Întâlnire conducere DNA cu șefii Parchetului Național Financiar din Franța

foto: DNAÎn cursul zilei de 20.11.2023, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție a avut o întâlnire de lucru cu procurorul-șef al Parchetului Național Financiar din Franța,  Jean-François Bohnert.

Jean-François Bohnert a fost însoțit de  Philippe Jaegle, procuror adjunct al  Parchetului Național Financiar, Pierre de Monte, magistratul de legătură francez pentru România și Republica Moldova și Ioana Chiurlea, asistenta magistratului de legătură. Din partea Direcției Naționale Anticorupție, la întâlnire au mai participat Tatiana Toader, procuror-șef adjunct, Paul Dumitriu, procuror-șef adjunct, Cosmin Daniel Hălălău, procuror-șef al Serviciului de Cooperare Internațională și Programe si Anca Jurma, procuror-șef al Biroului de Legătură cu Instituții Similare din Alte State.
      

„Ambele parchete, român și francez, au un rol determinant în sistemele juridice naționale în ceea ce privește combaterea corupției la nivel înalt, desfășurând anchete și susținând acțiunea penală în fața instanțelor judecătorești și în cauze complexe care aduc atingere finanțelor publice.
      
În contextul în care dimensiunea transnațională a anchetelor de corupție presupune întărirea cooperării judiciare între autoritățile naționale specializate și stabilirea unor abordări coordonate între acestea, procurorii șefi ai celor două parchete specializate au încheiat un nou acord de cooperare, ca o continuare și dezvoltare a colaborării începute în cadrul primului acord semnat în anul 2017. Acest acord facilitează obținerea într-un timp cât mai scurt a probelor necesare soluționării cauzelor penale,  din alte jurisdicții, identificarea rapidă, indisponibilizarea și confiscarea produsului infracțional, prin depășirea barierelor transfrontaliere“ - conform DNA.

      
Întâlnirea a reprezentat un prilej de schimb de idei și de experiență între membri celor două delegații, privind prioritățile instituționale, provocările specifice în activitatea de investigare a corupției desfășurate de fiecare parchet și mecanismele identificate de fiecare parte pentru surmontarea lor.
      
Nu în ultimul rând, cei doi procurori șefi au subliniat importanța combaterii corupției funcționarului străin în tranzacțiile internaționale și a experienței dobândite în cadrul Grupului de Lucru Anti-mită din cadrul OECD, cu atât mai mult cu cât România se află în prezent în proces de aderare la această organizație. 

Citește și: 

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, achitat în dosarul DNA Constanța (DOCUMENT)
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul comisar-șef al Gărzii de Mediu Tulcea, deferit instanței de DNA Constanța! S-a fixat data primei înfățișări

01 Dec 2023 602

CSM a stabilit interviurile procurorilor propuși de ministrul Justiției pentru funcțiile de conducere din DNA, DIICOT și Parchetul General

29 Nov 2023 443

Afaceri penale cu terenuri aflate în proprietatea statului în Sectoarele 1 și 2 din București! Mai multe persoane, cercetate de procurorii DNA

29 Nov 2023 490

Opt procurori, propuși de ministrul Justiției pentru a ocupa funcțiile de conducere vacante din DNA, DIICOT și Parchetul General. Lista

29 Nov 2023 584

Percheziții DNA în București într-un dosar care vizează fraude cu terenuri

28 Nov 2023 435

Alex Nedea – Recorder.ro DNA Constanța s-a „autosesizat după publicarea investigației Recorder „Corupție în numele Domnului“. Ce spun reprezentanții Arhiepiscopiei (VIDEO)

27 Nov 2023 1561

Om de afaceri din Constanța, în așteptarea verdictului de la Curte, pentru daune morale

27 Nov 2023 702

Marinela Mitan, unul dintre cei mai cunoscuți judecători de la Tribunalul Constanța, iese la pensie

26 Nov 2023 528

Fost candidat la alegerile prezidenţiale! Tribunalul București amână pentru la anul dosarul lui Alexandru Cumpănașu, trimis în judecată de DNA Constanța

26 Nov 2023 474

Șef Serviciu din Primăria Sectorului 6 București, reținut de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc

24 Nov 2023 508

Justiție Constanța! Final de proces în dosarul lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea!

24 Nov 2023 1657

Justiție Constanța Dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky, amânat pentru la anul!

24 Nov 2023 459

SURSE DNA vrea ridicarea imunității pentru fostul premier Florin Cîțu, în dosarul vaccinurilor

23 Nov 2023 702

Înalta Curte a decis! Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu rămâne la Tribunalul Constanța!

23 Nov 2023 548

DNA l-a trimis în judecată pe Cezar Costin Stancu, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie! Dosarul, amânat pentru la anul (RECHIZITORIU)

23 Nov 2023 474