Întâlnire la Guvern pe tema transferului de tehnologie, pentru înzestrarea armatei, la cele mai înalte standarde. Cu cine a vorbit Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a avut astăzi, o întâlnire cu reprezentanții companiei Lockheed Martin, pentru a discuta despre transferul de tehnologie la cele mai înalte standarde pentru avioanele F16, au declarat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.
 
Conform surselor citate, la întâlnire au fost prezenți Jonathan Hoyle, vicepreședinte al companiei Lockheed Martin, și secretarul de stat în MApN Mircea Dușa.

Discuțiile între oficialii români și reprezentanții Lockheed Martin pentru transfer de tehnologie la cele mai înalte standarde sunt "foarte avansate". La întâlnire s-a discutat și despre producția de camioane și despre modernizarea companiei Romaero, au precizat sursele citate.

Și ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, s-a întâlnit marți cu o delegație a companiei americane Lockheed Martin, discuțiile axându-se în principal pe o posibilă colaborare cu industria națională de apărare, după cum a informat MApN într-un comunicat transmis AGERPRES.
 
Potrivit comunicatului, reprezentanții companiei americane, specializată în cercetarea, dezvoltarea, producția și integrarea tehnologiilor avansate din domeniul militar, au prezentat oportunitățile de cooperare industrială și propuneri de colaborare cu industria națională de apărare.

La rândul lor, oficialii români au detaliat cele opt programe esențiale de înzestrare a Armatei României, dar și alte intenții privind dezvoltarea de noi tehnologii militare în țara noastră, se menționa în comunicatul MApN.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN Primul zbor al unui pilot român, în cadrul Centrului European de Instruire F-16

18 Jan 2024 626

MApN Semnarea scrisorii de intenție privind Centrul de pregătire F-16 din România

29 Aug 2023 792

Premierul Nicolae Ciucă „Rolul nostru în regiunea Mării Negre este tot mai relevant și trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiți să ni-l asumăm“

13 Sep 2022 886

Premierul, discuție cu reprezentanţii companiei Lockheed Martin

16 May 2022 2439

Donație de bunuri în valoare de 3,3 milioane de dolari din partea Lockheed Martin în beneficiul MApN

17 Sep 2021 1233

Ședință azi, la Guvernul României. Pe ordinea de zi, stabilirea măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă

17 Sep 2021 1190

Ministrul apărării naţionale, întâlnire cu reprezentanții companiei Lockheed Martin. Discuțiile au vizat programele de înzestrare aflate în derulare

14 Jan 2020 1541

România va găzdui centrul regional de echipare și întreținere a elicopterelor Black Hawk pentru Europa Centrală

14 Mar 2018 1773

Rachete Patriot? Departamentul american de Stat a aprobat o posibilă vânzare către România. Când am avut la tragere, în județul Constanța, astfel de rachete

12 Jul 2017 6224

Norvegia cumpără 52 de avioane de luptă americane

22 Sep 2015 1793

Imagini istorice. Încă un pas spre Marte! Capsula spaţială Orion a trecut primul test (video)

06 Dec 2014 2513