Constanţa. Deşi promovează turismul, primarul Radu Mazăre a uitat să îngrijească parcul din jurul lacului. Vă rog să îi aduceţi dumneavoastră aminte să îngrijească acest frumos parc. Eu îi propun să facă şi o pistă de biciclete în jurul lacului“, ne-a scris cititorul nostru.
 
Veşti bune
 
Municipalitatea Constanţa a eliberat, pe 24 martie, autorizaţia de construire nr. 354 pentru proiectul „Diversificarea activităţilor de agrement în parcul Tăbăcărie etapele SF, PT, DDE, DTAC, organizare şantier“. Beneficiarul proiectului este Primăria Constanţa, iar autorizaţia de construire este valabilă până pe data de 24.03.2015. Reamintim că, în şedinţa din noiembrie 2013, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Diversificarea activităţilor de agrement în Parcul Tăbăcărie“.

Valoarea proiectului se ridică la 6 milioane de euro. Investiţia se face cu ajutorul fondurilor europene şi constă în: amenajarea unei piste pentru biciclete, întinerirea materialului dendrologic, crearea a două spaţii pentru animale de companie, reînfiinţarea liniei de trenuleţ pe ruta City Park - Sat Vacanţă, reabilitarea sistemului de iluminat, extinderea mobilierului şi a dotărilor urbane, dispunerea unei platforme multifuncţionale în care cei mici să poată învăţa regulile de circulaţie, amplasarea unui loc de joacă tematic care se va numi Parcul ştrumfilor, a unei piste de jogging, a unui spaţiu pentru climbing wall, pentru fitness în aer liber, precum şi realizarea unui sistem integrat de irigaţii a zonelor verzi, amenajarea unui centru dedicat mamei şi copilului (pentru alăptat, schimbat scutece), crearea parcului tematic Vaporul Piraţilor şi a altuia realizat din elemente gonflabile - Lumea Poveştilor -, care va funcţiona doar pe timp de vară. De asemenea, accesul auto în parc va fi interzis, în acest scop urmând a fi montaţi bolarzi retractabili.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotoreportaj Imagini cu drona surprinse deasupra Parcului Tăbăcărie din Constanța. Cum arată în plin proces de reabilitare (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 873

Aproximativ 200 de arbori plantați zilele acestea în Parcul Tăbăcărie din Constanța (GALERIE FOTO)

29 Feb 2024 603

Primarul Municipiului Constanța „Aștept cu nerăbdare să redeschidem Parcul Tăbăcărie și să ne bucurăm de plimbările pe aleile acestuia!“ (VIDEO)

26 Feb 2024 636

Primăria Constanța anunță că Garda de Mediu nu a sesizat nereguli în parcul Tăbăcărie și Parcul Gării

30 Jan 2024 657

Stadiul lucrărilor în Parcul Tăbăcărie din municipiul Constanța (FOTO+VIDEO)

25 Jan 2024 1557

Stelian Ion (USR) „Ceea ce se întâmplă acum în Parcul Tăbăcărie este un real dezastru ecologic"!

22 Jan 2024 756

Primarul Vergil Chițac „Se lucrează la reabilitarea Parcului Tăbăcărie. Lucrările sunt destul de ample“ (VIDEO)

20 Jan 2024 765

Investitorul, inactiv fiscal Consiliul Local Constanța a oprit construcția unui bloc de 3 etaje pe un spațiu din stațiunea Mamaia, zona Satul de Vacanță (DOCUMENT)

29 Dec 2023 5034

Constănțeanul supărat. Stelian Ion, președintele USR Constanța „Chițac a dat undă verde defrișărilor și în parcul Tăbăcărie"!

07 Dec 2023 1353

Fotoreportaj Constanța Scene contrastante în Parcul Tăbăcărie din Constanța (FOTO)

26 Nov 2023 3988

Primăria Constanța Au început lucrările de modernizare ale Parcului Tăbăcărie. Ce modificări se vor face

23 Nov 2023 1213

Primăria cheltuie 4 milioane de lei anual pentru întreținere Deputatul Stelian Ion- „Parcul Tăbăcărie e o pârloagă"!

29 Oct 2023 947

Autorizație de construire Bustul lui Mustafa Kemal Atatürk va fi amplasat în Parcul Tăbăcărie din Constanța

27 Oct 2023 2067

Mii de crizanteme plantate zilele acestea în Parcul Tăbăcărie din Constanța

24 Oct 2023 897

Este vineri, 13 și totuși o zi atât de frumoasă (FOTO)

13 Oct 2023 815