Întâlnire de lucru între miniștrii Apărării și Economiei „Ne-am propus ca în 2021 să menținem același nivel al implicării industriei românești de apărare“


 
  • Pe timpul întâlnirii, specialiștii militari au prezentat echipei conduse de ministrul Năsui detalii cu privire la programele esențiale de înzestrare pentru următorii 10 ani, precum și o proiecție a achizițiilor certe pe care Armata României intenționează să le facă de la operatorii economici naționali în perioada 2021-2030.
Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit joi, 4 februarie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Claudiu Năsui.

Pe timpul întâlnirii, specialiștii militari au prezentat echipei conduse de ministrul Năsui detalii cu privire la programele esențiale de înzestrare pentru următorii 10 ani, precum și o proiecție a achizițiilor certe pe care Armata României intenționează să le facă de la operatorii economici naționali în perioada 2021-2030.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au exprimat dorința de a angrena într-o măsură cât mai mare industria națională de apărare în dezvoltarea programelor de înzestrare ale Armatei României.

Echipa Ministerului Economiei a apreciat deschiderea la dialog a MApN și pașii concreți făcuți în domeniul creșterii oportunităților de implicare a operatorilor economici de stat și privați din țara noastră în zona furnizării de produse și servicii pentru Apărare. Cei doi miniștri au fost de acord că „știind care sunt nevoile apărării pe linia achiziției de echipamente noi, a munițiilor și pieselor de schimb, dar și serviciile de mentenanță necesare, industria noastră de apărare se poate adapta astfel încât să acopere cât mai mult din nevoile de înzestrare ale MApN“.

„Ținta este să aliniem, în cel mai eficient mod, cererile noastre cu oferta companiilor românești, rezultatul fiind că o  parte din bugetul apărării va fi reinvestit în economia națională. Ne-am propus ca în 2021 să menținem același nivel al implicării industriei românești de apărare, răspunzând astfel unui interes național de securitate. În plus, prin injectarea de capital în economia românească, vom contribui în mod direct la revigorarea industriei naționale de apărare și la înființarea de locuri de muncă cu un grad ridicat de specializare”, a declarat ministrul Ciucă pe timpul întâlnirii.

În anul 2020, MApN a efectuat plăți directe către operatori din economia națională în valoare totală de peste 1,5 miliarde de lei. În plus, s-au efectuat plăți de aproximativ un miliard de lei către companii străine care au ca subcontractori companii din industria națională.

De asemenea, s-au efectuat plăți pentru lucrări de infrastructură de circa 750 de milioane de lei. Aceste plăți nu includ cheltuielile efectuate pentru funcționarea cazărmilor, achizițiile de alimente sau echipament.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicolae Ciucă „În contextul creșterii provocărilor din mediul de securitate din Mărea Negră, am gândit o nouă abordare de creștere a capacității de reziliență la nivel național“

02 Jun 2021 469

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, întâlnire cu comandantul SOCEUR

14 May 2021 794

Nicolae Ciucă „Pentru MApN, misiunea în Afganistan se va încheia când toţi militarii români vor fi în siguranţă acasă“

15 Apr 2021 596

Militarii români din Afganistan se întorc acasă. Procesul de retragere începe la 1 mai. Anunțul ministrului Apărării Nicolae Ciucă

15 Apr 2021 3809

Forţelor Aeriene Române, o nouă misiune umanitară. Zbor în Germania

08 Apr 2021 796

Ministrul apărării naționale, întrevedere cu ambasadorul Canadei în România. Despre ce au discutat

12 Mar 2021 632

MApN Șeful Biroului Securității Naționale din Republica Polonă, în vizită în România

26 Feb 2021 632

S-a publicat Ordinul privind selecția personalului în vederea participării la misiuni și operații în afara teritoriului statului român

23 Feb 2021 13380

Una din teme, mediul de securitate din zona Mării Negre Discuție între Ministrul Ciucă și însărcinatul cu afaceri al SUA, David Muniz

19 Feb 2021 557

MApN Ministrul Ciucă, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO

17 Feb 2021 692

Autoevaluarea activității Statului Major al Apărării pentru anul 2020 „Din cele 1.000 de exerciții planificate, am reușit să desfășurăm cea mai mare parte”

12 Feb 2021 706

Câini antrenați pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2 la Centrul Chinologic de la Sibiu

12 Feb 2021 1026

Ministrul Apărării Naționale, vizită de lucru la Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO

28 Jan 2021 635

A murit generalul Dan Ghica-Radu!

13 Jan 2021 5840

Ministrul Ciucă, despre vaccinarea împotriva Covid 19 a militarilor activi, în rezervă și retragere

29 Dec 2020 3540