Inspectorul general al ISJ Constanța, prof. Sorin Mihai „Părintele copilului de 7 ani și-a dat acordul pentru consiliere individuală după incidentul cu arma“ (VIDEO)

Inspectorul școlar general, prof Sorin MihaiInspectorul general al ISJ Constanța, prof. Sorin Mihai a transmis ce măsuri vor fiu luate la nivelul Școlii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanța, acolo unde un copil de 7 ani ar fi introdus, în incinta unității de învățământ, o armă.

„În urma faptului că am fost înștiințați de director cu privire la incidentul ce a avut loc în urmă cu două zile, ne-am deplasat la unitatea de învășământ, împreună cu patru inspectori, iar din relatările directorului și ale profesorului incidentul nu a fost anunțat deoarece nu a înțeles gravitatea incidentului și a faptului că trebuia anunțat. În acest sens s-a luat măsura revizuirii regulamentului de comunicare internă instituțională, astfel încât să fie anunțat cu celeritate managerul școlii, iar acesta să ne comunice în timp util. De asemenea s-a decis revizuirea procedurii de acces în unitatea de învățământ, având în vedere că la unitatea de învățământ au loc lucrări de reparații, iar poarta de acces a fost modificată și nu exista o persoană care să monitorizeze modul în care intră sau ies din unitatea de învățământ persoane. Am solicitat să fie delegată o persoană care să ia în atribuții această sarcină și am solicitat măsuri luate cu celeritate de a se asigura paza umană în unitatea de învățământ. Din acest punct de vedere în statul de funcție există posturi vacante ce pot asigura această nevoie a instituției de învățământ. (...)Singurii care pot lua măsuri sunt cei din unitatea de învățământ. Am solicitat o cercetare internă și să ne fie prezentat raportul. Copilul trebuie să fie consiliat. Consilierul școlar a fost prezent, iar părintele și-a dat acordul pentru consiliere individuală“ - a transmis inspectorul general al ISJ Constanța, Sorin Mihai.  


Reamintim că, la data de 11 mai a.c., în jurul orei 13.55, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au fost sesizați, prin SNUAU 112, de directorul Școlii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanța, cu  privire la faptul că un minor, de 7 ani, elev al școlii respective, ar fi introdus, în incinta unității de învățământ, o armă.

„Patrula mixtă deplasată la fața locului, formată din polițist și jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, a constatat că, la data de 10 mai a.c., în jurul orei 17.00, minorul ar fi introdus, în unitatea de învățământ, o armă cu lunetă de tip airsoft (neletală și nesupusă autorizării), aceasta fiind ridicată de un cadru didactic.

În cauză, cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Totodată, se fac verificări sub aspectul comiterii unor fapte de natură contravențională, prevăzute de Legea 295/2004“ - au transmis reprezentanții IPJ Constanța.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la ISJ Constanța Cum este asigurată paza unităților de învățământ din județul Constanța

12 May 2023 975

Anchetă a DGASPC Constanța în cazul elevului de 7 ani care a mers cu o armă de tip airsoft la școală (VIDEO)

12 May 2023 1332

IPJ Constanța Dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului în cazul copilului care a venit cu arma la școală. Tatăl băiatului, amendat (VIDEO)

12 May 2023 1454

Oficial de la IPJ Constanța Cu ce amendă s-a ales tatăl copilului care a intrat cu o armă în școală

11 May 2023 2144

Ce spune Poliția despre elevul care a intrat cu arma airsoft într-o școală din Constanța

11 May 2023 1771

Un elev de clasa I a intrat într-o școală din Constanța cu o armă airsoft! (VIDEO)

11 May 2023 3906

Atac cu focuri de armă într-o şcoală din centrul Rusiei. Mai mulți copii au murit

11 May 2021 2282

„În numele Patriei, îţi înmânez arma!” Eveniment important la Școala de Aplicație a Forțelor Navale din Constanța (galerie foto)

13 Mar 2017 2693

S-a împuşcat în cap cu arma de serviciu Dramă în familia unui instructor din cadrul Şcolii de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu“ (galerie foto)

20 Jun 2014 2636

S-ar fi împuşcat cu arma de serviciu Maistrul militar principal era absolvent al Şcolii Militare de Maiştri din Constanţa

19 Jun 2014 2574

UPDATE Tragedie la Şcoala de Maiştri Militari de Marină din Constanţa

19 Jun 2014 3839

Poliția de Frontieră recrutează șase candidați de la Constanța pentru institutiile de învățământ ale MAI și MApN

05 May 2014 3479

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră face recrutăriPatru locuri la Academia Navală „Mircea cel Bătrân Constanța

20 Apr 2014 3958