Întâlnire la Constanța între Șeful Statului Major al Apărării și comandantul Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu. Foto: FbȘeful Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit luni, 12 septembrie, cu comandantul Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli (JFCNP), amiralul Stuart Munsch, la sediul Brigăzii 243 Radioelectronică și Observare Callatis din Constanța.
           
Potrivit MAPN, amiralul Stuart Munsch participă, în perioada 12-14 septembrie, la o serie de activități de coordonare, la nivel operativ, ale comandamentului de la Napoli cu structurile multinaționale aliate dispuse pe teritoriul țării noastre.
               
În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre situația de securitate din regiunea Mării Negre și au evaluat stadiul implementării măsurilor NATO de consolidare a posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic aliat, în special pentru zona României. De asemenea, agenda întâlnirii a inclus activități de planificare a instruirii comune a militarilor români cu militarii din Grupul de Luptă Prezență Avansată (BGFP), din țara noastră.
               

„Generalul Daniel Petrescu a apreciat cooperarea dintre SMAp, JFCNP și structurile aliate dislocate pe teritoriul național, precum și colaborarea dintre JFCNP și Comandamentul Forțelor Întrunite din România. „Sprijinul JFCNP în demersul de operaționalizare a Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est a condus la creșterea rolului acestei structuri aliate din România pentru realizarea capacității de comandă și control a arhitecturii regionale a NATO. Suntem într-o perioadă de intense planificări ale instruirii aliate, planificare pe care trebuie să o gândim în contextul întregului flanc estic aliat pentru creșterea interoperabilității și întărirea posturii de descurajare și apărare”, a declarat șeful Statului Major al Apărării.
               
Programul delegației conduse de amiralului Stuart Munsch cuprinde vizite de lucru în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța și Comandamentul Diviziei Multinaționale Sud-Est din București, în data de 13 septembrie, respectiv la Centrul Național de Instruire Întrunită Getica din Cincu, Brașov și sediul Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est din Sibiu, în data de 14 septembrie“ - au mai precizat reprezentanții MApN.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment aniversar dedicat celor 150 de ani de existență ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanța

18 Nov 2022 685

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, în vizită oficială în Statele Unite ale Americii

15 Nov 2022 452

Ceremonie militară și religioasă prilejuită de Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații

11 Nov 2022 384

55 de ani de relații diplomatice între Canada și România. Ce mesaj a transmis șeful Statului Major al Apărării

07 Oct 2022 592

Ceremonie NATO în Turcia. A participat și generalul Daniel Petrescu

05 Aug 2022 756

Șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu „În prezent, suntem în măsură să răspundem oricărei provocări de securitate și să contribuim la stabilitatea regională“ (GALERIE FOTO)

31 Jul 2022 877

Doi militari au leșinat în timpul evenimentului din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța. Intervine elicopterul SMURD (VIDEO)

30 Jul 2022 3100

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă și comandantul Diviziei 101 Aeropurtată, în vizită oficială în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Jul 2022 1104

Ceremonie și exercițiu demonstrativ al forțelor terestre americane dislocate în România, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța

28 Jul 2022 677

Șeful Statului Major al Apărării și comandantul Diviziei 101 Aeropurtată, în vizită în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța

26 Jul 2022 711

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, va participa la ceremonia militară și religioasă prilejuită de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

19 Jul 2022 727

Conducerea MApN, la Black Sea Security Forum. Evenimentul va aborda implicațiile noului Concept Strategic al NATO

07 Jul 2022 706

Iohannis, Dîncu și Petrescu vor participa la Summit-ul NATO de la Madrid

28 Jun 2022 707

Șeful Statului Major al Apărării, la a XV-a ediție a Balkan CHOD Forum

17 Jun 2022 664

Fost comandant al Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești Constanța, la conducerea Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (GALERIE FOTO)

06 Jun 2022 1422