Institutiile particulare, evaluate de inspectoratul scolar

Invatamantul privat respecta legislatia

In urma controalelor care au avut ca scop reactualizarea datelor existente, toate unitatile au primit calificative bune * Majoritatea institutiilor dispun de baza materiala proprie * Una dintre scolile postliceale se va transforma in institutie universitara, respectiv colegiu medical

Cele 26 de unitati de invatamant particulare care functioneaza in judetul nostru au fost verificate de Inspectoratul Scolar Judetean Constanta. Conform legislatiei in vigoare, unitatile scolare particulare sunt evaluate de catre membrii comisiei judetene. Rezultatele evaluarii sunt trimise la Comisia Nationala de Acreditare si Evaluare. Inspectorul scolar general adjunct, Lucretia Sirinian, coordonatorul Comisiei judetene de acreditare si evaluare, a declarat ca rezultatul acestor verificari este unul satisfacator. "Am realizat aceste controale pentru reactualizarea datelor pe care le detineam. In judetul nostru functioneaza 11 unitati prescolare, trei primare, trei gimnaziale, trei liceale si noua postliceale", a precizat Lucretia Sirinan. In general, managerii unitatilor de invatamant particular sunt interesati de promovarea ofertei educationale specifice de elaborare a proiectelor institutionale ale unitatii si de creare a unui climat educational pozitiv. Majoritatea unitatilor particulare au incheiate parteneriate interne si externe, care au drept scop promovarea experientei dobandite in diferite domenii, dialogul intre cadre didactice si elevi. In urma inspectiilor desfasurate s-a constatat ca toate gradinitele si scolile primare particulare detin baza materiala proprie foarte buna, ca si o parte din liceele particulare si unitatile postliceale, iar resursele umane sunt bine gestionate. Initiativa MECT de a integra unitatile scolare particulare in strategia de monitorizare, indrumare si control a inspectoratului scolar a fost primita pozitiv atat de managerii unitatilor scolare, cat si de cadrele didactice asistate. In scolile postliceale sanitare, cadrele cu specializare sanitara, cele cu studii superioare nu au parcurs modulul de pedagogie, iar pentru acestea se va organiza, conform legislatiei in vigoare, un stagiu de formare. "Una dintre unitatile verificate ne-a anuntat despre faptul ca in anul urmator institutia va intra intr-un proces de modernizare", a mentionat inspectorul scolar general adjunct. Este vorba despre o scoala postliceala care se va transforma din institutie preuniversitara intr-una universitara, respectiv colegiu medical, cu baza de practica pentru cei care vor studia in aceasta unitate. Pe langa aceste controale s-au realizat in judet activitati de indrumare si control, inspectii tematice care sa compatibilizeze si sa integreze invatamantul particular cu cel de stat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Istoria Dobrogei Vasile Canarache - personaj de legendă. Despre moştenirea istorică lăsată la Constanța

12 Apr 2024 2933

SRI angajează inginer electronist

07 Apr 2024 648

Zeci de elevi intoxicați la Timiș. DSP a intervenit

03 Apr 2024 381

Horoscop pentru duminică, 31 martie 2024. Cheltuielile comune cu alții sunt o temă delicată pentru unii nativi

31 Mar 2024 603

Horoscop pentru sâmbătă, 30 martie 2024. Iată ce le este rezervat zodiilor astăzi

30 Mar 2024 802

SRI angajează! Se cer, printre altele, atenţie la detalii și abilităţi de lucru în echipă!

22 Mar 2024 20589

Nu se modifică indemnizațiile pentru medicii specialiști și primari care efectuează gărzi

14 Mar 2024 533

Eveniment organizat de Academia Navală „Mircea cel Bătrân" Constanța Master Nav adună studenți și specialiști într-un dialog constructiv (FOTO)

24 Feb 2024 731

SRI angajează! Iată pe ce post și care sunt responsabilităţile

18 Feb 2024 31266

Istoria Dobrogei - Bibliografie Gellius (sec. II) - „Nopțile atice”

17 Feb 2024 5446

ICR Apeluri pentru burse destinate cercetătorilor, arhitecţilor şi profesioniştilor din diverse domenii

17 Feb 2024 745

Horoscop pentru miercuri, 07 februarie 2024! Segmentul amoros este sensibil astăzi pentru unii nativi

07 Feb 2024 952

Un important Ordin al Ministrului Dezvoltării ar putea fi anulat la Constanța

05 Feb 2024 775

Vrei să lucrezi la SRI? Acum ai ocazia. Iată ce posturi sunt disponibile!

05 Feb 2024 2757

Gala Dark Knights 2024 la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (GALERIE FOTO)

03 Feb 2024 769