Instituția Prefectului - Județul Constanța va organiza alături de alte instituții campanii de informare a agenților economici din județul Constanța

Instituția Prefectului - Județul Constanța, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Constanța, Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii Constanța, Direcția de Sănătate Publică Constanța, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Constanța și Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța au semnat astăzi, 3 aprilie a.c., în Sala Ovală a Prefecturii Constanța, protocolul de colaborare privind realizarea unor campanii de informare a agenților economici din județul Constanța, prin care să se clarifice obligațiile legale și de conformare pe care aceștia trebuie să le îndeplinească.

Parteneriatul prevede crearea unui cadru administrativ, juridic și operațional, în baza căruia instituțiile vor stabili modalitatea de cooperare, vizând următoarele linii generale:

- consolidarea unui parteneriat interinstituțional, relevant pentru județul Constanța;
- asigurarea unui cadru de cooperare în vederea stabilirii unui dialog;
- asigurarea unui cadru de cooperare pentru dezvoltarea mediului de afaceri;
- organizarea și derularea de activități comune, respectiv organizarea de sesiuni gratuite de informare a mediului de afaceri, tematice, privind reglementările specifice legislației în materie, pe domenii de activitate;
- realizarea unei campanii de prevenție, prin conștientizarea mediului de afaceri cu privire la obligațiile legale care le revin și modul de conformare;
- difuzarea reciprocă a informațiilor necesare îndeplinirii obiectivelor comune, cu excepția informațiilor supuse prevederilor Regulamentului general de protecție a datelor cu caracter personal.

Instituțiile mai sus menționate vor coopera în mod activ, pe perioada de valabilitate a Protocolului, în vederea implementării acțiunilor comune specifice.

De altfel, în perioada următoare, CCINA Constanța va stabili calendarul campaniilor de informare pentru agenții economici. Totodată, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța va pune la dispoziție, în mod gratuit, sala de conferințe și va asigura mediatizarea și participarea la evenimentele de informare a agenților economici interesați.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se cere anularea autorizației de construire Când s-ar putea lua o decizie în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Blue Ink Residence SRL?

14 Apr 2024 690

Servicii de consultanţă în domeniul digitalizării S-a semnat protocolul încheiat între Consorțiul CiTyInnoHub și Instituția Prefectului - Județul Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 406

Amânare în dosarul în care Prefectura Constanța a chemat în judecată firma Sofi Leader Invest SRL

10 Apr 2024 474

La toamnă se va lua o decizie în procesul dintre Prefectura Constanța și Stely Metal SRL

10 Apr 2024 375

Prefectura Constanța cere anularea autorizației emise pentru MCG Private Residence SRL, care construiește la Năvodari

06 Apr 2024 3406

Căminul „Sf. Cuvios Ioan’’ din Constanța, în atenția autorităților. Ce nereguli au fost constatate

04 Apr 2024 663

Wave House SRL câștigă, pe fond, procesul deschis de Prefectura Constanța. Este vizată o autorizație de construire

31 Mar 2024 430

LIVE TEXT Ce măsuri pentru siguranță școlară au fost luate la nivelul județului Constanța, în luna februarie 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 505

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 649

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 3007

Justiție Constanța Se cere anularea autorizațiilor de construire pentru firma Aprilia Residence SRL

21 Mar 2024 620

Prefectura Constanţa a renunțat la procesul intentat primarului comunei Seimeni. Miza - anularea unui act administrativ

20 Mar 2024 465

Prefectura Constanța cere anularea autorizației de construire pentru Wave House SRL. S-a stabilit un nou termen în dosar

19 Mar 2024 630

Justiție Constanța Wave House, Gas Port Oil și Gazzo Premium SRL, decizie în dosarul prin care se cere anularea autorizației de construire

18 Mar 2024 589

Prefectura Constanța cere anularea autorizației de construire pentru Wave House SRL. Stadiul dosarului

16 Mar 2024 751